第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
一根据图片及首字母提示,补全句子。
1. My sister is m______ a c______.
2. Hi, Jerry. Are you w______ a______ e______?
3. To be a good kid at home, we should w______ t______ c______ by ourselves.
4. The girl is helpful. She often helps her parents to c______ t______ r______.
1. My sister is m______ a c______.
2. Hi, Jerry. Are you w______ a______ e______?
3. To be a good kid at home, we should w______ t______ c______ by ourselves.
4. The girl is helpful. She often helps her parents to c______ t______ r______.
答案:
1. making; call
2. writing an email
3. wash the clothes
4. clean the room
2. writing an email
3. wash the clothes
4. clean the room
二用所给词的正确形式填空。
1. Look! A girl is ______ (sing) in the music club.
2. Her cousin ______ (watch) a movie every week.
3. It's 9 o'clock. Tiantian ____________ (be) swimming with his friends.
4. Sorry, I can't ______ (speak) Chinese.
5. Are you ______ (come) to the Harbin Ice and Snow World (冰雪大世界)?
1. Look! A girl is ______ (sing) in the music club.
2. Her cousin ______ (watch) a movie every week.
3. It's 9 o'clock. Tiantian ____________ (be) swimming with his friends.
4. Sorry, I can't ______ (speak) Chinese.
5. Are you ______ (come) to the Harbin Ice and Snow World (冰雪大世界)?
答案:
1. singing 【点拨】由“Look!”可知时态为现在进行时,谓语结构为be动词+动词-ing形式,故填singing。
2. watches 【点拨】由“every week”可知时态为一般现在时。主语“Her cousin”为第三人称单数,故动词用第三人称单数形式。
3. is 【点拨】由“It’s 9 o’clock.”可知时态为现在进行时,谓语结构为be动词+动词-ing形式,Tiantian作主语,故be动词用is。
4. speak 【点拨】情态动词后跟动词原形。
5. coming 【点拨】句意:你要来哈尔滨冰雪大世界吗?“Are you coming to + 地点?”表示“你要来某地吗?”。
2. watches 【点拨】由“every week”可知时态为一般现在时。主语“Her cousin”为第三人称单数,故动词用第三人称单数形式。
3. is 【点拨】由“It’s 9 o’clock.”可知时态为现在进行时,谓语结构为be动词+动词-ing形式,Tiantian作主语,故be动词用is。
4. speak 【点拨】情态动词后跟动词原形。
5. coming 【点拨】句意:你要来哈尔滨冰雪大世界吗?“Are you coming to + 地点?”表示“你要来某地吗?”。
三按要求完成句子。
1. I'm singing now. (改为一般疑问句)
______ ______ ______ now?
2. He cleans the room every day. (用 now 改写句子)
He ______ ______ ______ ______ now.
3. Joe is talking to his mother. (对画线部分提问)
______ ______ Joe ______?
4. I'm painting under the tree. (对画线部分提问)
______ ______ ______ ______ under the tree?
1. I'm singing now. (改为一般疑问句)
______ ______ ______ now?
2. He cleans the room every day. (用 now 改写句子)
He ______ ______ ______ ______ now.
3. Joe is talking to his mother. (对画线部分提问)
______ ______ Joe ______?
4. I'm painting under the tree. (对画线部分提问)
______ ______ ______ ______ under the tree?
答案:
1. Are you singing
@@2. is cleaning the room
@@3. What’s; doing
@@4. What are you doing
@@2. is cleaning the room
@@3. What’s; doing
@@4. What are you doing
四[天津滨海新区]主题情境:惬意的一天 根据短文内容,选择正确的答案。
It is Saturday today. It is sunny. There are many people in the park. They come here to have a rest after a week's hard work. Some boys are playing football on the grass. Some girls are flying kites. They are laughing and running. How high these kites fly! They look so happy.
An old man is sitting under a big tree. A lovely dog is sitting by him. It's enjoying the sunlight quietly. A young woman and her little daughter are playing with a doll. A family is having a picnic at the distance (在远处). They are eating and laughing. How happy they are!
( ) 1. It's a ______.
A. sunny Saturday B. sunny Sunday C. happy Sunday
( ) 2. Why do many people come to the park?
A. Because they want to play football.
B. Because they want to take a rest.
C. Because they want to fly kites.
( ) 3. What can we know from the passage?
A. Some boys are flying kites.
B. An old man and a lovely dog are sitting under a big tree.
C. The little dog is running.
( ) 4. The underlined word “laughing” means “______”. 新考法·词义推断
A. 跳 B. 笑 C. 开心的
It is Saturday today. It is sunny. There are many people in the park. They come here to have a rest after a week's hard work. Some boys are playing football on the grass. Some girls are flying kites. They are laughing and running. How high these kites fly! They look so happy.
An old man is sitting under a big tree. A lovely dog is sitting by him. It's enjoying the sunlight quietly. A young woman and her little daughter are playing with a doll. A family is having a picnic at the distance (在远处). They are eating and laughing. How happy they are!
( ) 1. It's a ______.
A. sunny Saturday B. sunny Sunday C. happy Sunday
( ) 2. Why do many people come to the park?
A. Because they want to play football.
B. Because they want to take a rest.
C. Because they want to fly kites.
( ) 3. What can we know from the passage?
A. Some boys are flying kites.
B. An old man and a lovely dog are sitting under a big tree.
C. The little dog is running.
( ) 4. The underlined word “laughing” means “______”. 新考法·词义推断
A. 跳 B. 笑 C. 开心的
答案:
1. A 【点拨】由“It is Saturday today. It is sunny.”可知这是一个晴朗的周六,故选A。
2. B 【点拨】由“There are many people in the park. They come here to have a rest after a week’s hard work.”可知很多人来公园是为了休息,故选B。
3. B 【点拨】由“Some boys are playing football on the grass. Some girls are flying kites.”可知一些男孩正在踢足球,一些女孩正在放风筝。由“An old man is sitting under a big tree. A lovely dog is sitting by him.”可知一个老人坐在树下,一只可爱的狗坐在他的身边,故选B。
4. B 【点拨】由and可知laughing和running同为动词-ing形式,故排除C。根据前文可知女孩们正在放风筝,可排除A,故选B。
2. B 【点拨】由“There are many people in the park. They come here to have a rest after a week’s hard work.”可知很多人来公园是为了休息,故选B。
3. B 【点拨】由“Some boys are playing football on the grass. Some girls are flying kites.”可知一些男孩正在踢足球,一些女孩正在放风筝。由“An old man is sitting under a big tree. A lovely dog is sitting by him.”可知一个老人坐在树下,一只可爱的狗坐在他的身边,故选B。
4. B 【点拨】由and可知laughing和running同为动词-ing形式,故排除C。根据前文可知女孩们正在放风筝,可排除A,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看