2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第19页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
Ⅱ. 完形填空
My mother used to say that when your mother was really good at something, you didn't learn to do it. What she said was 1. My grandmother was skilled in baking and cooking, but my mother was a barely 2 cook for our family of seven. We didn't 3; we had meat, potatoes and another vegetable at every meal out of a can.
Baking was not Mum's 4, so on Saturday mornings, she would 5 us to the bakery for fresh cake. Mum did learn to make the 6 Dad loved — bacon and eggs, spare ribs (排骨) and, 7, potato salad. Potato salad was my mum's major 8 to every summer, although eating such a dish on a hot July day wasn't a (n) 9 idea. Mayonnaise (蛋黄酱) in it could be difficult to 10 and you might have to go to the bathroom frequently.
Case in point: the time my uncle and aunt and their six kids 11 at the lake with us. The 12 included burgers, burnt or slightly raw, lots of pop, and Mum's potato salad. We spent hours at the lake. Unfortunately, so did the salad.
13, I realise that polishing off Mum's potato salad may have been the reason that Dad finally built us a second bathroom, which 14 that everything can have a bright side. My mother didn't 15 in the kitchen, but I miss her cooking so much.
1. A. crazy
B. true
C. simple
D. strange
2. A. additional
B. efficient
C. acceptable
D. instant
3. A. attend
B. refuse
C. starve
D. escape
4. A. strength
B. course
C. challenge
D. dream
5. A. expose
B. hire
C. send
D. compare
6. A. clothes
B. foods
C. drinks
D. tools
7. A. hardly
B. immediately
C. equally
D. particularly
8. A. contribution
B. adjustment
C. introduction
D. reference
9. A. clear
B. good
C. active
D. useful
10. A. discover
B. select
C. understand
D. digest
11. A. fought
B. swam
C. rested
D. picnicked
12. A. price
B. bill
C. menu
D. tour
13. A. Turning around
B. Looking back
C. Going away
D. Moving on
14. A. guarantees
B. claims
C. proves
D. assumes
15. A. shine
B. cook
C. sing
D. stand
My mother used to say that when your mother was really good at something, you didn't learn to do it. What she said was 1. My grandmother was skilled in baking and cooking, but my mother was a barely 2 cook for our family of seven. We didn't 3; we had meat, potatoes and another vegetable at every meal out of a can.
Baking was not Mum's 4, so on Saturday mornings, she would 5 us to the bakery for fresh cake. Mum did learn to make the 6 Dad loved — bacon and eggs, spare ribs (排骨) and, 7, potato salad. Potato salad was my mum's major 8 to every summer, although eating such a dish on a hot July day wasn't a (n) 9 idea. Mayonnaise (蛋黄酱) in it could be difficult to 10 and you might have to go to the bathroom frequently.
Case in point: the time my uncle and aunt and their six kids 11 at the lake with us. The 12 included burgers, burnt or slightly raw, lots of pop, and Mum's potato salad. We spent hours at the lake. Unfortunately, so did the salad.
13, I realise that polishing off Mum's potato salad may have been the reason that Dad finally built us a second bathroom, which 14 that everything can have a bright side. My mother didn't 15 in the kitchen, but I miss her cooking so much.
1. A. crazy
B. true
C. simple
D. strange
2. A. additional
B. efficient
C. acceptable
D. instant
3. A. attend
B. refuse
C. starve
D. escape
4. A. strength
B. course
C. challenge
D. dream
5. A. expose
B. hire
C. send
D. compare
6. A. clothes
B. foods
C. drinks
D. tools
7. A. hardly
B. immediately
C. equally
D. particularly
8. A. contribution
B. adjustment
C. introduction
D. reference
9. A. clear
B. good
C. active
D. useful
10. A. discover
B. select
C. understand
D. digest
11. A. fought
B. swam
C. rested
D. picnicked
12. A. price
B. bill
C. menu
D. tour
13. A. Turning around
B. Looking back
C. Going away
D. Moving on
14. A. guarantees
B. claims
C. proves
D. assumes
15. A. shine
B. cook
C. sing
D. stand
答案:
语篇导读 本文是一篇记叙文。作者回忆了妈妈做的菜,虽然妈妈并不擅长厨艺,但作者还是想念妈妈做的菜。
1.B 根据上文“My mother used to say that when your mother was really good at something,you didn't learn to do it.”和下文讲述外祖母很擅长烘焙和烹饪,但是妈妈不擅长做饭可知,妈妈说的话是真的(true)。crazy“疯狂的”;simple“简单的”;strange“奇怪的,陌生的”。故选B。
2.C 根据上文“My grandmother was... family of seven.”可知,外祖母很擅长厨艺,但是妈妈的厨艺几乎无法令人接受(acceptable)。additional“额外的”;efficient“效率高的”;instant“立刻的”。故选C。
3.C 根据下文“we had meat, potatoes and another vegetable at every meal out of a can”可知,作者一家没有挨饿(starve)。attend“参加”;refuse“拒绝”;escape“逃跑”。故选C。
4.A 根据上文“My grandmother was... family of seven.”可知,烘焙不是妈妈的强项(strength)。course“课程”;challenge“挑战”;dream“梦想”。故选A。
5.C 根据下文“us to the bakery for fresh cake”可知,妈妈派(send)孩子们去面包店买新鲜的蛋糕。expose“暴露”;hire“租用”;compare“比较”。故选C。
6.B 根据下文“Dad loved—bacon and eggs, spare ribs(排骨)and, 7 , potato salad”可知,妈妈学习做爸爸爱吃的食物(food)。clothes“衣服”;drink“饮料”;tool“工具”。故选B。
7.D 根据下文“Potato salad was my mum’s major 8 to every summer”可知,妈妈尤其(particularly)会做土豆沙拉。hardly“几乎不”;immediately“立即”;equally“平等地”。故选D。
8.A 根据上文“Potato salad was my mum’s major”可推测,这道菜是妈妈每年夏天的主要贡献(contribution)。adjustment“调整”;introduction“介绍”;reference“参考”。故选A。
9.B 根据上文“Potato salad was my... although eating such a dish on a hot July day wasn’t”可知,although表让步关系,此处指尽管在炎热的七月吃土豆沙拉不是一个好(good)主意。clear“清楚的”;active“积极的”;useful“有用的”。故选B。
10.D 根据下文“you might have to go to the bathroom frequently”可知,土豆沙拉里面的蛋黄酱很难消化(digest)。discover“发现”;select“选择”;understand“理解”。故选D。
11.D 根据语境及下文“The 12 included burgers... potato salad.”可知,此处指在湖边野餐(picnic)。fight“与……作斗争”;swim“游泳”;rest“休息”。故选D。
12.C 根据下文“burgers, burnt or slightly raw, lots of pop, and Mum’s potato salad”可知,菜单(menu)上有各种食物。price“价格”;bill“账单”;tour“旅行”。故选C。
13.B 根据语境及下文“I realise that...”可知,作者是在回顾(look back)过往时意识到的事。turn around“转身”;go away“走开”;move on“继续前进”。故选B。
14.C 根据上文“you might have to go to the bathroom frequently”可知,因为吃完妈妈的土豆沙拉后需要频繁地上厕所,所以爸爸终于给孩子们建了第二间浴室。由此可知,这件事证明(prove)了任何事情都有好的一面。guarantee“保证”;claim“声称”;assume“假设”。故选C。
15.A 根据上文内容及下文“but I miss her cooking so much”可知,虽然妈妈在厨艺上并不出色(shine),但是作者还是想念她做的菜。cook“烹饪”;sing“唱歌”;stand“忍受”。故选A。
1.B 根据上文“My mother used to say that when your mother was really good at something,you didn't learn to do it.”和下文讲述外祖母很擅长烘焙和烹饪,但是妈妈不擅长做饭可知,妈妈说的话是真的(true)。crazy“疯狂的”;simple“简单的”;strange“奇怪的,陌生的”。故选B。
2.C 根据上文“My grandmother was... family of seven.”可知,外祖母很擅长厨艺,但是妈妈的厨艺几乎无法令人接受(acceptable)。additional“额外的”;efficient“效率高的”;instant“立刻的”。故选C。
3.C 根据下文“we had meat, potatoes and another vegetable at every meal out of a can”可知,作者一家没有挨饿(starve)。attend“参加”;refuse“拒绝”;escape“逃跑”。故选C。
4.A 根据上文“My grandmother was... family of seven.”可知,烘焙不是妈妈的强项(strength)。course“课程”;challenge“挑战”;dream“梦想”。故选A。
5.C 根据下文“us to the bakery for fresh cake”可知,妈妈派(send)孩子们去面包店买新鲜的蛋糕。expose“暴露”;hire“租用”;compare“比较”。故选C。
6.B 根据下文“Dad loved—bacon and eggs, spare ribs(排骨)and, 7 , potato salad”可知,妈妈学习做爸爸爱吃的食物(food)。clothes“衣服”;drink“饮料”;tool“工具”。故选B。
7.D 根据下文“Potato salad was my mum’s major 8 to every summer”可知,妈妈尤其(particularly)会做土豆沙拉。hardly“几乎不”;immediately“立即”;equally“平等地”。故选D。
8.A 根据上文“Potato salad was my mum’s major”可推测,这道菜是妈妈每年夏天的主要贡献(contribution)。adjustment“调整”;introduction“介绍”;reference“参考”。故选A。
9.B 根据上文“Potato salad was my... although eating such a dish on a hot July day wasn’t”可知,although表让步关系,此处指尽管在炎热的七月吃土豆沙拉不是一个好(good)主意。clear“清楚的”;active“积极的”;useful“有用的”。故选B。
10.D 根据下文“you might have to go to the bathroom frequently”可知,土豆沙拉里面的蛋黄酱很难消化(digest)。discover“发现”;select“选择”;understand“理解”。故选D。
11.D 根据语境及下文“The 12 included burgers... potato salad.”可知,此处指在湖边野餐(picnic)。fight“与……作斗争”;swim“游泳”;rest“休息”。故选D。
12.C 根据下文“burgers, burnt or slightly raw, lots of pop, and Mum’s potato salad”可知,菜单(menu)上有各种食物。price“价格”;bill“账单”;tour“旅行”。故选C。
13.B 根据语境及下文“I realise that...”可知,作者是在回顾(look back)过往时意识到的事。turn around“转身”;go away“走开”;move on“继续前进”。故选B。
14.C 根据上文“you might have to go to the bathroom frequently”可知,因为吃完妈妈的土豆沙拉后需要频繁地上厕所,所以爸爸终于给孩子们建了第二间浴室。由此可知,这件事证明(prove)了任何事情都有好的一面。guarantee“保证”;claim“声称”;assume“假设”。故选C。
15.A 根据上文内容及下文“but I miss her cooking so much”可知,虽然妈妈在厨艺上并不出色(shine),但是作者还是想念她做的菜。cook“烹饪”;sing“唱歌”;stand“忍受”。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看