第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
一、阅读班主任荣老师在出发前的班会上的讲话,完成任务。
●主题:生活与学习—遵守博物馆规则 ●语篇类型:说明文
Today we are going to visit the Tianjin Museum. The museum is a place full of interesting things that are very old and priceless (珍贵的). We will see crockery (陶器), Chinese calligraphy (书法), paintings and other fun things.
What rules should we obey when we are in the museum? We shouldn’t take food or drinks. We can take photos. But turn off the flash (闪光灯). No touching. Keep our voice lower so that we will not bother others. No running around, because we may hurt ourselves, other visitors or the priceless things. We should always remember we need to hold a respectful heart (敬畏之心) when standing in front of them.
任务一:( ) 下列哪幅图不会出现在天津博物馆里?
任务二:判断正 (T) 误 (F)。
( ) 1. This passage is mainly about the rules of the museum.
( ) 2. We can use the flash to take photos.
( ) 3. The underlined word “them” refers to (指的是) “the priceless things”.
●主题:生活与学习—遵守博物馆规则 ●语篇类型:说明文
Today we are going to visit the Tianjin Museum. The museum is a place full of interesting things that are very old and priceless (珍贵的). We will see crockery (陶器), Chinese calligraphy (书法), paintings and other fun things.
What rules should we obey when we are in the museum? We shouldn’t take food or drinks. We can take photos. But turn off the flash (闪光灯). No touching. Keep our voice lower so that we will not bother others. No running around, because we may hurt ourselves, other visitors or the priceless things. We should always remember we need to hold a respectful heart (敬畏之心) when standing in front of them.
任务一:( ) 下列哪幅图不会出现在天津博物馆里?
任务二:判断正 (T) 误 (F)。
( ) 1. This passage is mainly about the rules of the museum.
( ) 2. We can use the flash to take photos.
( ) 3. The underlined word “them” refers to (指的是) “the priceless things”.
答案:
任务一:B 【点拨】由“We shouldn’t take food or drinks.”和“No touching.”可知博物馆禁止带吃喝的东西、禁止触摸,故选项B中的图片不会出现在天津博物馆中。
任务二:1. T 【点拨】本文主要讲了博物馆的规则,与题干相符,故为T。
2. F 【点拨】由“But turn off the flash(闪光灯).”可知博物馆里禁止使用闪光灯,与题干不符,故为F。
3. T 【点拨】由原文可知,我们面对博物馆的藏品应保持敬畏之心,them代指藏品,与题干相符,故为T。
任务二:1. T 【点拨】本文主要讲了博物馆的规则,与题干相符,故为T。
2. F 【点拨】由“But turn off the flash(闪光灯).”可知博物馆里禁止使用闪光灯,与题干不符,故为F。
3. T 【点拨】由原文可知,我们面对博物馆的藏品应保持敬畏之心,them代指藏品,与题干相符,故为T。
二、阅读材料,选择正确的答案。
●主题:生活与学习—自觉遵守规则 ●语篇类型:图表
There are many rules in our life. We should obey the different rules.

( ) 1. Which picture is right?

( ) 2. We shouldn’t ________ in the library.
A. talk
B. draw on the books
C. Both A and B.
( ) 3. We should ________ in the park.
A. keep the park clean and tidy
B. walk on the grass
C. feed the fish
( ) 4. We should wear the helmet in the ________.
A. park
B. library
C. factory
●主题:生活与学习—自觉遵守规则 ●语篇类型:图表
There are many rules in our life. We should obey the different rules.
( ) 1. Which picture is right?
( ) 2. We shouldn’t ________ in the library.
A. talk
B. draw on the books
C. Both A and B.
( ) 3. We should ________ in the park.
A. keep the park clean and tidy
B. walk on the grass
C. feed the fish
( ) 4. We should wear the helmet in the ________.
A. park
B. library
C. factory
答案:
1. C
2. C 【点拨】由表格可知,在图书馆不要喧哗,不要在书上乱画,故选C。
3. A 【点拨】由表格可知,在公园里要保持公园整洁,故选A。
4. C 【点拨】由表格可知,在工厂要戴头盔,故选C.
2. C 【点拨】由表格可知,在图书馆不要喧哗,不要在书上乱画,故选C。
3. A 【点拨】由表格可知,在公园里要保持公园整洁,故选A。
4. C 【点拨】由表格可知,在工厂要戴头盔,故选C.
查看更多完整答案,请扫码查看