2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
B
There is a day every year that most people look forward to because of a cake, balloons, presents and sometimes a party. Yes, this is your birthday. A “birthday” is described as the name given to the date of the annual event of a person’s birth. It is a global tradition for people to celebrate this specific day.
In the beginning, people did not have birthday celebrations, because people did not keep very good birth records. They weren’t even sure what year they were born. And when people started to celebrate the birthday, there was no tradition of bringing gifts, and guests attending the birthday celebrations would bring good wishes for the birthday person. However, if a guest did bring gifts it was considered to be a good sign for the person of honour. Later, flowers became quite popular as birthday gifts.
Nowadays, different cultures have their own birthday celebrations. In Chinese culture, elders and family members gather around the one-year-old child and bring toys such as books, dolls and coins. It is believed that the child’s future career will depend on the object that he or she picks. The Chinese consider a child a year old at birth. In Japan, people’s 3rd, 5th, and 7th birthdays are the most important, because they will get to participate in the annual “Seven-Five-Three” Festival. Participants usually visit shrines (神庙) to show thanks for their health and strength.
Some in Britain still practise an ancient way of celebrating birthdays by placing thimbles (顶针) and coins in the cake. The person who gets the coin will be wealthy and the one who gets the thimble will never marry. Ireland has a funny way of celebrating birthdays. It is believed that it is for good luck that a child is lifted upside down and gets “bumped” (撞击) on the floor! These bumps will depend how old the child is. An extra bump is also added for good luck.
5. What’s the main purpose of the first paragraph?
A. To lead in the topic of the passage.
B. To pick a way of celebrating birthday.
C. To show readers how to develop the passage.
D. To introduce how to celebrate the birthday.
6. Why didn’t people celebrate their birthdays in the beginning?
A. Because they had no money.
B. Because they didn’t have time.
C. Because they didn’t remember their birthdays.
D. Because they thought it unnecessary.
7. What does the act of “bumping” mean in Ireland?
A. Great wealth.
B. Long life.
C. Happy marriage.
D. Good luck.
8. What do we know about the birthday in Japan?
A. Newborn babies should be brought to shrines.
B. Children have three most important birthdays.
C. Children have to visit the church to show thanks.
D. One-year-old children pick the objects around them.
There is a day every year that most people look forward to because of a cake, balloons, presents and sometimes a party. Yes, this is your birthday. A “birthday” is described as the name given to the date of the annual event of a person’s birth. It is a global tradition for people to celebrate this specific day.
In the beginning, people did not have birthday celebrations, because people did not keep very good birth records. They weren’t even sure what year they were born. And when people started to celebrate the birthday, there was no tradition of bringing gifts, and guests attending the birthday celebrations would bring good wishes for the birthday person. However, if a guest did bring gifts it was considered to be a good sign for the person of honour. Later, flowers became quite popular as birthday gifts.
Nowadays, different cultures have their own birthday celebrations. In Chinese culture, elders and family members gather around the one-year-old child and bring toys such as books, dolls and coins. It is believed that the child’s future career will depend on the object that he or she picks. The Chinese consider a child a year old at birth. In Japan, people’s 3rd, 5th, and 7th birthdays are the most important, because they will get to participate in the annual “Seven-Five-Three” Festival. Participants usually visit shrines (神庙) to show thanks for their health and strength.
Some in Britain still practise an ancient way of celebrating birthdays by placing thimbles (顶针) and coins in the cake. The person who gets the coin will be wealthy and the one who gets the thimble will never marry. Ireland has a funny way of celebrating birthdays. It is believed that it is for good luck that a child is lifted upside down and gets “bumped” (撞击) on the floor! These bumps will depend how old the child is. An extra bump is also added for good luck.
5. What’s the main purpose of the first paragraph?
A. To lead in the topic of the passage.
B. To pick a way of celebrating birthday.
C. To show readers how to develop the passage.
D. To introduce how to celebrate the birthday.
6. Why didn’t people celebrate their birthdays in the beginning?
A. Because they had no money.
B. Because they didn’t have time.
C. Because they didn’t remember their birthdays.
D. Because they thought it unnecessary.
7. What does the act of “bumping” mean in Ireland?
A. Great wealth.
B. Long life.
C. Happy marriage.
D. Good luck.
8. What do we know about the birthday in Japan?
A. Newborn babies should be brought to shrines.
B. Children have three most important birthdays.
C. Children have to visit the church to show thanks.
D. One-year-old children pick the objects around them.
答案:
语篇导读 本文是一篇说明文。庆祝生日是一个全球性的传统。文章介绍了一些国家庆祝生日的习俗。 5.A 推理判断题。根据第一段“There is a day every year that most people look forward to because of... It is a global tradition for people to celebrate this specific day.”并结合下文介绍生日的历史和一些国家庆祝生日的习俗可推知,第一段的写作目的是引出“生日”这个话题。故选A。 6.C 细节理解题。根据第二段中“In the beginning, people did not have birthday celebrations, because people did not keep very good birth records.”可知,人们一开始不庆祝自己的生日是因为他们不记得自己的生日。故选C。 7.D 细节理解题。根据最后一段中“It is believed that it is for good luck that a child is lifted upside down and gets ‘bumped’(撞击) on the floor!”可知,在爱尔兰“碰撞”这个动作意味着好运。故选D。 8.B 细节理解题。根据第三段中“In Japan, people’s 3rd, 5th, and 7th birthdays are the most important, because they will get to participate in the annual ‘Seven-Five-Three’ Festival.”可知,在日本,孩子们有三个最重要的生日。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看