第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
一 根据图片提示,补全句子。

1. ________ ________ in class.
2. Huahua is often ________ for class.
3. Be ________. Don’t ________ ________ in the library.
1. ________ ________ in class.
2. Huahua is often ________ for class.
3. Be ________. Don’t ________ ________ in the library.
答案:
1. Don't eat
2. I ate(这里根据整体逻辑,推测大模型中“late”可能有误,应是OCR的“I ate”)
3. quiet; make noise
2. I ate(这里根据整体逻辑,推测大模型中“late”可能有误,应是OCR的“I ate”)
3. quiet; make noise
二 单项选择。
( ) 1. Kate wakes up late in the morning. So she can’t come to school ________.
A. on time B. late C. carefully
( ) 1. Kate wakes up late in the morning. So she can’t come to school ________.
A. on time B. late C. carefully
答案:
1. A 【点拨】由句意可知,Kate早上起晚了,所以她不能按时到校,on time(准时),故选A。
( ) 2. Don’t ________ about irrelevant (不相关的) things in class.
A. talk B. talks C. talking
A. talk B. talks C. talking
答案:
2. A 【点拨】Don't后跟动词原形,故选A。
( ) 3. We are making a list ________ school rules.
A. to B. of C. at
A. to B. of C. at
答案:
3. B
( ) 4. Each student should ______ the rule.
A. obeying B. to obey C. obey
A. obeying B. to obey C. obey
答案:
4. C 【点拨】情态动词should后跟动词原形,故选C。
三 按要求完成句子。
1. I listen to the teacher carefully. (改为 Diandian 作主语的句子)
Diandian ________ ________ the teacher carefully.
2. You shouldn’t sleep in class. (改为祈使句)
________ ________ in class.
3. Come to school early. (改为同义句)
________ ________ ________ ________ school.
4. Talk loudly in the library. (改为否定句)
________ ________ ________ ________ ________.
1. I listen to the teacher carefully. (改为 Diandian 作主语的句子)
Diandian ________ ________ the teacher carefully.
2. You shouldn’t sleep in class. (改为祈使句)
________ ________ in class.
3. Come to school early. (改为同义句)
________ ________ ________ ________ school.
4. Talk loudly in the library. (改为否定句)
________ ________ ________ ________ ________.
答案:
1. listens to
@@2. Don't sleep
@@3. Don't be late for
@@4. Don't talk loudly in the library
@@2. Don't sleep
@@3. Don't be late for
@@4. Don't talk loudly in the library
四 主题情境:班规主题班会 阅读短文,选择正确答案。
Hello, everyone! I’m Diandian from Class Five, Grade Four. We have many rules at school. Let me introduce them to you.
First, we should wear our school uniforms. I think our uniforms are very beautiful. And we are proud of being a student in our school. Second, we shouldn’t be late for school. And we should listen to the teachers carefully in class. Teachers are friendly to us and they all do their best to help us to get improvement. We shouldn’t run in the hallways (走廊) because it’s very dangerous (危险的).
These rules are good for us. They will help us to have a happy time at school. We should obey them.
( ) 1. What does Diandian think of the school rules?
A. Easy. B. Good. C. Hard.
( ) 2. What do students wear at school?
A. Sandals. B. Uniforms. C. Shorts.
( ) 3. What does the word “improvement” mean?
A. 提升 B. 失望 C. 幸运
( ) 4. How many rules are mentioned in the passage?
A. Three. B. Four. C. Five.
Hello, everyone! I’m Diandian from Class Five, Grade Four. We have many rules at school. Let me introduce them to you.
First, we should wear our school uniforms. I think our uniforms are very beautiful. And we are proud of being a student in our school. Second, we shouldn’t be late for school. And we should listen to the teachers carefully in class. Teachers are friendly to us and they all do their best to help us to get improvement. We shouldn’t run in the hallways (走廊) because it’s very dangerous (危险的).
These rules are good for us. They will help us to have a happy time at school. We should obey them.
( ) 1. What does Diandian think of the school rules?
A. Easy. B. Good. C. Hard.
( ) 2. What do students wear at school?
A. Sandals. B. Uniforms. C. Shorts.
( ) 3. What does the word “improvement” mean?
A. 提升 B. 失望 C. 幸运
( ) 4. How many rules are mentioned in the passage?
A. Three. B. Four. C. Five.
答案:
1. B 【点拨】由“These rules are good for us.”可知典典觉得这些规则是好的,故答案为B。
2. B 【点拨】由“First, we should wear our school uniforms.”可知学生在校应该穿校服,故答案为B。
3. A 【点拨】由“Teachers are friendly to us and they all do their best to help us to get improvement. ”可知,老师帮助我们应是积极的方向,结合选项推测improvement为“提升”的意思,故选A。
4. B 【点拨】原文提及了“在校穿校服、上课不迟到、认真听讲、不在走廊跑”共4条规则,故答案为B。
2. B 【点拨】由“First, we should wear our school uniforms.”可知学生在校应该穿校服,故答案为B。
3. A 【点拨】由“Teachers are friendly to us and they all do their best to help us to get improvement. ”可知,老师帮助我们应是积极的方向,结合选项推测improvement为“提升”的意思,故选A。
4. B 【点拨】原文提及了“在校穿校服、上课不迟到、认真听讲、不在走廊跑”共4条规则,故答案为B。
查看更多完整答案,请扫码查看