2025年综合应用创新题典中点五年级英语下册人教精通版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点五年级英语下册人教精通版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点五年级英语下册人教精通版》

一 用所给词的正确形式填空。
1. Lucy is __________ (draw) at the club now.
2. What a ________ (fun) book it is!
3. My mum is ____________ (prepare) for our dinner.
4. Listen carefully! They ____________ (tell) a story.
答案: 1. drawing 【点拨】由 now 可知句子时态为现在进行时,谓语结构为 be 动词 + 动词-ing 形式,故填 drawing。
2. funny 【点拨】What 引导的感叹句句型结构为“What + a/an + 形容词 + 可数名词单数 + 主语 + 谓语!”,故填 funny。
3. preparing
4. are telling 【点拨】由“Listen carefully!”可知句子时态为现在进行时,谓语结构为 be 动词 + 动词-ing 形式。主语为“They”,be 动词要用 are。
二 新考法·看图理解 将选项写在图中相应的括号内。
5
A. The woman is running with her friend on a sunny day in the park.
B. They are walking the dog in the park.
C. Look! The man is taking photos for the woman and the cute cat. How nice!
D. Linda is having a picnic with her friend. The food looks very delicious.
E. Some people are riding on the road.
答案: 1. B 2. C 3. A 4. D 5. E
三 为下列句子选择恰当的应答语。
( ) 1. What are you doing, Peter?
( ) 2. She’s singing a very famous song.
( ) 3. Are you coming to school today?
( ) 4. Can I speak to Mr Rong?
A. Sorry, I won’t. I have a bad cold.
B. What a wonderful song!
C. Yes. Hold on, please.
D. I’m talking to my mum.
答案: 1. D 2. B 3. A 4. C
四 主题情境:介绍家人的活动 阅读邮件内容,选择正确的答案。
Dear Judy,
It’s 7:00 in the evening. I’m writing the email to tell you something about my life. My father is watching the CCTV News on TV. That’s his favourite programme. My brother is reading books in the study. My little dog Lucky is taking the hat to me. She wants me to put it on and go out for a walk with her. What a clever dog! My sister is playing the piano. Listen! How beautiful it sounds! There are some boys playing ball games outside. It’s really a noisy but happy evening. What are your family doing? Please write to me soon.
Yours,
Lucy
( ) 1. What is Lucy’s father doing?
A. He’s watching the movies.
B. He’s reading books.
C. He’s watching the CCTV News.
( ) 2. Who is playing the piano?
A. Lucy’s brother. B. Lucy’s sister.
C. Lucy.
( ) 3. How does Lucy think of this evening?
A. Sad. B. Tiring.
C. Noisy but happy.
( ) 4. Which one is NOT TRUE?
A. This is an email from Judy to Lucy.
B. Lucky is a dog.
C. There are some boys outside.
答案: 1. C 【点拨】由“My father is watching the CCTV News on TV.”可知 Lucy 的爸爸正在看电视上的中央电视台的新闻,故选 C。
2. B 【点拨】由“My sister is playing the piano.”可知 Lucy 的妹妹(姐姐)正在弹钢琴,故选 B。
3. C 【点拨】由“It’s really a noisy but happy evening. ”可知 Lucy 度过了一个喧闹但愉快的晚上,故选 C。
4. A 【点拨】由“Dear Judy,”和“Yours, Lucy”可知这是 Lucy 写给 Judy 的邮件,故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭