2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版》

Ⅱ. 完形填空
Last Thursday, Michael and Linda were distributing (分发) meals to 4,000 homeless people for their wedding reception (招待会) on the border town of Kilis. The 1 had decided that instead of hosting their friends and family for a traditional feast reception, they 2 to feed the homeless people from an earthquake-stricken area.
The idea came from Michael’s father, Ted, who 3 for a Turkish relief organisation. For the past few years, the organisation has handed out 4 meals to thousands of people who’ve suffered from natural disasters. He called Adam, who was 5 the organisation, and suggested that the family cover part of the costs of feeding them for the day.
Then he told his son, who was surprised by the 6, but soon agreed. When he told that to Linda, she was really shocked but finally 7 it because in southeastern Turkey there is a real culture of sharing with people 8. They love to share their 9, their tables and everything they have. So, they 10 at the soup kitchen (施食处) on Thursday to spend the day serving food and taking photographs with 11 who were thankful.
On Tuesday evening, the 12 married couple were still pleased with their decision to 13 a personal celebration for one with a greater good. Michael said, “A small act of 14 could make a big difference. 15, this will give the start for other wedding dinners to be held here with our brothers and sisters in need.”
1. A. friends
B. people
C. couple
D. students
2. A. refused
B. applied
C. pretended
D. preferred
3. A. calls
B. searches
C. volunteers
D. works
4. A. real
B. daily
C. big
D. personal
5. A. controlling
B. cleaning
C. changing
D. following
6. A. order
B. solution
C. comment
D. suggestion
7. A. considered
B. accepted
C. doubted
D. failed
8. A. in need
B. in common
C. in sickness
D. in danger
9. A. money
B. experience
C. food
D. happiness
10. A. laughed
B. wondered
C. looked
D. arrived
11. A. workers
B. families
C. organisers
D. recipients
12. A. actually
B. officially
C. newly
D. nearly
13. A. hold
B. quit
C. organise
D. remember
14. A. kindness
B. happiness
C. rudeness
D. selfishness
15. A. Thankfully
B. Surprisingly
C. Finally
D. Hopefully
答案: 语篇导读 本文是一篇记叙文。文章讲述了一对善良的夫妻用救济灾民的形式庆祝婚礼。 1.C 根据上文“wedding reception(招待会)”可知,迈克尔和琳达是一对夫妻(couple)。friend“朋友”;people“人们”;student“学生”。故选C。 2.D 根据上文 instead of hosting their friends and family for a traditional feast reception 可知,相较于传统的盛宴,他们更喜欢(prefer)给地震灾区无家可归的人提供食物。refuse“拒绝”;apply“申请”;pretend“假装”。故选D。 3.C 根据下文“For the past few years, the organisation has handed out 4 meals to thousands of people who've suffered from natural disasters.”可知,迈克尔的父亲在土耳其其救济组织做志愿者(volunteer)。call“喊”;search“寻找”;work“工作”。故选C。 4.B 根据下文 meals to thousands of people who've suffered from natural disasters 可知,在过去的几年里,这个组织已经向数千名遭受自然灾害的人分发了日常(daily)膳食。daily meal 意为“日常饮食”。real“真正的”;big“大的”;personal“个人的”。故选B。 5.A 根据下文 suggested that the family cover part of the costs of feeding them for the day 可知,迈克尔的父亲联系了管理(control)这个组织的人并提出建议。clean“使干净”;change“改变”;follow“跟随”。故选A。 6.D 根据上文 suggested that the family cover part of the costs of feeding them for the day 中的 suggested 可知,迈尔对父亲的建议(suggestion)感到惊讶,但很快就同意了。order“命令”;solution“解决”;comment“评论”。故选D。 7.B 根据下文 on Thursday to spend the day serving food and taking photographs with 可知,当迈克尔把这件事告诉琳达时,她真的很震惊,但最终还是接受了(accept)它。consider“考虑”;doubt“怀疑”;fail“失败”。故选B。 8.A 根据上文“Last Thursday, Michael and Linda were distributing(分发)meals to 4,000 homeless people”可知,土耳其南部有与有需要的(in need)人分享食物的文化传统。in common“共同的”;in sickness“生病的”;in danger“处于危险中的”。故选A。 9.C 根据上文“handed out 4 meals”可知,他们喜欢分享食物(food)给那些需要的人。money“钱”;experience“经验”;happiness“快乐”。故选C。 10.D 根据上文语境及下文“at the soup kitchen(施食处)”可知,他们到达(arrive)了施食处。laugh“笑”;wonder“想知道”;look“看”。故选D。 11.D 根据上文 spend the day serving food 可知,这对夫妇到达施食后,给有需要的人分发食物,所以对于他们来说,领取食物的人是接受者(recipient)。worker“工人”;family“家庭”;organiser“组织者”。故选D。 12.C 根据上文“their wedding reception(招待会)”可知,他们是新婚(newly)夫妇。actually“实际上”;officially“官方地”;nearly“几乎”。故选C。 13.B 根据第一段中 instead of hosting their friends and family for a traditional feast reception and feed the homeless people from an earthquake-stricken area 可知,这对夫妇放弃了(quit)他们个人的婚礼庆祝活动。hold“抓住”;organise“组织”;remember“记得”。故选B。 14.A 根据上文“Last Thursday, Michael and Linda were distributing(分发)meals to 4,000 homeless people for their wedding reception(招待会) on the border town of Kilis.”可知,这对夫妇所做的是善良的行为,一个小小的善意(kindness)会产生很大的影响。happiness“快乐”;rudeness“粗鲁”;selfishness“自私”。故选A。 15.D 根据下文 this will give the start for other wedding dinners to be held here with our brothers and sisters in need 可知,结尾表示期望,希望(hopefully)越来越多的婚礼晚宴能够以这种救济灾民的形式来庆祝。thankfully“谢天谢地”;surprisingly“令人吃惊地”;finally“最后”。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭