第152页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
一、补全对话
A: Hello, Susan! I'm glad to see you here.
B: Hello, Kim! 1.
A: What are you doing here?
B: 2.
A: Oh, I've listened to it. How do you like it?
B: 3.
A: I think music can influence our feelings.
B: 4.
A: Do colours influence your feelings?
B: Of course. 5.
A: That's true. In fact, I think many things around us can affect our feelings.
B: Yes, you're right.
A. For example, red always makes me full of energy.
B. It's pretty good and makes me relaxed.
C. Glad to see you, too.
D. I'm listening to a new song.
E. I agree.
A: Hello, Susan! I'm glad to see you here.
B: Hello, Kim! 1.
C
A: What are you doing here?
B: 2.
D
It's called The Greatest Works of Art.A: Oh, I've listened to it. How do you like it?
B: 3.
B
A: I think music can influence our feelings.
B: 4.
E
Whenever I hear Erquan Yingyue, I feel sad.A: Do colours influence your feelings?
B: Of course. 5.
A
A: That's true. In fact, I think many things around us can affect our feelings.
B: Yes, you're right.
A. For example, red always makes me full of energy.
B. It's pretty good and makes me relaxed.
C. Glad to see you, too.
D. I'm listening to a new song.
E. I agree.
答案:
1-5 CDBEA
二、完形填空
主题: 人与自我——生活与学习 学科素养: 学习能力 词数: 约340 建议用时: 7分钟
In times of distress (悲伤), a friend would always suggest going for a walk. "Are you troubled by your work?" "Yes." "Take a 6 around the neighborhood." 7 like this are often made with nothing but the best of purposes, but they used to make me 8 as much as being told to drink more water. I did not understand how these things were going to help.
Three years ago, I hit a low point. Once I saw a pair of empty eyes looking at me through the mirror, I knew I was at my breaking point. So, I took the advice. I went for a walk—with the 9 that it would somehow change my life.
I embraced (拥抱) the fresh air. But I was just as sad as I was before. I went on a walk every single day for more than a month. Some days I could hardly make it outside, but I 10 to push through. I took a picture every time I went. I think I was trying to make an effort.
One day, the 11 thing happened. I found myself smiling. I realized I had 12 waited all morning to go on this walk. What I once hated had become the best part of my day. I found myself 13 to be outside. I just danced along the trails (小路), stopped to look at the beautiful blue sky and listened to music.
I'm glad I took pictures because there was a noticeable difference in my face. I slowly started to look less tired. I don't know why I 14 to go on that walk for so long. I guess I didn't want to believe that something small and seemingly meaningless could actually 15 my physical and mental health.
If you're having a bad day, a bad month, a bad year or even a bad life, you should try going for a walk. Sometimes, all we need to do is try.
(
B. walk
C. talk
D. rest
(
B. Complaints
C. Conversations
D. Suggestions
(
B. happy
C. sad
D. lucky
(
B. advice
C. opinion
D. hope
(
B. managed
C. ordered
D. supported
(
B. unhelpful
C. unhappy
D. uncertain
(
B. strictly
C. comfortably
D. patiently
(
B. upset
C. nervous
D. glad
(
B. wanted
C. decided
D. feared
(
B. make a difference to
C. do harm to
D. take a chance to
主题: 人与自我——生活与学习 学科素养: 学习能力 词数: 约340 建议用时: 7分钟
In times of distress (悲伤), a friend would always suggest going for a walk. "Are you troubled by your work?" "Yes." "Take a 6 around the neighborhood." 7 like this are often made with nothing but the best of purposes, but they used to make me 8 as much as being told to drink more water. I did not understand how these things were going to help.
Three years ago, I hit a low point. Once I saw a pair of empty eyes looking at me through the mirror, I knew I was at my breaking point. So, I took the advice. I went for a walk—with the 9 that it would somehow change my life.
I embraced (拥抱) the fresh air. But I was just as sad as I was before. I went on a walk every single day for more than a month. Some days I could hardly make it outside, but I 10 to push through. I took a picture every time I went. I think I was trying to make an effort.
One day, the 11 thing happened. I found myself smiling. I realized I had 12 waited all morning to go on this walk. What I once hated had become the best part of my day. I found myself 13 to be outside. I just danced along the trails (小路), stopped to look at the beautiful blue sky and listened to music.
I'm glad I took pictures because there was a noticeable difference in my face. I slowly started to look less tired. I don't know why I 14 to go on that walk for so long. I guess I didn't want to believe that something small and seemingly meaningless could actually 15 my physical and mental health.
If you're having a bad day, a bad month, a bad year or even a bad life, you should try going for a walk. Sometimes, all we need to do is try.
(
B
) 6. A. lookB. walk
C. talk
D. rest
(
D
) 7. A. OrdersB. Complaints
C. Conversations
D. Suggestions
(
A
) 8. A. angryB. happy
C. sad
D. lucky
(
D
) 9. A. decisionB. advice
C. opinion
D. hope
(
B
) 10. A. toldB. managed
C. ordered
D. supported
(
A
) 11. A. unexpectedB. unhelpful
C. unhappy
D. uncertain
(
D
) 12. A. secretlyB. strictly
C. comfortably
D. patiently
(
D
) 13. A. seriousB. upset
C. nervous
D. glad
(
A
) 14. A. refusedB. wanted
C. decided
D. feared
(
B
) 15. A. take the place ofB. make a difference to
C. do harm to
D. take a chance to
答案:
【主旨大意】本文主要讲述作者在人生低谷的时候,坚持去散步后,看到了自己的变化。建议读者可以在过得很糟糕的时候尝试去散步。
6. B【点拨】根据“a friend would always suggest going for a walk”可知,建议去散步。
7. D【点拨】根据“a friend would always suggest going for a walk”可知,此处指建议。
8. A【点拨】根据“with nothing but the best of purposes”及“but they used to make me...drink more water”可知,此处表达自己不满的情绪,所以填angry符合语境。
9. D【点拨】根据“with the...that it would somehow change my life”可知,希望通过散步能改变生活。
10. B【点拨】根据“but I... to push through”可知,设法度过难熬的那段日子。
11. A【点拨】根据“I found myself smiling”可知,发现自己笑了,这对于作者来说是件不可思议的事。
12. D【点拨】根据“waited all morning to go on this walk”可知,
耐心地等了一上午。
13. D【点拨】根据“What I once hated had become the best part of my day.”可知,曾经讨厌的事,却成了一天中最美好的部分,所以现在是很高兴到户外去。
14. A【点拨】根据前文中“I did not understand...going to help.”可知,起初作者是拒绝散步的。
15. B【点拨】根据“I didn’t want to believe...my physical and mental health”可知,不相信像散步这样小的事情能带来什么影响。
6. B【点拨】根据“a friend would always suggest going for a walk”可知,建议去散步。
7. D【点拨】根据“a friend would always suggest going for a walk”可知,此处指建议。
8. A【点拨】根据“with nothing but the best of purposes”及“but they used to make me...drink more water”可知,此处表达自己不满的情绪,所以填angry符合语境。
9. D【点拨】根据“with the...that it would somehow change my life”可知,希望通过散步能改变生活。
10. B【点拨】根据“but I... to push through”可知,设法度过难熬的那段日子。
11. A【点拨】根据“I found myself smiling”可知,发现自己笑了,这对于作者来说是件不可思议的事。
12. D【点拨】根据“waited all morning to go on this walk”可知,
耐心地等了一上午。
13. D【点拨】根据“What I once hated had become the best part of my day.”可知,曾经讨厌的事,却成了一天中最美好的部分,所以现在是很高兴到户外去。
14. A【点拨】根据前文中“I did not understand...going to help.”可知,起初作者是拒绝散步的。
15. B【点拨】根据“I didn’t want to believe...my physical and mental health”可知,不相信像散步这样小的事情能带来什么影响。
查看更多完整答案,请扫码查看