2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版》

A
Halloween is a great time in the lives of both children and adults. However, even the best Halloween can be ruined by trees filled with toilet paper and egg residues (残渣) that won’t wash off. How can you keep your home safe on Halloween? There are some measures you can take.
Make it known that you’re at home. Pranksters are less likely to play a trick if they know someone is at home. You may want to close the glass on your screen door and open your front door so that you can see everyone moving around outside. This also allows pranksters to see that you’re at home.
Turn on the lights inside your home and outside. Having all the lights on lets pranksters know that you’re not only at home, but you’re awake. If a prankster knows you’re awake, he’ll be more likely to skip your house and head for another one. Even if you need to get in bed early, keep all the lights on except in your bedroom. Pranksters aren’t going to know which room is your bedroom.
Ask the police to patrol (巡逻) the area. It’s a policeman’s job to keep citizens safe, especially on Halloween. In some cities the crime rate can increase fast on 31 October. A polite call to your local police station should get you the service you need. Above all, no pranksters are going to throw eggs at your house when the policemen are patrolling the area.
Set up a neighbourhood watch. One of the best ways to keep your home safe on Halloween is to get the neighbours involved. No one wants his trees covered with toilet paper. Ask your neighbours to keep their eyes open and to follow the same steps you’ve taken to help keep your home safe. If the entire neighbourhood is lit up, pranksters are less likely to stop by.
1. What does the underlined word “Pranksters” in Paragraph 2 probably mean?
A. Persons who like Halloween very much.
B. Persons who play practical jokes on people.
C. Persons who often commit a crime at night.
D. Persons who enter one’s house by force.
2. How can you make pranksters know you are at home and skip your house?
A. By moving around outside your house.
B. By closing your front door.
C. By turning on inside and outside lights.
D. By staying up and being awake.
3. What can we learn from Paragraph 4?
A. A policeman’s main task is to patrol the area.
B. The crime rate increases fast in some cities.
C. You have to pay for a policeman to patrol your area.
D. The policemen can help a lot with your home safety on Halloween.
4. What does the last paragraph stress?
A. The importance of neighbourhood teamwork.
B. The importance of keeping homes safe.
C. The importance of being on one’s guard.
D. The importance of informing everyone of the danger.
答案: 语篇导读 本文是一篇说明文。文章介绍了如何确保我们的住所在万圣节前夕避免受到一些爱搞恶作剧的人的破坏。 1.B 词义猜测题。根据画线词所在句中的“to play a trick(开玩笑,作弄)”可推知,画线词Pranksters指那些搞恶作剧的人。故选B。 2.C 细节理解题。根据第三段中“Turn on the lights inside your home and outside. Having all the lights on lets pranksters know that you're not at home, but you're awake. If a prankster knows you're awake, he'll be more likely to skip your house and head for another one.”可知,把室内、室外的灯打开让恶作剧的人知道你在家而跳过你的房子,从而避免他们破坏你的房子。故选C。 3.D 细节理解题。根据第四段中“Ask the police to patrol(巡逻) the area. It’s a policeman’s job to keep citizens safe, especially on Halloween.”及“Above all, no pranksters are going to throw eggs at your house when the policemen are patrolling the area.”可知,在万圣节,警察对于你家里的安全有很大帮助。故选D。 4.A 推理判断题。根据最后一段中“Set up a neighbourhood watch.”和本段内容可知,本段主要介绍了整个社区可以协作起来以保证住房安全。由此可推知,最后一段强调邻里合作的重要性。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭