2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第99页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
B
Last week was Sports Day at my daughter’s school. She was part of the Yellow House. She had to wear yellow and race for points. The Yellow House won. I was really pleased for my daughter because last year the Green House won. In fact, when the winning house was announced last year, many little faces turned sour. There were many tears and children were bitter because they had lost.
Losing is never fun. From a young age children know that winning is the best result. As parents, we can talk to children about the importance of everyone having a chance to win; we can teach our children to be happy for their friends when a friend wins.
As children grow older they will be exposed to more and more competition. It is important that we teach our children to learn to “bounce back” from losses, to experience loss in a positive way and to keep on going even when they don’t achieve the desired outcome.
By teaching children now to be resilient (适应性强的), we can prepare them for adult life in the future. Our children can learn to compete for fun and learn how to bounce back from life’s failures and disappointments.
We can talk to our children about competition. We can teach by example and show our kids that losing a game or failing a test is not the end. Losing is simply a chance to try again and a chance to become more successful.
Raising emotionally healthy children is very important for the future generation and by teaching our children the above principles we can help them to overcome the difficulties of life and they will learn to compete in healthy ways throughout their lives.
24. In the first paragraph, the author intends to
A.describe the sports event
B. introduce the topic of the text
C. show the cruelty of competition
D. make a comparison between winners and losers
25. What kind of instruction will the author give to his children?
A.You are allowed to fail.
B. Winning is the best result.
C. Competition is not healthy.
D. You should try your best to win.
26. What is the text mainly about?
A.Preparing children for future life.
B. Raising emotionally healthy children.
C. Teaching children to face failure bravely.
D. Teaching children about healthy competition.
27. In which column of a newspaper is the text likely to appear?
A.Health.
B. Education.
C. Science.
D. Entertainment.
Last week was Sports Day at my daughter’s school. She was part of the Yellow House. She had to wear yellow and race for points. The Yellow House won. I was really pleased for my daughter because last year the Green House won. In fact, when the winning house was announced last year, many little faces turned sour. There were many tears and children were bitter because they had lost.
Losing is never fun. From a young age children know that winning is the best result. As parents, we can talk to children about the importance of everyone having a chance to win; we can teach our children to be happy for their friends when a friend wins.
As children grow older they will be exposed to more and more competition. It is important that we teach our children to learn to “bounce back” from losses, to experience loss in a positive way and to keep on going even when they don’t achieve the desired outcome.
By teaching children now to be resilient (适应性强的), we can prepare them for adult life in the future. Our children can learn to compete for fun and learn how to bounce back from life’s failures and disappointments.
We can talk to our children about competition. We can teach by example and show our kids that losing a game or failing a test is not the end. Losing is simply a chance to try again and a chance to become more successful.
Raising emotionally healthy children is very important for the future generation and by teaching our children the above principles we can help them to overcome the difficulties of life and they will learn to compete in healthy ways throughout their lives.
24. In the first paragraph, the author intends to
B
_ .A.describe the sports event
B. introduce the topic of the text
C. show the cruelty of competition
D. make a comparison between winners and losers
25. What kind of instruction will the author give to his children?
A.You are allowed to fail.
B. Winning is the best result.
C. Competition is not healthy.
D. You should try your best to win.
26. What is the text mainly about?
A.Preparing children for future life.
B. Raising emotionally healthy children.
C. Teaching children to face failure bravely.
D. Teaching children about healthy competition.
27. In which column of a newspaper is the text likely to appear?
A.Health.
B. Education.
C. Science.
D. Entertainment.
答案:
24.B 25.A 26.D 27.B
语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。孩子在成长的过程中会面对很多竞争,而教会他们坦然面对失败是十分必要的。
24.B 写作意图题。分析第一段和全文的关系可知,本文论述教会孩子坦然面对失败的必要性,而文章第一段显然是通过叙述一个事例来引出本文的话题。
25.A 推理判断题。根据第三段中的“It is important that we teach our children to learn to ‘bounce back’ from loss...outcome.”和第五段内容可知,作者认为失败是可以接受的。
26.D 主旨大意题。综合全文,文章论述让孩子学会坦然面对成败的重要性,即让孩子学会如何良性竞争。
27.B 文章出处题。文章主要关于教会孩子坦然面对成败,属于教育的范畴。
语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。孩子在成长的过程中会面对很多竞争,而教会他们坦然面对失败是十分必要的。
24.B 写作意图题。分析第一段和全文的关系可知,本文论述教会孩子坦然面对失败的必要性,而文章第一段显然是通过叙述一个事例来引出本文的话题。
25.A 推理判断题。根据第三段中的“It is important that we teach our children to learn to ‘bounce back’ from loss...outcome.”和第五段内容可知,作者认为失败是可以接受的。
26.D 主旨大意题。综合全文,文章论述让孩子学会坦然面对成败的重要性,即让孩子学会如何良性竞争。
27.B 文章出处题。文章主要关于教会孩子坦然面对成败,属于教育的范畴。
查看更多完整答案,请扫码查看