2025年5年中考3年模拟九年级英语下册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语下册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语下册沪教版》

  This is a story about a storm in Moscow.It happened several years ago.It was the first time that I had seen such a 1  storm.
  It was a sunny day in July,and I was at home watching TV.The window was open  2 the weather was so hot.Suddenly,I felt a strong wind from outside.I looked out of the window and saw a black sky and trees which were  3  over because of the strong wind.I tried to  4 the window,but the wind made me fall down.I was afraid that the glass might break.I stood up and tried to close the window again.  5 ,I made it.
  Then I looked outside.I found that the big tree in front of my house was going to fall to the ground and its  6  had broken off.There was frequent(频繁的)thunder and lightning.I stared to 7  all the appliances as quickly as possible.
  After a while,the wind stopped,but it began to hail(下冰雹).After about ten minutes,everything stopped,and the sun came out again.
How 8 the weather was!A few minutes latter,the phone began to ring.It was my friend.We asked each other how it was and how we felt after the storm.
  In the streets,many trees fell over because of the 9 .For a few days,people helped clean parks and gardens.Some people's cars were damaged by fallen branches.The  10 tells me that in the face of natural disasters,human beings are insignificant(微不足道的).We can't stop them,but we must protect ourselves from them.
1.A.terrible B.little 
C.gentle D.common
2.A.SO B.because C.but D.though
3.A.come B.taken C.blown D.got
4.A.break B.clean C.change D.close
5.A.Luckily B.Recently 
C.Loudly D.Probably
6.A.patterns B.branches 
C.tools D.signs
7.A.switch off B.turn on 
C.turn down D.pick up
8.A.hard B.similar C.usual D.strange
9.A.trick B.accident 
C.storm D.fire
10.A.expression B.experience 
C.challenge D.exchange
答案: 1. A 结合下文可知,那是我第一次看见如此可怕的暴风雨。terrible 可怕的;little 小的;gentle 温柔的;common 普通的,故选 A。
2. B so 因此;because 因为;but 但是;though 虽然,尽管。由语境可知,天气热是开窗的原因,故选 B。
3. C 由语境可知,我看向窗外,看见了漆黑的天空,还有因为大风而被吹倒的树。come 来;take 带走;blow 吹;get 变得,故选 C。
4. D 由语境可知,我试图关上窗户,但风让我跌倒了,故选 D。
5. A luckily 幸运的是;recently 最近;loudly 大声地;probably 可能。由“I made it”可知,作者把窗户关上了,由语境可知,那是很幸运的,故选 A。
6. B pattern 图案;branch 树枝;tool 工具;sign 标志。由 the big tree 可知,此处表示树枝,故选 B。
7. A 句意:我开始尽可能快地关掉所有的电器。switch off 关掉;turn on 打开;turn down 调小;pick up 捡起,故选 A。
8. D 句意:天气太奇怪了!hard 困难的;similar 相似的;usual 寻常的;strange 奇怪的,故选 D。
9. C 句意:在街上,由于暴风雨,许多树倒了。故选 C。
10. B 句意:这次经历告诉我,在面对自然灾害时,人类是微不足道的。expression 表达;experience 经历;challenge 挑战;exchange 交换,故选 B。
  Dorothy lived with Uncle Henry and Aunt Em who were both farmers.Their house had only four walls,a roof,a floor and a small space under the floor to protect them from powerful winds.The house was in the middle of poor land with strong sunlight and few plants.Aunt Em used to be young and cheerful,but the sun and wind had taken away her happiness.Uncle Henry also looked serious and strict.Only Toto,a little black dog with shiny hair and bright eyes,could bring laughter to Dorothy's life.
  One day,they heard low sounds of wind from
both the north and the south.Uncle Henry realized a strong wind was coming.He rushed to protect the animals while Aunt Em hurried Dorothy to the basement.Suddenly,the house began to rock and rise into the air.In the center,the wind blew loudly,but Dorothy found herself riding safely on the rising house.
  Frightened,Toto ran around the room until
Dorothy caught him and protected him from falling through the open door.She closed it quickly to avoid further danger.As hours passed,Dorothy slowly got over her fear.She finally fell asleep on her bed with Toto by her side.The wind had set
Dorothy's house down gently in a beautiful country.
  As she looked around,she saw green grass,fruitful trees,and colourful flowers.Birds with special feathers sang and flew around.As she stood enjoying the beautiful views,a group of strangely dressed people came near.They wore round hats that rose to a small point a foot above their heads.Three men were dressed in blue,and a little woman wore a white dress.They stopped and discussed in a low voice,as if afraid to come farther.
11.How does the writer begin the story?
 
A.By showing a saying.
 
B.By giving some numbers.
 
C.By introducing the family.
 
D.By describing the landscape.
12.Who could make Dorothy happy?
 
A.Toto.
 
B.Uncle Henry.
 
C.Aunt Em.
 
D.Both her aunt and uncle.
13.What happened when the wind came in Paragraph2?
 
A.Aunt Em quickly brought Toto to the basement.
 
B.Dorothy went to help Uncle Henry with the animals.
 
C.Toto noticed the wind and barked to tell Uncle Henry.
 
D.The house began to rock and went up into the air.
14.What does the underlined phrase“got over"mean in Paragraph3?
 
A.Noticed.      B.Controlled.
 
C.Influenced.     D.Experienced.
15.What can we infer from Paragraph4?
 
A.There was no wind in the new place.
 
B.People lived happily in the new place.
 
C.Dorothy was unusual to the group of people.
D.Dorothy and the group of people dressed alike.
答案: 11. C 推理判断题。根据第一段“Dorothy lived with Uncle Henry and Aunt Em who were both farmers. Their house...”可知,作者是通过介绍家庭情况来展开整个故事的,故选 C。
12. A 细节理解题。根据“Only Toto, a little black dog with shiny hair and bright eyes, could bring laughter to Dorothy’s life.”可知,能给多萝西的生活带来欢笑是小黑狗 Toto,故选 A。
13. D 细节理解题。根据“Suddenly, the house began to rock and rise into the air.”可知,房子升入空中了,故选 D。
14. B 词义猜测题。根据语境可知,多萝西慢慢地克服了恐惧,在床上睡着了。get over(克服)与 control(控制)意义相近,故选 B。
15. C 推理判断题。根据最后一段可知,当多萝西站在那里欣赏美丽的景色时,一群穿着奇怪的人走了过来,那些人低声讨论,好像害怕再往前走。由此可推断,多萝西对这群人来说是不寻常的,故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭