第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
一、单项选择。
( ) 1. We often play ____ the playground.
A. under B. on C. to
( ) 1. We often play ____ the playground.
A. under B. on C. to
答案:
1. B 【点拨】我们经常在操场上玩。on the playground(在操场上),故选 B。
( ) 2. —What are you doing________?
—We are singing a song.
A. here B. at here C. in here
—We are singing a song.
A. here B. at here C. in here
答案:
2. A 【点拨】here(这里)为副词,不和介词连用,故选 A。
( ) 3. Oh, the students are over there. ____ about the teachers?
A. When B. Where C. How
A. When B. Where C. How
答案:
3. C 【点拨】How about the teachers? (老师们呢?),故选 C。
( ) 4. Look! The children ________ hide - and - seek after class.
A. plays B. is playing C. are playing
A. plays B. is playing C. are playing
答案:
4. C 【点拨】由“Look!”可知本题为现在进行时,谓语结构为 be doing。主语“The children”为复数,故 be 动词用 are,故选 C。
二、新考法·看图理解。观察图片,判断句子正(T)误(F)。
( ) 1. This is a picture of a playground.
( ) 2. We can see six people in the picture.
( ) 3. There is a man sitting on the chair and reading a book under the tree.
( ) 4. A girl is walking her dog with her mum.
( ) 1. This is a picture of a playground.
( ) 2. We can see six people in the picture.
( ) 3. There is a man sitting on the chair and reading a book under the tree.
( ) 4. A girl is walking her dog with her mum.
答案:
1. F 2. F 3. T 4. F
三、新情境·校园活动【主题情境:运动会现场播报】一年一度的春季运动会正在火热进行中。阅读校报记者的现场播报,并据此选择正确选项。
Hello, everyone! I'm the reporter, Alice.
We are watching the annual (一年一度的) spring school - level sports meet.
Look! There are two teams over there. They are having a football match. Many students are watching the match and cheering for them. They look so happy. The boy with two big eyes is David. He has long legs and he is good at running. He runs very fast. He is in the blue team. Mike is in the yellow team. He is a little short. But he runs very fast, too. Who will be the winner? Let's wait and see!
( ) 1. What can we learn from the passage?
A. Mike is the reporter.
B. Both Mike and David run very fast.
C. The yellow team is the winner.
( ) 2. The underlined word “cheering” probably means ____ in the passage.
A. 观看 B. 干杯 C. 欢呼
( ) 3. We can infer (推断) that ________.
A. students are very happy to watch the match
B. the blue team is the winner
C. David doesn't like playing football
( ) 4. What's the best title (题目) for this passage?
A. The sports meet
B. Mike and David
C. Happy Children's Day
Hello, everyone! I'm the reporter, Alice.
We are watching the annual (一年一度的) spring school - level sports meet.
Look! There are two teams over there. They are having a football match. Many students are watching the match and cheering for them. They look so happy. The boy with two big eyes is David. He has long legs and he is good at running. He runs very fast. He is in the blue team. Mike is in the yellow team. He is a little short. But he runs very fast, too. Who will be the winner? Let's wait and see!
( ) 1. What can we learn from the passage?
A. Mike is the reporter.
B. Both Mike and David run very fast.
C. The yellow team is the winner.
( ) 2. The underlined word “cheering” probably means ____ in the passage.
A. 观看 B. 干杯 C. 欢呼
( ) 3. We can infer (推断) that ________.
A. students are very happy to watch the match
B. the blue team is the winner
C. David doesn't like playing football
( ) 4. What's the best title (题目) for this passage?
A. The sports meet
B. Mike and David
C. Happy Children's Day
答案:
1. B 【点拨】由“He runs very fast.”和“But he runs very fast, too.”可知 David 和 Mike 都跑得很快,故选 B。
2. C 【点拨】由“Many students are watching the match and cheering for them.”根据句意“很多学生在观赛并为他们_______”,结合选项可推断 cheering 为“欢呼”的意思,故选 C。
3. A 【点拨】由“They look so happy.”可知学生们看比赛看得很开心,故选 A。
4. A 【点拨】由“We are watching the annual(一年一度的) spring school-level sports meet.”可知本文围绕一年一度的春季校级运动会展开,故选 A。
2. C 【点拨】由“Many students are watching the match and cheering for them.”根据句意“很多学生在观赛并为他们_______”,结合选项可推断 cheering 为“欢呼”的意思,故选 C。
3. A 【点拨】由“They look so happy.”可知学生们看比赛看得很开心,故选 A。
4. A 【点拨】由“We are watching the annual(一年一度的) spring school-level sports meet.”可知本文围绕一年一度的春季校级运动会展开,故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看