第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
一、用所给词的正确形式填空。
1. Diandian likes __________ (watch) TV very much. And he ______ (watch) TV too often.
2. Jack ________ (help) his mother ________ (clean) the floor.
3. He _______ (know) the home rules very well.
4. Lisa ____________ (not like) to read stories.
1. Diandian likes __________ (watch) TV very much. And he ______ (watch) TV too often.
2. Jack ________ (help) his mother ________ (clean) the floor.
3. He _______ (know) the home rules very well.
4. Lisa ____________ (not like) to read stories.
答案:
1. watching; watches 【点拨】like 后跟动词 -ing形式,表示“喜欢做”;第二句主语“he”为第三人称单数,动词要用第三人称单数形式,即 watches。
2. helps; ( to ) clean 【点拨】help sb. ( to ) do sth.“帮助某人做某事”。
3. knows 【点拨】he 作主语,动词用第三人称单数形式。
4. doesn't like 【点拨】第三人称单数作主语,助动词用 does,其后加动词原形。
2. helps; ( to ) clean 【点拨】help sb. ( to ) do sth.“帮助某人做某事”。
3. knows 【点拨】he 作主语,动词用第三人称单数形式。
4. doesn't like 【点拨】第三人称单数作主语,助动词用 does,其后加动词原形。
二、新考法·看图理解
根据图片,判断句子正(T)误(F)。
( ) 1. Lily makes a mess in her room.
( ) 2. She often does housework at home.
( ) 3. Lily reads in bed. It's good for her eyes.
( ) 4. She goes to bed very late.
根据图片,判断句子正(T)误(F)。
( ) 1. Lily makes a mess in her room.
( ) 2. She often does housework at home.
( ) 3. Lily reads in bed. It's good for her eyes.
( ) 4. She goes to bed very late.
答案:
1. T 2. F 3. F 4. T
三、选词填空,补全短文。(有一个多余选项)

Life is always full of all kinds of rules. So is our family. I must follow the family 1. ______ at home.
First, I must finish my homework after school. Second, I should go to bed and get up on 2. ________. It can help me keep healthy and active. Besides, my parents ask me to keep my room 3. ________ and wash my 4. ________. I shouldn't 5. ______ in bed or watch TV too often.
Life is always full of all kinds of rules. So is our family. I must follow the family 1. ______ at home.
First, I must finish my homework after school. Second, I should go to bed and get up on 2. ________. It can help me keep healthy and active. Besides, my parents ask me to keep my room 3. ________ and wash my 4. ________. I shouldn't 5. ______ in bed or watch TV too often.
答案:
1. F 2. B 3. A 4. C 5. E
四、主题情境·遵守家规
阅读电子邮件,选择正确的答案。
Dear Lucy,
I have a very happy family. There are some rules in my family.
Being healthy is very important (重要的). We play sports for one hour every day. My father and mother run every morning and I'm in the school swimming club. I cannot watch TV from Monday to Friday. After dinner, we often sit on the sofa and talk. And I always talk about my school and my friends. I always help to do housework. I never make a mess in my room. I don't read in bed because it's bad for my eyes. And I go to bed early every day.
Yours,
Peter
( ) 1. Which school club is Peter in?
A. The dancing club.
B. The swimming club.
C. The music club.
( ) 2. What does Peter often do after dinner?
A. Go swimming. B. Watch TV.
C. Talk with his parents.
( ) 3. Which of the following is not right?
A. Peter doesn't stay up late.
B. Peter watches TV on weekdays.
C. Peter always keeps his room clean.
( ) 4. What do you think of Peter?
A. He is helpful.
B. He has good habits.
C. Both A and B.
阅读电子邮件,选择正确的答案。
Dear Lucy,
I have a very happy family. There are some rules in my family.
Being healthy is very important (重要的). We play sports for one hour every day. My father and mother run every morning and I'm in the school swimming club. I cannot watch TV from Monday to Friday. After dinner, we often sit on the sofa and talk. And I always talk about my school and my friends. I always help to do housework. I never make a mess in my room. I don't read in bed because it's bad for my eyes. And I go to bed early every day.
Yours,
Peter
( ) 1. Which school club is Peter in?
A. The dancing club.
B. The swimming club.
C. The music club.
( ) 2. What does Peter often do after dinner?
A. Go swimming. B. Watch TV.
C. Talk with his parents.
( ) 3. Which of the following is not right?
A. Peter doesn't stay up late.
B. Peter watches TV on weekdays.
C. Peter always keeps his room clean.
( ) 4. What do you think of Peter?
A. He is helpful.
B. He has good habits.
C. Both A and B.
答案:
1. B 【点拨】由“I'm in the school swimming club”可知 Peter 在学校的游泳俱乐部,故选 B。
2. C 【点拨】由“After dinner, we often sit on the sofa and talk.”可知晚饭后 Peter 一家人经常坐在沙发上聊天,故选 C。
3. B 【点拨】由“I cannot watch TV from Monday to Friday.”可知 Peter 周一到周五不可以看电视。
4. C 【点拨】由原文可知,Peter 总是帮忙做家务,并且不会把房间弄乱、不在床上看书、每天早睡,故选 C。
2. C 【点拨】由“After dinner, we often sit on the sofa and talk.”可知晚饭后 Peter 一家人经常坐在沙发上聊天,故选 C。
3. B 【点拨】由“I cannot watch TV from Monday to Friday.”可知 Peter 周一到周五不可以看电视。
4. C 【点拨】由原文可知,Peter 总是帮忙做家务,并且不会把房间弄乱、不在床上看书、每天早睡,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看