第168页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
三、[2025徐州期中]阅读还原(有一项多余)
主题:人与自我——生活与学习 学科素养:思维品质 词数:约200 建议用时:4分钟
Miracles (奇迹) will happen if you don’t give up trying. Even if you have failed one hundred times, you may succeed when you try for the 101st time.
When I was born, my doctor told my mother that there was something wrong with my legs. 16. ____
17. ____
When I grew up, my mother always told me these stories. She said that if I thought of what she said whenever I met difficulties, I could do anything successfully. 20. ____
A. They were too soft to be able to walk.
B. Miracles happen every day and really they do.
C. My mother kept looking for other doctors for me.
D. Crawling was not walking, but it was a good start.
E. They also asked my parents to teach me to do some exercise to help me walk.
F. I have been working hard and I have turned out to be a very excellent person.
主题:人与自我——生活与学习 学科素养:思维品质 词数:约200 建议用时:4分钟
Miracles (奇迹) will happen if you don’t give up trying. Even if you have failed one hundred times, you may succeed when you try for the 101st time.
When I was born, my doctor told my mother that there was something wrong with my legs. 16. ____
A
____ Although the news was bad, my mother didn’t become frustrated (沮丧的). She didn’t believe what the doctor said and started to look for other ways.17. ____
C
____ And finally she succeeded. The doctor and his team in the hospital did everything they could to help me. 18. ____E
____ One day when my mother came to pick me up, I crawled (爬) towards her. She was so surprised and happy that she couldn’t believe her eyes. 19. ____D
____ Day by day, I could walk by myself.When I grew up, my mother always told me these stories. She said that if I thought of what she said whenever I met difficulties, I could do anything successfully. 20. ____
F
____ I get best grades in school, and I am a good dancer and swimmer. What the story tells us, as my mother always says, is “Never Give Up”.A. They were too soft to be able to walk.
B. Miracles happen every day and really they do.
C. My mother kept looking for other doctors for me.
D. Crawling was not walking, but it was a good start.
E. They also asked my parents to teach me to do some exercise to help me walk.
F. I have been working hard and I have turned out to be a very excellent person.
答案:
【主旨大意】本文讲述了作者腿部有缺陷,通过母亲的坚持和努力,从爬行到能够行走,自信且成功地面对生活的故事。
16. A【点拨】根据“When I was born... with my legs.”可知,提到了我的腿有缺陷,故空处会与此相关。选项 A“他们太软了,无法行走。”与之相符。
17. C【点拨】根据“And finally she succeeded... help me.”可知,妈妈不相信医生的话,空处应该是不断寻找新医生。选项 C“我妈妈一直在为我寻找其他医生。”与之相符。
18. E【点拨】根据“The doctor and his team...towards her.”可知,空处应该需要进一步表达医生的帮助措施。选项 E“他们还要求我的父母教我做一些运动来帮助我走路。”与之相符。
19. D【点拨】根据“One day when my mother...believe her eyes.”可知,我慢慢爬向她,令妈妈很开心。故空处会与爬行的练习相关。选项 D“爬行不是走路,但这是一个好的开始。”与之相符。
20. F【点拨】根据“She said that...anything successfully.”以及“I get best grades...dancer and swimmer.”可知,空处应该是作者遵照他妈妈所说的话,靠自己的努力,最终取得优秀的成就。选项 F“我一直在努力工作,结果成为了一个非常优秀的人。”与之相符。
16. A【点拨】根据“When I was born... with my legs.”可知,提到了我的腿有缺陷,故空处会与此相关。选项 A“他们太软了,无法行走。”与之相符。
17. C【点拨】根据“And finally she succeeded... help me.”可知,妈妈不相信医生的话,空处应该是不断寻找新医生。选项 C“我妈妈一直在为我寻找其他医生。”与之相符。
18. E【点拨】根据“The doctor and his team...towards her.”可知,空处应该需要进一步表达医生的帮助措施。选项 E“他们还要求我的父母教我做一些运动来帮助我走路。”与之相符。
19. D【点拨】根据“One day when my mother...believe her eyes.”可知,我慢慢爬向她,令妈妈很开心。故空处会与爬行的练习相关。选项 D“爬行不是走路,但这是一个好的开始。”与之相符。
20. F【点拨】根据“She said that...anything successfully.”以及“I get best grades...dancer and swimmer.”可知,空处应该是作者遵照他妈妈所说的话,靠自己的努力,最终取得优秀的成就。选项 F“我一直在努力工作,结果成为了一个非常优秀的人。”与之相符。
查看更多完整答案,请扫码查看