2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
Ⅰ. 阅读理解
A
(2024·江苏连云港七校高一上期中联考)
As a result of trade, travel and migration, different cuisines have spread across the world. Many recipes, chefs and restaurants try to announce that their food of a country or region is the most authentic (正宗的). But is this a good thing?
People care about authenticity because food traditions are closely linked to identity (身份), particularly for migrant communities. Sociologist and professor of food studies, Krishnendu Ray, explains that home cooking is often the last way that communities can show their identity. British celebrity chef Jamie Oliver was accused of trying to take advantage of positive feelings about Jamaica. His ready meal product had a Jamaican name, but was unlike real Jamaican cooking.
However, food consultant Sara Kay asks whether there are problems with the idea of authenticity. She stresses that these ideas often come from the expectations that majority cultures have about minority cultures and their food. These can be restricting (限制的) — restauranteurs have complained that people expect Asian food to be cheaper than that from European cultures. Expectations can also give people a false idea of what is authentic. While large cities are full of eateries representing different countries — China, India, Italy, Mexico and more — these labels can oversimplify the reality of food from these countries. Stephanie Elizondo Greist is surprised by the recognition that foods in Mexico are more authentic than what she ate growing up as a Mexican - American in Texas, because she feels that both are authentic examples of Mexican food.
A more controversial (有争议的) view of authenticity was stated by American chef Andrew Zimmern, who claimed that he could bring in Chinese dishes in a more authentic way than existing restaurants — many of which are owned by Chinese - Americans. Writer and food podcaster Ruth Tam points out that while these restaurants altered their menus to suit local tastes, so does Zimmern. So, while food and identity are closely linked, and failure to respect authenticity can cause offence, could there be problems with the whole idea of authenticity?
1. What is the main idea of Paragraph 3?
A. Eateries in different countries contribute to the authentic problem.
B. Expectation about authenticity may cause problems.
C. Asian food is cheaper than European food.
D. You can enjoy the traditional taste of Mexican food both in Mexico and America.
2. Which statement might Stephanie Elizondo Greist agree with?
A. There can be only one authentic taste in a country.
B. What she eats in Texas means nothing to her.
C. Every person can have his or her own recognition of authenticity.
D. The regional specialities (特色菜) should be the same in a country.
3. Which of the following words has the similar meaning with the underlined word “altered” in Paragraph 4?
A. Changed.
B. Kept.
C. Tricked.
D. Pressed.
4. In which column of a newspaper can we probably read the passage?
A. Food & Culture.
B. Science & Technology.
C. Sports & Health.
D. Literature & Art.
A
(2024·江苏连云港七校高一上期中联考)
As a result of trade, travel and migration, different cuisines have spread across the world. Many recipes, chefs and restaurants try to announce that their food of a country or region is the most authentic (正宗的). But is this a good thing?
People care about authenticity because food traditions are closely linked to identity (身份), particularly for migrant communities. Sociologist and professor of food studies, Krishnendu Ray, explains that home cooking is often the last way that communities can show their identity. British celebrity chef Jamie Oliver was accused of trying to take advantage of positive feelings about Jamaica. His ready meal product had a Jamaican name, but was unlike real Jamaican cooking.
However, food consultant Sara Kay asks whether there are problems with the idea of authenticity. She stresses that these ideas often come from the expectations that majority cultures have about minority cultures and their food. These can be restricting (限制的) — restauranteurs have complained that people expect Asian food to be cheaper than that from European cultures. Expectations can also give people a false idea of what is authentic. While large cities are full of eateries representing different countries — China, India, Italy, Mexico and more — these labels can oversimplify the reality of food from these countries. Stephanie Elizondo Greist is surprised by the recognition that foods in Mexico are more authentic than what she ate growing up as a Mexican - American in Texas, because she feels that both are authentic examples of Mexican food.
A more controversial (有争议的) view of authenticity was stated by American chef Andrew Zimmern, who claimed that he could bring in Chinese dishes in a more authentic way than existing restaurants — many of which are owned by Chinese - Americans. Writer and food podcaster Ruth Tam points out that while these restaurants altered their menus to suit local tastes, so does Zimmern. So, while food and identity are closely linked, and failure to respect authenticity can cause offence, could there be problems with the whole idea of authenticity?
1. What is the main idea of Paragraph 3?
A. Eateries in different countries contribute to the authentic problem.
B. Expectation about authenticity may cause problems.
C. Asian food is cheaper than European food.
D. You can enjoy the traditional taste of Mexican food both in Mexico and America.
2. Which statement might Stephanie Elizondo Greist agree with?
A. There can be only one authentic taste in a country.
B. What she eats in Texas means nothing to her.
C. Every person can have his or her own recognition of authenticity.
D. The regional specialities (特色菜) should be the same in a country.
3. Which of the following words has the similar meaning with the underlined word “altered” in Paragraph 4?
A. Changed.
B. Kept.
C. Tricked.
D. Pressed.
4. In which column of a newspaper can we probably read the passage?
A. Food & Culture.
B. Science & Technology.
C. Sports & Health.
D. Literature & Art.
答案:
语篇导读 本文是一篇议论文。由于贸易、旅行和移民,不同的美食在世界各地传播开来。许多食谱、厨师和餐馆试图宣称他们的食物是一个国家或地区最正宗的。但这是一件好事吗?文章对此话题展开了讨论。
1.B 段落大意题。根据第三段可知,关于正宗的这些想法往往来自多数文化对少数文化和他们的食物的期望。这可能是有限制的——餐馆老板抱怨说,人们认为亚洲食物比欧洲食物便宜。期望也会让人们对什么是真实的产生错误的想法。虽然大城市里到处都是代表不同国家的餐馆——中国、印度、意大利、墨西哥等等——但这些标签可能会过度简化这些国家食物的现实。由此可知,第三段主要介绍了对食物真实性的期望可能会产生问题。故选B。
2.C 推理判断题。根据第三段中“Stephanie Elizondo Greist is surprised by the recognition that foods in Mexico are more authentic than what she ate growing up as a Mexican-American in Texas, because she feels that both are authentic examples of Mexican food.”可知,斯蒂芬妮·埃利桑多·格雷斯特对墨西哥食物比她在得克萨斯州长大时作为墨西哥裔美国人吃的食物更地道的认识感到惊讶,因为她觉得两者都是地道的墨西哥食物。由此可推知,斯蒂芬妮·埃利桑多·格雷斯特可能会同意的说法是每个人都可以有他或她自己对真实性的认识。故选C。
3.A 词义猜测题。根据画线词所在句中的“to suit local tastes, so does Zimmern”可知,这些餐馆改变了菜单以适应当地人的口味。由此可推知,画线词altered意为“改变”。故选A。
4.A 推理判断题。通读全文,尤其根据第一段可知,文章在谈论食物正宗的现象,这与食物和文化有关。由此可推知,本篇文章最有可能出现在报纸的“食物与文化”板块。故选A。
1.B 段落大意题。根据第三段可知,关于正宗的这些想法往往来自多数文化对少数文化和他们的食物的期望。这可能是有限制的——餐馆老板抱怨说,人们认为亚洲食物比欧洲食物便宜。期望也会让人们对什么是真实的产生错误的想法。虽然大城市里到处都是代表不同国家的餐馆——中国、印度、意大利、墨西哥等等——但这些标签可能会过度简化这些国家食物的现实。由此可知,第三段主要介绍了对食物真实性的期望可能会产生问题。故选B。
2.C 推理判断题。根据第三段中“Stephanie Elizondo Greist is surprised by the recognition that foods in Mexico are more authentic than what she ate growing up as a Mexican-American in Texas, because she feels that both are authentic examples of Mexican food.”可知,斯蒂芬妮·埃利桑多·格雷斯特对墨西哥食物比她在得克萨斯州长大时作为墨西哥裔美国人吃的食物更地道的认识感到惊讶,因为她觉得两者都是地道的墨西哥食物。由此可推知,斯蒂芬妮·埃利桑多·格雷斯特可能会同意的说法是每个人都可以有他或她自己对真实性的认识。故选C。
3.A 词义猜测题。根据画线词所在句中的“to suit local tastes, so does Zimmern”可知,这些餐馆改变了菜单以适应当地人的口味。由此可推知,画线词altered意为“改变”。故选A。
4.A 推理判断题。通读全文,尤其根据第一段可知,文章在谈论食物正宗的现象,这与食物和文化有关。由此可推知,本篇文章最有可能出现在报纸的“食物与文化”板块。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看