2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版》

Ⅴ. 完成句子
1. 离家这么长时间, 他迫不及待地想见到他的妈妈。(wait)
Having been away from home for a long time, he ____ his mother.
2. 昨天是汤姆告诉我这个令人振奋的消息的。(强调主语)
____ told me the exciting news yesterday.
3. 昨天是谁告诉你这个令人振奋的消息的? (强调句的特殊疑问句)
____ told you the exciting news yesterday?
4. 你能带我去你看到事故的那条街吗? (where 引导定语从句)
Can you take me to the street ____ ____?
5. 他如此累以至于立刻就睡着了。(so... that...)
He was ____ he fell asleep immediately.
答案: 1.couldn't wait to see 2.It was Tom that/who 3.Who was it that 4.where you saw the accident 5.so tired that
Ⅰ. 阅读理解
A
(2024·陕西西安三十八中高一上期末)The Amazon Rainforest, often called the “lungs of the Earth”, has always mesmerised me with its biodiversity (生物多样性) and local tribes (部落). When I had the chance to join a research expedition, I took it, excited about the adventure ahead. I didn’t know it would be a great experience.
The journey into the rainforest was tough, such as the dense leaves, endless rain and the sound of insects and animals. However, the beauty of the rainforest was amazing.
One of the most exciting parts of the trip was meeting a local tribe. Their way of life, so connected to nature, was different from our urban lives. Learning about their customs and understanding their relationship with the rainforest was a special experience. It made me realise how separated from nature we have become in the technological advancement.
The trip was not without challenges. Walking in the forest, dealing with the bad weather and the fear of the unknown tested our willpower. However, every challenge we overcame brought a sense of achievement and strengthened our team bond. It taught me the importance of teamwork and adaptability.
As we left the rainforest, I recalled the impact the trip had on me. It was not just an adventure but a journey of self-discovery.
My trip to the Amazon rainforest was a meaningful experience. It was a journey that pushed my boundaries (边界), taught me valuable lessons and left me with unforgettable memories. It was not just a trip, but an exploration of the unknown and a reminder of our responsibility towards our planet. The adventure may have ended, but the journey continues, as I carry the lessons and memories with me, influencing my life and choices.
1. Which of the following best explains “mesmerised” underlined in Paragraph 1?
A. Puzzled.
B. Moved.
C. Attracted.
D. Defeated.
2. Which word can describe the relation between the local tribe and the rainforest?
A. Exciting.
B. Close.
C. Relaxing.
D. Separated.
3. What can we learn about the trip from Paragraph 4?
A. It’s dangerous and meaningless.
B. It’s funny but unbearable.
C. It’s important and interesting.
D. It’s challenging but worthwhile.
4. What is the last paragraph mainly about?
A. The meaning of the trip.
B. The experience of the trip.
C. The memory of the trip.
D. The purpose of the trip.
答案: 1.C 2.B 3.D 4.A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭