2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语必修第二册人教版》

Ⅱ. 七选五
(2024·江苏南通高一上期末)People usually find Christmas to be the most expensive time of a year. The money spent on the celebration increase surprisingly, ranging from gifts to decorating. 1 Here are suggestions to have a wonderful Christmas as well as a full wallet at the same time.
· 2 Set the amount you can afford to spend for the holiday, including gift giving and decorating. Once you have a budget(预算)set, follow it. And if you can keep to your budget, you'll lead an easy life in the following weeks and months.
· Start shopping for Christmas decorations early. Stores have sales for decorations between Halloween and Thanksgiving. 3 Better yet, go shopping for next year's decorations the day after Christmas. You can buy many things at very low prices right after Christmas.
· Shop for gifts all year round. 4 It doesn't matter when you get the gift, whether it's January or June. Shopping early can prevent you from spending more money than you can afford. And if you spend little here and there throughout the year, Christmas will have a much smaller influence on your wallet in December.
· Cut down your gift giving. Sometimes you just can't afford to get something for everyone. Take away the people from your list whom you seldom speak with. 5 The people you do choose to buy for don't need something expensive. Keep in mind that it's the thought that is more important.
A.Begin with a budget.
B.Send them simple cards instead.
C.But there's no reason to worry too much.
D.Great friendship may contribute to a perfect budget.
E.And it's after Thanksgiving that the prices begin to go up.
F.Whenever you're out shopping, keep an eye out for great Christmas presents.
G. The gifts bought on special festivals surely carry special meanings to your friends.
答案: 语篇导读 本文是一篇说明文。文章就如何减少圣诞节花销给出了四点建议。
1.C 根据空前“The money spent on the celebration increase surprisingly, ranging from gifts to decorating.”可知,花在庆祝上的钱增加了;根据后文“Here are suggestions to have a wonderful Christmas as well as a full wallet at the same time.”可知,这些建议可以让你不用花太多钱又能有一个美好的圣诞。C项“但没必要太担心”承上启下,符合文意。故选C。
2.A 本空为段落中心句。根据后文“Once you have a budget (预算) set, follow it.”可知,本段介绍的是和预算相关的内容。A项“从预算开始”符合段意。故选A。
3.E 根据空前“Start shopping for Christmas decorations early. Stores have sales for decorations between Halloween and Thanksgiving.”可知,要提前购物。E项“感恩节过后,物价开始上涨”承接前文,解释了上述做法的原因。故选E。
4.F 根据空前“Shop for gifts all year round.”可知,选购圣诞礼物可以在一年的任何时候。F项“无论什么时候你外出购物,都要留意好的圣诞礼物”承接前文。故选F。
5.B 根据空前“Sometimes you just can’t afford to get something for everyone. Take away the people from your list whom you seldom speak with.”可知,把那些你很少与之交谈的人从你的名单里移出去,即不用给他们买礼物。B项“给他们邮寄简单的卡片代替”介绍了替代方法。故选B。
Ⅲ. 语法填空
(2024·山东德州高一上期末)It was Dragon Boat Day. Shiny white tents lined the waterfront, 1. ____(provide)shade and refreshments for Dragon Boat paddlers(桨手)from all over California, 2. ____ gathered around the Castaic Lake for a festive competition.
Giggling kids raced cheerfully along the lakeside beach, 3. ____ their parents enjoying the shady picnic areas under the trees along the shore. “It's a great day out,” said Paul Lin, co - founder for Castaic's own Dragon Eyes team.
Dragon boat racing has been going on for thousands of years in China, 4. ____(original)in honour of the Chinese water deity(神)in an effort 5. ____(call)down rain and avoid misfortune and disaster.
In the race, a drummer 6. ____(use)a large traditional wooden drum to keep the paddlers on beat, while a steersman in the back keeps them in their lane.
Lin said a friend got him 7. ____(involve)in dragon boat racing over a decade ago. In 2018, they 8. ____(decide)to host their own festival. “There's something really special to be learnt from our dragon boat motto:One Boat, One Beat,” he said. “Paddlers come from all walks of life and that kind of closeness with people is nowhere else to be seen.”
“We really want to help expand 9. ____(awareand grow the sport,” Lin said. “We're hoping one day it'll become 10. ____ Olympic sport.”
答案: 语篇导读 本文是一篇新闻报道。文章报道了中国传统的龙舟比赛在美国加州的卡斯泰克湖举行的盛况。
1.providing 考查非谓语动词。本空在句中作状语,动词provide和句子主语 tents 之间为逻辑上的主谓关系,应用现在分词形式。故填providing。
2.who 考查定语从句。本空引导非限制性定语从句,先行词为paddlers, 指人,关系词在从句中作主语,应用关系代词who。故填who。
3.with 考查介词。本空与其后的 their parents enjoying the shady picnic areas under the trees along the shore 构成 with 复合结构,在句中作伴随状语。故填with。
4.originally 考查副词。本空在句中作状语,修饰介词短语 in honour of the Chinese water deity, 应用副词形式。故填originally。
5.to call 考查非谓语动词。根据语境可知,赛龙舟最初是为了纪念水神,向水神求雨以及避免厄运与灾难。in an effort to do sth 意为“为了做某事”,本空应用不定式形式。故填 to call。
6.uses 考查动词的时态和主谓一致。根据 while 从句的谓语动词 keeps 可知,空处应用一般现在时;主语为 a drummer, 为单数,谓语动词应用单数形式。故填uses。
7.involved 考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处为“get+宾语+宾语补足语”结构,本空作宾语补足语,动词involved 和 him 之间是逻辑上的动宾关系,应用过去分词形式。故填involved。
8.decided 考查动词的时态。根据时间状语 In 2018 可知,本句阐述的是过去发生的事情,应用一般过去时。故填decided。
9.awareness 考查名词。本空作动词 expand 的宾语,应用名词形式。aware 的名词为 awareness, 为不可数名词。故填awareness。
10.an 考查冠词。此处泛指“一个奥林匹克运动项目”,应用不定冠词,且空后 Olympic 的发音以元音音素开头,应用冠词an。故填an。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭