2025年综合应用创新题典中点九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点九年级英语全一册人教版》

第73页
B [2025 泰州实验中学月考]
Lanzhou beef noodles come from the capital of Gansu Province in Northwest China. They not only have a rich history and culture, but also are a dish that has won wide attention home and abroad. Changing from a common bowl of noodles over a century ago to the symbol of Lanzhou today, the story about Lanzhou beef noodles shows the blend of tradition, creation and amazing craftsmanship (技艺).
Things You Should Know about Lanzhou Beef Noodles
How to Make Lanzhou Beef Noodles
The traditional preparation is complicated (复杂的). It includes choosing materials, kneading the
dough (揉面), pulling the noodles and making soup. The noodles, which are perfectly hand - pulled, together with beef soup make your mouth water.
The History of Lanzhou Beef Noodles
As “China’s first noodles”, the history of Lanzhou beef noodles can date back to the Tang Dynasty. In 1915, a chef (厨师) named Ma Baozi popularized the dish on the streets of Lanzhou. Since then, more and more people knew the famous Lanzhou beef noodles. In the 1980s, Lanzhou beef noodles won international attention. In 2021, the art of the dish was added to the National Intangible Cultural Heritage List (国家级非物质文化遗产名录).
(
D
) 16. What does the underlined word “They” in Paragraph 1 refer to?
A. Skilled noodle chefs.
B. Materials.
C. People who like eating noodles.
D. Lanzhou beef noodles.
(
C
) 17. 新考法·写作手法 How does the writer introduce the history of Lanzhou beef noodles?
A. By providing examples.
B. By making comparisons.
C. By following the order of time.
D. By following the order of importance.
(
B
) 18. What does the underlined sentence mean?
A. Beef and soup are the main materials.
B. Lanzhou beef noodles are so delicious.
C. To make the noodles, you need lots of water.
D. You need drink lots of water after having Lanzhou beef noodles.
(
C
) 19. What can you know from Chart I and Chart II?
A. Only 40% of the noodle chefs can find jobs.
B. The average daily sale goes down in 2025.
C. Noodle chefs are needed home and abroad.
D. Lanzhou beef noodles are sold 900,000 bowls in 2024.
(
D
) 20. We may read this text from the section of ____ in a newspaper.
A. Lost and Found
B. Science and Study
C. Health and Sports
D. History and Culture
答案: 16. D【点拨】代词指代题。根据“Lanzhou beef noodles...won wide attention home and abroad.”可知,兰州牛肉面来自中国西北部甘肃省省会,不仅有着丰富的历史和文化,而且是一道在国内外广受关注的菜肴。由此可知 They 指的是兰州牛肉面。
17. C【点拨】细节理解题。根据“the history of Lanzhou beef noodles...In 1915, a chef (厨师)... Since then... In the 1980s... In 2021...”可知,是按时间顺序介绍兰州牛肉面的历史。
18. B【点拨】推理判断题。根据“The noodles...make your mouth water.”可知,手拉的面条和牛肉汤让你垂涎欲滴。由此可知此句是形容兰州牛肉面很美味。
19. C【点拨】推理判断题。根据图表 I 中“More than 60% of the trained personnel are employed outside the province or abroad.”可知,超过 60% 的受过培训的人员在省外或国外工作,由此可知,国内外都需要面条厨师。
20. D【点拨】文章来源题。根据文章可知,本文主要介绍了国家级非物质文化遗产——兰州牛肉面。文化遗产属于中华文化的一部分,由此可知本文可能出现在报纸的“历史与文化”版面。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭