2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版》

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
(2024·河南南阳高一上期末)Dad and Mum had got to go on a four-day business trip. They taught their elder son Daniel and younger daughter Jane how to feed and look after their dog, Spot, how to take good care of themselves—learning to cook if they could, or ordering pizza—with money left on the table—if they were busy, and told them to keep their rooms clean and tidy. They asked Daniel to be in charge.
On the very morning when the parents left, Mum kissed them and said to Daniel gently, “Young man, do take care of Spot and Jane.” Daniel promised, “I will, Mum.”
Too excited to fall asleep again, Daniel and Jane jumped out of bed, calling out each other to get up. Their pet dog, Spot, heard the similar voice and rushed in, with a ball in its mouth. Jane stuck (伸) her head into Daniel's room, “Spot got up an hour earlier. Let's walk it.” Daniel said excitedly, “I'm coming, but Jane, don't forget to keep your room clean and tidy.” “I will.”
They ran with the dog in the yard and threw the ball away for Spot to bring it back. They had fun playing with Spot the whole morning. Washing Spot was slow and tiring as it was the first time that they had done it. Then Daniel settled down to his homework while Jane did her reading with interest.
The following day, Jane begged her brother to order pizza for lunch. Daniel agreed excitedly, “We haven't tasted that for long and we behave ourselves, right?” After a while, he added, “We should save money, too.” Within half an hour, they treated themselves to a big pizza. However, in the afternoon, Spot looked sick, lying lazily and unwilling to move. Daniel was concerned about the dog and took it to the pet clinic immediately with Jane as their parents had done.
注意:
1. 续写词数应为 150 左右;
2. 请按如下格式作答。
When Dad and Mum arrived a day earlier, they were amazed to find everything in a mess.
____
____
____
Daniel ran into his room, with tears in his eyes, “Jane, there is no need to explain and Mum won't trust me any longer.” ____
____
____
【名师点拨】
1. 前文大意:本文以人物为线索展开,讲述了爸爸和妈妈要去出差四天,他们教年长的儿子丹尼尔和小女儿简学会独立生活并照顾好小狗斯波特。父母离开之后,丹尼尔和简兴奋得睡不着觉,他们和斯波特玩得非常开心。他们给斯波特洗澡,订比萨饼当午餐。然而斯波特生病了,他们把斯波特带到了动物诊所。
2. 段落续写:
①由第一段首句内容“当爸爸和妈妈提前一天回家时,他们惊讶地发现所有的东西都是一团糟”可知,第一段可描写父母非常生气。
②由第二段首句内容“丹尼尔跑进自己的房间,眼里含着泪水说道:‘简,没有必要解释了,妈妈不会再相信我了’”可知,第二段可描写爸爸妈妈了解了真相并向丹尼尔道歉。
3. 续写线索:父母提前回家——妈妈很生气——解释原因——得到原谅——妈妈道歉
【补全范文】
根据汉语提示完成全文。
When Dad and Mum arrived a day earlier, they were amazed to find everything in a mess. Mum was angry and shouted, “Listen to me, young man—I left you in charge. We thought you would 1. ____ (表现得像个成年人), but look at the mess. The money for food 2. ____ (已经用完了) but why does Spot still look hungry? What did you do with the money we left?” Jane 3. ____ (焦急地解释), “Mummy, Spot is sick, so we 4. ____ (把剩下的钱都花在了把它带到宠物诊所).”
Daniel ran into his room, with tears in his eyes, “Jane, there is no need to explain and Mum won't trust me any longer.” Comforting Mum, Dad 5. ____ (平静地说), “There is probably a good explanation for everything.” 6. ____ (听到小女儿的话), Mum understood that 7. ____ (他们没有时间打扫房子的原因) was that they waited for Spot at the clinic all day. Mum 8. ____ (很后悔表现得这么生气) and was satisfied that Daniel 9. ____ (学会了对别人负责). She 10. ____ (真诚地向丹尼尔道歉并将他抱在怀里), saying, “You are really growing up into a young man.”
【续写积累】
回读原文,完成并背诵下列高级词汇和句式。
1. ____ 保持某物干净和整洁
2. ____ 担心……
3. ____ 主管,全面负责
4. ____ 冲进
5. ____ 把头伸进……
6. too... to do sth
激动得再也无法入睡,丹尼尔和简跳下床,喊着彼此起床。
____, Daniel and Jane jumped out of bed, calling out each other to get up.
7. with 复合结构
他们的宠物狗斯波特听到类似的声音,嘴里叼着一个球冲了进来。
Their pet dog, Spot, heard the similar voice and rushed in, ____.
8. 第几次做某事
给斯波特洗澡又慢又累,因为这是他们第一次做这件事。
Washing Spot was slow and tiring as ____.
9. 分词作状语
然而,到了下午,斯波特看起来病了,懒洋洋地躺着,不愿动。
However, in the afternoon, Spot looked sick, ____.
答案: 【补全范文】1. act like an adult
2. has been used up
3. explained anxiously
4. spent the rest of the money taking it to the pet clinic
5. said calmly
6. Hearing the little daughter’s words
7. the reason why they had no time to clean the house
8. regretted acting so angrily
9. learnt to be responsible for others
10. apologised to Daniel sincerely and hugged him in her arms
【续写积累】1. keep sth clean and tidy
2. be concerned about
3. be in charge
4. rush in
5. stick one’s head into
6. Too excited to fall asleep again
7. with a ball in its mouth
8. it was the first time that they had done it
9. lying lazily and unwilling to move

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭