第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
六 选择正确的选项,补全对话。
Salesman: 1. ________
Lisa: Yes, I want a pair of trousers.
Salesman: How about this pair?
Lisa: I think I prefer (更喜欢) the blue one. 2. ________
Salesman: OK!
Lisa: 3. ________
Salesman: Certainly! The fitting room (试衣间) is over there.
(5 minutes later)
Salesman: You look great.
Lisa: Thanks. 4. ___ How much are they?
Salesman: 5. ________
Lisa: Here is the money.
Salesman: Thank you. Goodbye.
Lisa: Bye.

Salesman: 1. ________
Lisa: Yes, I want a pair of trousers.
Salesman: How about this pair?
Lisa: I think I prefer (更喜欢) the blue one. 2. ________
Salesman: OK!
Lisa: 3. ________
Salesman: Certainly! The fitting room (试衣间) is over there.
(5 minutes later)
Salesman: You look great.
Lisa: Thanks. 4. ___ How much are they?
Salesman: 5. ________
Lisa: Here is the money.
Salesman: Thank you. Goodbye.
Lisa: Bye.
答案:
1. A 【点拨】购物时,一般售货员首先问“我可以帮助你吗?”
2. E 【点拨】由上一句讨论蓝色的裤子,可知此处询问我可以看看那条蓝色的裤子吗?
3. D 【点拨】由后文的“试衣间”可知,Lisa想试穿。
4. C 【点拨】由后文询问价格可知,Lisa要买下这条裤子。
5. B
2. E 【点拨】由上一句讨论蓝色的裤子,可知此处询问我可以看看那条蓝色的裤子吗?
3. D 【点拨】由后文的“试衣间”可知,Lisa想试穿。
4. C 【点拨】由后文询问价格可知,Lisa要买下这条裤子。
5. B
七 主题情境:生活中的指示牌 阅读短文,完成下列任务。
Do you see many signs around you? Do you know the signs are important in your daily life?
They can be in pictures or in words to give people information (信息). To make good signs for others, what should you know?
First, signs should be easy to understand. You should use clear words. On the other hand, the words should be easy to write and you need to write down what you want to do. “Keep off the grass ” is a very good sign. It means “Don’t touch or walk on the grass”.
There is a saying, “A picture says more words.” That’s why you see more and more signs in pictures or a combination of pictures and words. However, picture signs may have different meanings in different countries.
任务一:根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. The most important thing is that signs should be ________.
A. clear B. beautiful C. funny
( )2. The sentence “A picture says more words.” means ________.
A. a picture sign often has more information than a word sign
B. a word sign is easy to make
C. a word sign has more information than a picture sign
( )3. The underlined word “combination” means ____ in Chinese. 新考法·词义推断
A. 分开 B. 结合 C. 并列
( )4. What is the disadvantage (缺点) of picture signs?
A. They are difficult to understand.
B. They are not as interesting as word signs.
C. They may have different meanings in different countries.
任务二:新题型·开放题 回答下列问题。
1. Which sign is better, the word sign or the picture sign? Why? ________
2. What other signs do you know? (Write one) ________
Do you see many signs around you? Do you know the signs are important in your daily life?
They can be in pictures or in words to give people information (信息). To make good signs for others, what should you know?
First, signs should be easy to understand. You should use clear words. On the other hand, the words should be easy to write and you need to write down what you want to do. “Keep off the grass ” is a very good sign. It means “Don’t touch or walk on the grass”.
There is a saying, “A picture says more words.” That’s why you see more and more signs in pictures or a combination of pictures and words. However, picture signs may have different meanings in different countries.
任务一:根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. The most important thing is that signs should be ________.
A. clear B. beautiful C. funny
( )2. The sentence “A picture says more words.” means ________.
A. a picture sign often has more information than a word sign
B. a word sign is easy to make
C. a word sign has more information than a picture sign
( )3. The underlined word “combination” means ____ in Chinese. 新考法·词义推断
A. 分开 B. 结合 C. 并列
( )4. What is the disadvantage (缺点) of picture signs?
A. They are difficult to understand.
B. They are not as interesting as word signs.
C. They may have different meanings in different countries.
任务二:新题型·开放题 回答下列问题。
1. Which sign is better, the word sign or the picture sign? Why? ________
2. What other signs do you know? (Write one) ________
答案:
任务一:1. A 【点拨】由“First, signs should be easy to understand. You should use clear words.”可知指示标志应该清晰易懂,故选A。
2. A 【点拨】由“That’s why you see more and more signs in pictures or a combination of pictures and words.”可知图片比文字能表达更多的信息,故选A。
3. B 【点拨】由“a combination of pictures and words”可推断指示牌中的内容为图片和文字的“结合”,故选B。
4. C 【点拨】由“However, picture signs may have different meanings in different countries.”可知图片在不同的国家会有不同的含义,故选C。
任务二:1. The picture sign is better. Because people can get more information in the picture sign.
2. No smoking.(此题答案不唯一)
2. A 【点拨】由“That’s why you see more and more signs in pictures or a combination of pictures and words.”可知图片比文字能表达更多的信息,故选A。
3. B 【点拨】由“a combination of pictures and words”可推断指示牌中的内容为图片和文字的“结合”,故选B。
4. C 【点拨】由“However, picture signs may have different meanings in different countries.”可知图片在不同的国家会有不同的含义,故选C。
任务二:1. The picture sign is better. Because people can get more information in the picture sign.
2. No smoking.(此题答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看