2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
When Jackie came to his first piano lesson in his mother's car, he was already 11 years old. I preferred students to begin at an earlier age, but owing to his insistence, I took him as a student. Much as Jackie tried, he lacked the sense of tone colour and basic rhythm (节奏). At the end of each lesson, he'd say, “My mum's going to hear me play someday. ” But it seemed hopeless. I only knew his mother from a distance as she waited in her aged car, but never stepped in.
Then one day Jackie stopped coming to our lessons. I thought about calling him but assumed (认为), because of his lack of ability, that he had decided to quit. I also was glad that he stopped coming—he was a bad advertisement for my teaching!
Several weeks later I mailed every student's home a letter on the upcoming concert. Surprisingly, Jackie received it and asked me if he could be in the concert. I told him that the concert was not for dropouts, but for current pupils. He said that his mum had been sick and unable to take him to piano lessons but he was still practising. I didn't know what led me to agree eventually.
The night for the concert came. The high school gymnasium was packed with parents and friends. I put Jackie last on the programme. I thought that any damage he would do would come at the end of the programme and the negative effect would reduce to the minimum (最小值).
The concert went off smoothly. Then Jackie came up on stage. His clothes were wrinkled (皱巴巴的) and his hair looked messy (凌乱的). “Why didn't his mother at least make him comb his hair for this special night?” I thought.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式作答。
Unexpectedly, Jackie chose Mozart's Piano Concerto No. 21 in C major. ________
Immediately I ran up on stage and held Jackie firmly in great joy, asking “How did you do it?” ________
【名师点拨】
1. 前文大意
本文以人物为线索展开,讲述了作者是一位钢琴老师,他的一名学生杰基虽然很努力,但是由于缺乏乐感,所以一直没有进步。有一天,杰基没有来上课,作者以为他放弃了,但是几周之后当作者要举办音乐会时,杰基来了,并恳求作者答应让他上台表演。作者最终答应了。然而音乐会那晚,作者很担心他会把音乐会搞砸。
2. 段落续写
①由第一段首句内容“出乎意料地,杰基选择了演奏莫扎特的《C大调第二十一号钢琴协奏曲》”可知,第一段可描写杰基在舞台上的表现、观众的反应以及作者心情的变化。
②由第二段首句内容“我立刻跑向舞台,开心地紧紧抱住杰基,并问他‘你是怎么做到的?’”可知,第二段可描写杰基讲述原因以及作者的感悟。
3. 续写线索:杰基的选择——杰基的表现——观众的反应——作者跑向舞台问杰基是如何做到的——杰基讲述原因——作者的感悟
【补全范文】
根据汉语提示完成全文。
Unexpectedly, Jackie chose Mozart's Piano Concerto No. 21 in C major. Jackie pulled out the piano bench and 1. ________ (开始了他的表演). As a matter of fact, I 2. ________ (并没有完全准备好) for what I heard next. His fingers were dancing on keys, 3. ________ (这让我非常震惊). Never had I heard Mozart played so well by people of his age. After six and a half minutes, he ended up very well! 4. ________ (在场的每个人都激动得发狂) and was on their feet, 5. ________ (爆发出热烈的掌声).
Immediately I ran up on stage and held Jackie firmly in great joy, asking “How did you do it?” “Well... remember I told you my mum was sick?” he explained, 6. ________ (泪水在他的眼里打转). “Actually she had cancer and 7. ________ (今天早上去世了). And she 8. ________ (天生失聪), so tonight was the first time that she ever heard me play in heaven. I just wanted to make it special. ” 9. ________ (听到他的话后), tears were welling up in my eyes. And at that moment, I realised it was he that 10. ________ (教会了我毅力和爱的真正含义).
【续写积累】
回读原文,完成并背诵下列高级词汇和句式。
1. ________ n. 坚持
2. ________ 减少到
3. ________ 宁愿某人做某事
4. as 引导让步状语从句
尽管杰基很努力,但他缺乏音色观念和基本的节奏感。
________, he lacked the sense of tone colour and basic rhythm.
5. 心理描写
①我也很高兴他不再来了——对我的教学来说,他是一个糟糕的广告!
I also ________—he was a bad advertisement for my teaching!
②“在这个特别的晚上,为什么他妈妈连头发都不让他梳一下呢?”我想。
“Why didn't his mother at least ________ for this special night?” I thought.
6. 环境描写
高中体育馆挤满了家长和朋友们。
The high school gymnasium ________ parents and friends.
7. 外貌描写
他的衣服皱巴巴的,头发看起来凌乱不堪。
His clothes ________ and his hair ________.
When Jackie came to his first piano lesson in his mother's car, he was already 11 years old. I preferred students to begin at an earlier age, but owing to his insistence, I took him as a student. Much as Jackie tried, he lacked the sense of tone colour and basic rhythm (节奏). At the end of each lesson, he'd say, “My mum's going to hear me play someday. ” But it seemed hopeless. I only knew his mother from a distance as she waited in her aged car, but never stepped in.
Then one day Jackie stopped coming to our lessons. I thought about calling him but assumed (认为), because of his lack of ability, that he had decided to quit. I also was glad that he stopped coming—he was a bad advertisement for my teaching!
Several weeks later I mailed every student's home a letter on the upcoming concert. Surprisingly, Jackie received it and asked me if he could be in the concert. I told him that the concert was not for dropouts, but for current pupils. He said that his mum had been sick and unable to take him to piano lessons but he was still practising. I didn't know what led me to agree eventually.
The night for the concert came. The high school gymnasium was packed with parents and friends. I put Jackie last on the programme. I thought that any damage he would do would come at the end of the programme and the negative effect would reduce to the minimum (最小值).
The concert went off smoothly. Then Jackie came up on stage. His clothes were wrinkled (皱巴巴的) and his hair looked messy (凌乱的). “Why didn't his mother at least make him comb his hair for this special night?” I thought.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式作答。
Unexpectedly, Jackie chose Mozart's Piano Concerto No. 21 in C major. ________
Immediately I ran up on stage and held Jackie firmly in great joy, asking “How did you do it?” ________
【名师点拨】
1. 前文大意
本文以人物为线索展开,讲述了作者是一位钢琴老师,他的一名学生杰基虽然很努力,但是由于缺乏乐感,所以一直没有进步。有一天,杰基没有来上课,作者以为他放弃了,但是几周之后当作者要举办音乐会时,杰基来了,并恳求作者答应让他上台表演。作者最终答应了。然而音乐会那晚,作者很担心他会把音乐会搞砸。
2. 段落续写
①由第一段首句内容“出乎意料地,杰基选择了演奏莫扎特的《C大调第二十一号钢琴协奏曲》”可知,第一段可描写杰基在舞台上的表现、观众的反应以及作者心情的变化。
②由第二段首句内容“我立刻跑向舞台,开心地紧紧抱住杰基,并问他‘你是怎么做到的?’”可知,第二段可描写杰基讲述原因以及作者的感悟。
3. 续写线索:杰基的选择——杰基的表现——观众的反应——作者跑向舞台问杰基是如何做到的——杰基讲述原因——作者的感悟
【补全范文】
根据汉语提示完成全文。
Unexpectedly, Jackie chose Mozart's Piano Concerto No. 21 in C major. Jackie pulled out the piano bench and 1. ________ (开始了他的表演). As a matter of fact, I 2. ________ (并没有完全准备好) for what I heard next. His fingers were dancing on keys, 3. ________ (这让我非常震惊). Never had I heard Mozart played so well by people of his age. After six and a half minutes, he ended up very well! 4. ________ (在场的每个人都激动得发狂) and was on their feet, 5. ________ (爆发出热烈的掌声).
Immediately I ran up on stage and held Jackie firmly in great joy, asking “How did you do it?” “Well... remember I told you my mum was sick?” he explained, 6. ________ (泪水在他的眼里打转). “Actually she had cancer and 7. ________ (今天早上去世了). And she 8. ________ (天生失聪), so tonight was the first time that she ever heard me play in heaven. I just wanted to make it special. ” 9. ________ (听到他的话后), tears were welling up in my eyes. And at that moment, I realised it was he that 10. ________ (教会了我毅力和爱的真正含义).
【续写积累】
回读原文,完成并背诵下列高级词汇和句式。
1. ________ n. 坚持
2. ________ 减少到
3. ________ 宁愿某人做某事
4. as 引导让步状语从句
尽管杰基很努力,但他缺乏音色观念和基本的节奏感。
________, he lacked the sense of tone colour and basic rhythm.
5. 心理描写
①我也很高兴他不再来了——对我的教学来说,他是一个糟糕的广告!
I also ________—he was a bad advertisement for my teaching!
②“在这个特别的晚上,为什么他妈妈连头发都不让他梳一下呢?”我想。
“Why didn't his mother at least ________ for this special night?” I thought.
6. 环境描写
高中体育馆挤满了家长和朋友们。
The high school gymnasium ________ parents and friends.
7. 外貌描写
他的衣服皱巴巴的,头发看起来凌乱不堪。
His clothes ________ and his hair ________.
答案:
【补全范文】1.began his performance 2.was not fully prepared 3.which made me extremely shocked 4.Everyone present was wild with great excitement 5.breaking into loud applause 6.tears rolling in his eyes 7.passed away this morning 8.was born deaf 9.After hearing his words 10.taught me the true meaning of perseverance and love 【续写积累】1.insistence 2.reduce to 3.prefer sb to do sth 4.Much as Jackie tried 5.①was glad that he stopped coming ②make him comb his hair 6.was packed with 7.were wrinkled; looked messy
查看更多完整答案,请扫码查看