2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版》

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We’re told to buy environmentally friendly cars and change the old electrical items in our home. But what if you’re a teenager and not in control of such things? Worse — your parents have more important things to worry about than global warming. 36 But you’re completely wrong; there are many things you can do.
Take a shower instead of a bath. When taking a shower, don’t use too much time. Try to keep it below 10 minutes. 37 Make it a kind of game, trying to beat your old “score” every time you take a shower.
38 For example, buy recyclable pens that could be filled with ink (油墨) rather than pens that get thrown away after being used. If you have papers, bottles or whatever, don’t throw them away. Instead, send them to the recycling company in your area.
Talk about pollution and global warming with your parents. 39 They wouldn’t mind a few suggestions every now and again. So be patient and influence them gradually. Then you might find they will be interested in living a green life.
Haven’t got any ideas for your birthday presents? 40 Recycled notebooks or solar-powered chargers ... There are lots of useful and green things you can buy. And there will be an added warm feeling on your birthday.
A. Consider a green idea.
B. You don’t use so much energy.
C. Try buying things that could be recycled.
D. Don’t turn the heat all the way up, either.
E. You might think as a teen, you can’t do much to help.
F. Many adults don’t care about environmental protection.
G. Don’t push them to be greener because that may make them angry.
答案: 36.E 37.D 38.C 39.G 40.A
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
When I was living alone in Santa Rosa, California, and running a business division for Intuit, my two cats Wiley and Wilbur were my family. We took care of one another, entertained one another, 41 annoyed one another, and 42 one another after all. Then, at only ten years old, Wilbur 43 cancer.
Letting go of Wilbur was painful, and I was sad when the time came to say 44. Wiley, my other cat, was 45 too. He and Wilbur were best friends. He had always been happy and well-adjusted, 46 he seemed lost after Wilbur’s passing. Wiley and I grieved and healed together.
When people adopt a homeless pet, it’s clear that they are saving the animal from homelessness, 47 animal companionship to their lives. They’re obviously 48 a far better life for the animal. Time after time, people who adopt homeless pets find their own lives being 49 too.
That’s just one of the 50 of adopting a shelter pet. And that’s 51 I created Mutual Rescue, an animal welfare initiative aimed at highlighting this special bond 52 more homeless animals’ lives can be 53. I also wrote a book about the 54 animals have on our lives, Mutual Rescue: How Adopting a Homeless Animal Can Save You, Too. This book includes some of the beautiful, life-changing stories I’ve 55.
41. A. always B. occasionally
C. permanently D. usually
42. A. hated B. complained
C. adored D. disgusted
43. A. suffered from B. escaped from
C. recovered from D. got from
44. A. hello B. regret
C. sorry D. goodbye
45. A. warm-hearted B. thrilled
C. scared D. heartbroken
46. A. so B. or
C. but D. thus
47. A. adding B. applying
C. adapting D. adjusting
48. A. equipping B. providing
C. contributing D. donating
49. A. disturbed B. disordered
C. saved D. challenged
50. A. troubles B. benefits
C. faults D. missions
51. A. when B. how
C. why D. where
52. A. so that B. in case
C. in that D. for fear that
53. A. exchanged B. transformed
C. interrupted D. transferred
54. A. disadvantage B. mercy
C. inspiration D. impact
55. A. encountered B. designed
C. invented D. facilitated
答案: 语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者收养无家可归的小宠物的故事及感悟。
41.B 根据文章首句中的“my two cats Wiley and Wilbur were my family”以及生活常识可知,此处是指他们偶尔对彼此感到恼火。occasionally意为“偶然,偶尔”。
42.C 我们终究相互喜爱。adore意为“喜爱,热爱”。
43.A 根据下文的“Letting go of Wilbur”“after Wilbur’s passing”可知,Wilbur得了癌症。suffer from意为“遭受,患……病”。
44.D 根据下文的“Letting go of Wilbur was painful”可知,此处表示作者和猫道别。
45.D 根据上文的“painful”“sad”和下文的“too”可知,Wiley也很伤心。heartbroken意为“极为悲伤的,心碎的”。
46.C 根据语境判断此处表示转折,指它(Wiley)一直很快乐,且适应性强,但Wilbur去世后,它似乎很失落。
47.A 此处表示当人们收养一只无家可归的宠物时,很明显是在把它从无家可归中拯救出来,同时也给他们的生活增加了动物的陪伴。add意为“增加,添加”。
48.B 根据此段首句可知,人们为宠物提供了更好的生活。
49.C 根据上文的“they are saving the animal from homelessness”和空后的“too”可知,收养宠物的人的生活也被拯救了。
50.B 根据上一段内容可判断,这仅仅是收养宠物的其中一个好处。
51.C 这就是作者发起Mutual Rescue的原因。空处在此引导表语从句,表示“为什么,……的原因”。
52.A Mutual Rescue倡议人们关注人与动物之间的特殊纽带,以便更多无家可归的动物的生活可以被改变。
53.B 参见上题解析。exchange意为“交换,交流”;transform意为“使转化”;transfer意为“转移;搬迁”。
54.D 根据上文内容可知,收养的宠物对收养人也有影响。故此处表示作者写了一本书,内容有关动物对我们的生活的影响。
55.A 根据空前的“some of the beautiful, life-changing stories”和上文讲述的作者与两只猫之间的故事可判断,这本书里包含作者遇到的一些美好的、改变生活的故事。encounter意为“偶然碰到”;facilitate意为“促进,使便利”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭