第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
一、阅读短文,完成下列任务。
主题:生活与学习—学校课程 语篇类型:说明文
Hello, I’m Lanlan. I’m a primary school student. I want to introduce (介绍) my schedule (课程表) to you. On Mondays I have an art class in the afternoon. In art class, we often draw interesting paintings. I like painting very much. On Tuesdays, I have maths, English, science and computer class in the morning. I have PE in the afternoon on Wednesdays. PE is my favorite subject. We can do all kinds of sports on the playground. It’s interesting. I am very busy on Thursdays. I have six classes. In the morning, I have English, computer class, music and maths. On Friday, I have four classes in the morning and I have English in the afternoon. Thank you for listening.
任务一:新考法·表文转换根据短文内容,补全蓝蓝的课程表。

任务二:根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
( ) 1. Lanlan is a primary school student.
( ) 2. Lanlan doesn’t like painting.
( ) 3. Lanlan has five classes on Thursdays.
( ) 4. Lanlan likes PE best.
主题:生活与学习—学校课程 语篇类型:说明文
Hello, I’m Lanlan. I’m a primary school student. I want to introduce (介绍) my schedule (课程表) to you. On Mondays I have an art class in the afternoon. In art class, we often draw interesting paintings. I like painting very much. On Tuesdays, I have maths, English, science and computer class in the morning. I have PE in the afternoon on Wednesdays. PE is my favorite subject. We can do all kinds of sports on the playground. It’s interesting. I am very busy on Thursdays. I have six classes. In the morning, I have English, computer class, music and maths. On Friday, I have four classes in the morning and I have English in the afternoon. Thank you for listening.
任务一:新考法·表文转换根据短文内容,补全蓝蓝的课程表。
任务二:根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
( ) 1. Lanlan is a primary school student.
( ) 2. Lanlan doesn’t like painting.
( ) 3. Lanlan has five classes on Thursdays.
( ) 4. Lanlan likes PE best.
答案:
任务一:1. art 2. maths 3. PE 4. music 5. English
任务二:1. T [点拨]由“I’m Lanlan. I’m a primary school student”可知蓝蓝是一名小学生,与题干相符,故填T。
2. F [点拨]由“I like painting very much. ”可知蓝蓝喜欢画画,与题干不符,故填F。
3. F [点拨]由“I am very busy on Thursdays. I have six classes. ”可知蓝蓝周四有6节课,与题干不符,故填F。
4. T [点拨]由“PE is my favorite subject. ”可知蓝蓝最喜欢体育,与题干相符,故填T。
任务二:1. T [点拨]由“I’m Lanlan. I’m a primary school student”可知蓝蓝是一名小学生,与题干相符,故填T。
2. F [点拨]由“I like painting very much. ”可知蓝蓝喜欢画画,与题干不符,故填F。
3. F [点拨]由“I am very busy on Thursdays. I have six classes. ”可知蓝蓝周四有6节课,与题干不符,故填F。
4. T [点拨]由“PE is my favorite subject. ”可知蓝蓝最喜欢体育,与题干相符,故填T。
二、阅读典典的校园介绍,选择正确的答案。
主题:社会与文化—校园设施 语篇类型:说明文
Hello, I am Diandian. This is my new school. Its name is Sunny Primary School. Let me tell you something about my school. My school is not big but very beautiful. There is a science building, an office building, a teaching building, a dining hall and a library in my school.
Look at the dining hall. It’s in the middle (中间) of the school. It’s big and clean. We often have lunch there. On the left of the dining hall is the science building. We often have science lessons here. I like science best. We have three science lessons in a week. Today the science teacher teaches us something about trees and flowers. We look at some flowers carefully. Behind (在……后面) the science building is the office building. Our teachers often have meetings in the building. Next to the office building is the teaching building. We have all kinds of lessons in the building. In front of (在……前面) the dining hall is the library. I often go to the library. We can read books here and we can also borrow books from the library. I love reading.
What a nice school! I love my new school very much!
( ) 1. What is Diandian’s new school like?
A. It’s small but clean.
B. It’s big and beautiful.
C. It’s not big but beautiful.
( ) 2. How many buildings are there in Diandian’s school?
A. Four.
B. Five.
C. Six.
( ) 3. Does Diandian like science?
A. Yes, he does.
B. No, he doesn’t.
C. We don’t know.
( ) 4. Where is the office building?
A. It’s in the middle of the school.
B. It’s in front of the science building.
C. It’s next to the teaching building.
主题:社会与文化—校园设施 语篇类型:说明文
Hello, I am Diandian. This is my new school. Its name is Sunny Primary School. Let me tell you something about my school. My school is not big but very beautiful. There is a science building, an office building, a teaching building, a dining hall and a library in my school.
Look at the dining hall. It’s in the middle (中间) of the school. It’s big and clean. We often have lunch there. On the left of the dining hall is the science building. We often have science lessons here. I like science best. We have three science lessons in a week. Today the science teacher teaches us something about trees and flowers. We look at some flowers carefully. Behind (在……后面) the science building is the office building. Our teachers often have meetings in the building. Next to the office building is the teaching building. We have all kinds of lessons in the building. In front of (在……前面) the dining hall is the library. I often go to the library. We can read books here and we can also borrow books from the library. I love reading.
What a nice school! I love my new school very much!
( ) 1. What is Diandian’s new school like?
A. It’s small but clean.
B. It’s big and beautiful.
C. It’s not big but beautiful.
( ) 2. How many buildings are there in Diandian’s school?
A. Four.
B. Five.
C. Six.
( ) 3. Does Diandian like science?
A. Yes, he does.
B. No, he doesn’t.
C. We don’t know.
( ) 4. Where is the office building?
A. It’s in the middle of the school.
B. It’s in front of the science building.
C. It’s next to the teaching building.
答案:
1. C [点拨]由“My school is not big but very beautiful. ”可知典典的学校不大但是漂亮,故选C。
2. B [点拨]由“There is a science building, an office building, a teaching building, a dining hall and a library in my school. ”可知典典学校共有5栋建筑物,故选B。
3. A [点拨]由“I like science best. ”可知典典最喜欢科学,故选A。
4. C [点拨]由“Next to the office building is the teaching building. ”可知办公楼挨着教学楼,故选C。
2. B [点拨]由“There is a science building, an office building, a teaching building, a dining hall and a library in my school. ”可知典典学校共有5栋建筑物,故选B。
3. A [点拨]由“I like science best. ”可知典典最喜欢科学,故选A。
4. C [点拨]由“Next to the office building is the teaching building. ”可知办公楼挨着教学楼,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看