第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
一、[2025 青岛即墨区月考]完形填空(10 分)
Mother's Day falls on the second Sunday in May every year. It is a day to 1 love for all mothers and motherhood (母亲身份).
The modern 2 began in the United States. In 1905, Anna Jarvis started a campaign (运动) to make Mother's Day a holiday after her mother was 3. Her mother once took care of wounded soldiers in the war. She 4 Mother's Day Work Clubs to help solve public health problems.
Anna Jarvis wanted to honor her mother. Actually, she wanted to use a(n) 5 day to honor all mothers. She believed that a mother was "the person who has done more for you than anyone else in the world". So she thought 6 should love his or her mother. In 1914, the U.S. government officially recognized and 7 Mother's Day a national holiday.
Today, Mother's Day is 8 in many places around the world. It is also becoming more and more popular in China. What 9 will you give to your mother on this coming Mother's Day?
Mother's Day is coming! Do you have any ideas to make your mother feel the 10 and thanks from you? I plan to give some carnations (康乃馨) to my mother. They are very popular Mother's Day presents. My family also plans to give my mother a day off from household chores.
(
B. show
C. repeat
D. warn
(
B. Father's Day
C. Teachers' Day
D. Children's Day
(
B. popular
C. dead
D. happy
(
B. set up
C. let down
D. flew over
(
B. secret
C. active
D. special
(
B. whoever
C. whenever
D. wherever
(
B. stole
C. treated
D. pronounced
(
B. created
C. lay
D. refused
(
B. lantern
C. eve
D. gift
(
B. kindness
C. business
D. relative
Mother's Day falls on the second Sunday in May every year. It is a day to 1 love for all mothers and motherhood (母亲身份).
The modern 2 began in the United States. In 1905, Anna Jarvis started a campaign (运动) to make Mother's Day a holiday after her mother was 3. Her mother once took care of wounded soldiers in the war. She 4 Mother's Day Work Clubs to help solve public health problems.
Anna Jarvis wanted to honor her mother. Actually, she wanted to use a(n) 5 day to honor all mothers. She believed that a mother was "the person who has done more for you than anyone else in the world". So she thought 6 should love his or her mother. In 1914, the U.S. government officially recognized and 7 Mother's Day a national holiday.
Today, Mother's Day is 8 in many places around the world. It is also becoming more and more popular in China. What 9 will you give to your mother on this coming Mother's Day?
Mother's Day is coming! Do you have any ideas to make your mother feel the 10 and thanks from you? I plan to give some carnations (康乃馨) to my mother. They are very popular Mother's Day presents. My family also plans to give my mother a day off from household chores.
(
B
) 1. A. connectB. show
C. repeat
D. warn
(
A
) 2. A. Mother's DayB. Father's Day
C. Teachers' Day
D. Children's Day
(
C
) 3. A. strangeB. popular
C. dead
D. happy
(
B
) 4. A. put onB. set up
C. let down
D. flew over
(
D
) 5. A. sunnyB. secret
C. active
D. special
(
B
) 6. A. whicheverB. whoever
C. whenever
D. wherever
(
D
) 7. A. admiredB. stole
C. treated
D. pronounced
(
A
) 8. A. celebratedB. created
C. lay
D. refused
(
D
) 9. A. spiderB. lantern
C. eve
D. gift
(
B
) 10. A. novelB. kindness
C. business
D. relative
答案:
1. B【点拨】根据“love for all mothers and motherhood”并结合选项可知,此处指这是一个向所有的母亲和具有母亲身份的人表达爱的日子。
2. A【点拨】根据上下文可知,此处是谈论母亲节。
3. C【点拨】根据下文“Anna Jarvis wanted to honor her mother.”可知,此处表示她的母亲过世了。
4. B【点拨】根据“Mother's Day Work Clubs”并结合选项可知,此处指成立俱乐部。
5. D【点拨】根据“Actually, she wanted to use a (n)...day to honor all mothers.”并结合选项可知,此处指想用一个特别的日子向所有的母亲表示敬意。
6. B【点拨】根据“should love his or her mother”可知,此处指人。
7. D【点拨】根据“the U.S. government officially recognized”可知,此处指美国政府宣布母亲节为全国性节日。
8. A【点拨】根据“Today, Mother's Day is...in many places around the world.”并结合备选词汇可知,此处指世界上许多地方都庆祝母亲节。
9. D【点拨】根据下文“I plan to give some carnations (康乃馨) to my mother.”可知,此处指给妈妈礼物。
10. B【点拨】根据“Do you have any ideas to make your mother feel the...and thanks from you?”并结合选项可知,此处指让妈妈感受到你的善意和感谢。
2. A【点拨】根据上下文可知,此处是谈论母亲节。
3. C【点拨】根据下文“Anna Jarvis wanted to honor her mother.”可知,此处表示她的母亲过世了。
4. B【点拨】根据“Mother's Day Work Clubs”并结合选项可知,此处指成立俱乐部。
5. D【点拨】根据“Actually, she wanted to use a (n)...day to honor all mothers.”并结合选项可知,此处指想用一个特别的日子向所有的母亲表示敬意。
6. B【点拨】根据“should love his or her mother”可知,此处指人。
7. D【点拨】根据“the U.S. government officially recognized”可知,此处指美国政府宣布母亲节为全国性节日。
8. A【点拨】根据“Today, Mother's Day is...in many places around the world.”并结合备选词汇可知,此处指世界上许多地方都庆祝母亲节。
9. D【点拨】根据下文“I plan to give some carnations (康乃馨) to my mother.”可知,此处指给妈妈礼物。
10. B【点拨】根据“Do you have any ideas to make your mother feel the...and thanks from you?”并结合选项可知,此处指让妈妈感受到你的善意和感谢。
A

Harbin Ice and Snow World was recognized by Guinness World Records as the largest indoor ice and snow theme park in the world in January, 2024. Some people compare it to a frozen (冰封的) Disneyland, because the festival's activities are held in it. The festival in 2024 opened on January 5th and ended at the end of February.

The World Ice Association has been hosting a yearly ice sculpting competition in Alaska since 1990. This event hosts 70 teams and they compete in five competitive ice sculpting events. The 2024 Ice Alaska competition ran from February 17th to March 3rd.

This special ice music festival began 19 years ago and it brought ice sculpting to an all-new level. Artists come together to create musical instruments out of ice. The performance takes place in a house made of snow and ice. The festival in 2024 began on February 19th and lasted 5 days.

This snow festival began in 1986. The main part of the festival is a snow sculpting competition, attracting (吸引) artists from around the world. And there are plenty of activities to keep visitors busy during the competition, including skiing, skating and a snowblower (吹雪机) contest. The festival in 2024 took place from January 24th to January 28th.
(

(
A. once a year
B. twice a year
C. five times a year
D. once a month
(
A. Singers.
B. Actors.
C. Teachers.
D. Doctors.
(
① Go skiing.
② Learn skating.
③ Enjoy music in a house.
④ Join in a snowblower contest.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
(
A. Music.
B. Sports.
C. Travel.
D. Education.
Harbin Ice and Snow World was recognized by Guinness World Records as the largest indoor ice and snow theme park in the world in January, 2024. Some people compare it to a frozen (冰封的) Disneyland, because the festival's activities are held in it. The festival in 2024 opened on January 5th and ended at the end of February.
The World Ice Association has been hosting a yearly ice sculpting competition in Alaska since 1990. This event hosts 70 teams and they compete in five competitive ice sculpting events. The 2024 Ice Alaska competition ran from February 17th to March 3rd.
This special ice music festival began 19 years ago and it brought ice sculpting to an all-new level. Artists come together to create musical instruments out of ice. The performance takes place in a house made of snow and ice. The festival in 2024 began on February 19th and lasted 5 days.
This snow festival began in 1986. The main part of the festival is a snow sculpting competition, attracting (吸引) artists from around the world. And there are plenty of activities to keep visitors busy during the competition, including skiing, skating and a snowblower (吹雪机) contest. The festival in 2024 took place from January 24th to January 28th.
(
D
) 11.新考法·图文转换 Which activity lasted the longest in 2024?(
A
) 12. Alaska holds World Ice Art Championships ____.A. once a year
B. twice a year
C. five times a year
D. once a month
(
A
) 13. Who might be most interested in taking part in Geilo Ice Music Festival?A. Singers.
B. Actors.
C. Teachers.
D. Doctors.
(
B
) 14.新考法·信息组合 What can people do during the Kiruna Snow Festival?① Go skiing.
② Learn skating.
③ Enjoy music in a house.
④ Join in a snowblower contest.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
(
C
) 15. In which part of a magazine can we probably read the passage?A. Music.
B. Sports.
C. Travel.
D. Education.
答案:
11. D【点拨】细节理解题。根据“The festival in 2024 opened on January 5th and ended at the end of February.”、“The 2024 Ice Alaska competition ran from February 17th to March 3rd.”、“The festival in 2024 began on February 19th and lasted 5 days.”以及“The festival in 2024 took place from January 24th to January 28th.”可知,中国哈尔滨国际冰雪雕塑节持续时间最长,将近两个月。
12. A【点拨】细节理解题。根据“The World Ice Association has been hosting a yearly...since 1990.”可知,阿拉斯加冰雕比赛自1990年起每年举办一次。
13. A【点拨】推理判断题。根据“Artists come together to create...made of snow and ice.”可知,Geilo冰音乐节的特点是在冰雪房子中用冰制乐器进行演奏,因此对音乐相关人员,如歌手,会更具有吸引力。
14. B【点拨】细节理解题。根据“And there are plenty of activities...snowblower (吹雪机) contest.”可知,在基律纳雪雕节期间人们可以滑雪、学习滑冰或参加吹雪机比赛。
15. C【点拨】文章出处题。通读全文可知,本文介绍了多个冰雪节的时间、活动内容等信息,更符合旅行杂志的主题。
12. A【点拨】细节理解题。根据“The World Ice Association has been hosting a yearly...since 1990.”可知,阿拉斯加冰雕比赛自1990年起每年举办一次。
13. A【点拨】推理判断题。根据“Artists come together to create...made of snow and ice.”可知,Geilo冰音乐节的特点是在冰雪房子中用冰制乐器进行演奏,因此对音乐相关人员,如歌手,会更具有吸引力。
14. B【点拨】细节理解题。根据“And there are plenty of activities...snowblower (吹雪机) contest.”可知,在基律纳雪雕节期间人们可以滑雪、学习滑冰或参加吹雪机比赛。
15. C【点拨】文章出处题。通读全文可知,本文介绍了多个冰雪节的时间、活动内容等信息,更符合旅行杂志的主题。
查看更多完整答案,请扫码查看