第59页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
Ⅰ 用括号内所给单词的适当形式填空
1.(2024广东深圳外国语学校五月月考)A Hard Day's Night is a song ______ ( write ) by The Beatles.
全解P185 知识点2
2.(2024江苏无锡中考)The traditional Chinese folk music has a ______ ( last ) value.
3.(2023辽宁沈阳中考冲刺押题改编)The number of the teachers in our school ______ ( be ) about one hundred and two thirds of them are women teachers.
4. 新独家原创 Nowadays, a number of people ______ ( like ) Huawei phones better.
5. 新独家原创 My parents don't allow me ______ ( use ) my phone on school days.
全解P185 知识点1
1.(2024广东深圳外国语学校五月月考)A Hard Day's Night is a song ______ ( write ) by The Beatles.
全解P185 知识点2
2.(2024江苏无锡中考)The traditional Chinese folk music has a ______ ( last ) value.
3.(2023辽宁沈阳中考冲刺押题改编)The number of the teachers in our school ______ ( be ) about one hundred and two thirds of them are women teachers.
4. 新独家原创 Nowadays, a number of people ______ ( like ) Huawei phones better.
5. 新独家原创 My parents don't allow me ______ ( use ) my phone on school days.
全解P185 知识点1
答案:
1. written 2. lasting 3. is 4. like 5. to use
Ⅱ 补全短文
人与社会·体育精神(2024四川南充中考)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
If sports are something that interests you, you must want to know how to be good at them. Succeeding at a sport takes skill. 6 Skill alone may take you far, but you'll never go all the way without the right attitude and team spirit. The following tips can help you be a better sports player.
Join a sports team. If you're interested in sports, joining a team is a good way to start. 7 You are likely to develop friendships with at least some of your team members. Besides, even if your skills are low, joining a team will improve your skills.
Set big but realistic ( 现实的 ) goals for yourself. This does not mean being unrealistic, or saying you're going to go professional within a year. Instead, you should take a look at what you are, and decide where you think you would like to be. 8
Be a good sport. Being good at sports means more than physical strength and speed. 9 If you fail in a match, accept the loss and show respect to other players for their victory. Treat loss as a learning experience. Find out what you did wrong, and then try to improve it for the next game.
10 It's possible to get so crazy about winning that you forget why you want to be good at the very beginning. Not taking the time to enjoy the sport you play results in fast burnout. Whether you're practising or playing a competition, remember it is the joy that matters.(E9205003)
A.Let yourself have fun.
B.Stay focused on the competition.
C.Exercising with others is very enjoyable and encouraging.
D.In order to be truly great, you need to be positive towards failure.
E.Break a big goal down into small parts, and achieve them step by step.
F.However, other things should be considered if you want to be a good sports player.
6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______
人与社会·体育精神(2024四川南充中考)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
If sports are something that interests you, you must want to know how to be good at them. Succeeding at a sport takes skill. 6 Skill alone may take you far, but you'll never go all the way without the right attitude and team spirit. The following tips can help you be a better sports player.
Join a sports team. If you're interested in sports, joining a team is a good way to start. 7 You are likely to develop friendships with at least some of your team members. Besides, even if your skills are low, joining a team will improve your skills.
Set big but realistic ( 现实的 ) goals for yourself. This does not mean being unrealistic, or saying you're going to go professional within a year. Instead, you should take a look at what you are, and decide where you think you would like to be. 8
Be a good sport. Being good at sports means more than physical strength and speed. 9 If you fail in a match, accept the loss and show respect to other players for their victory. Treat loss as a learning experience. Find out what you did wrong, and then try to improve it for the next game.
10 It's possible to get so crazy about winning that you forget why you want to be good at the very beginning. Not taking the time to enjoy the sport you play results in fast burnout. Whether you're practising or playing a competition, remember it is the joy that matters.(E9205003)
A.Let yourself have fun.
B.Stay focused on the competition.
C.Exercising with others is very enjoyable and encouraging.
D.In order to be truly great, you need to be positive towards failure.
E.Break a big goal down into small parts, and achieve them step by step.
F.However, other things should be considered if you want to be a good sports player.
6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______
答案:
6. F 根据“Succeeding at a sport takes skill.”和“Skill alone may take you far”可知,此处表示转折,F项“然而,如果你想成为一名优秀的运动员,还应该考虑其他的事情”符合语境。
7. C 根据“You are likely to develop friendships with at least some of your team members.”可知,C项“和别人一起锻炼是非常愉快和鼓舞人心的”符合语境。
8. E 根据“Set big but realistic goals for yourself.”可知,此处内容和设定目标相关,故选E。
9. D 根据“If you fail in a match, accept the loss and show respect to other players for their victory.”可知,此处是说我们要积极地面对失败,故选D。
10. A 根据“Whether you're practising or playing a competition, remember it is the joy that matters.”可知,本段主要讲述运动时快乐很重要。故选A。
7. C 根据“You are likely to develop friendships with at least some of your team members.”可知,C项“和别人一起锻炼是非常愉快和鼓舞人心的”符合语境。
8. E 根据“Set big but realistic goals for yourself.”可知,此处内容和设定目标相关,故选E。
9. D 根据“If you fail in a match, accept the loss and show respect to other players for their victory.”可知,此处是说我们要积极地面对失败,故选D。
10. A 根据“Whether you're practising or playing a competition, remember it is the joy that matters.”可知,本段主要讲述运动时快乐很重要。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看