2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
B
At first glance, Ronny looked like every other kid in the first-grade classroom where I volunteered as the Reading Mum. However, he arrived at school dirty every morning, and along with his outward appearance, Ronny stood apart from his classmates in other ways, too. His home was a mess and his parents never settled in one place. He had yet to live a full year in any one place.
Every time when it was Ronny’s turn to read, he would sit close to me. I watched his fingers move slowly under each letter as he struggled to sound out “Bud the Sub.” It sounded more like “Baw Daw Saw” when he said it because of his speech _impediment_ and his difficulty with the alphabet.
The year passed quickly and Ronny had made some progress but hardly enough to bring him up to grade level. A few weeks before the school year ended, I held an awards ceremony. It took me a while to figure out where Ronny fit; I needed something positive, but there wasn’t really much. I finally decided on “Most Improved Reader”. I presented Ronny with his certificate and a book.
A few days later, I returned to the school to visit. I saw Ronny read the book. His teacher appeared beside me. “He hasn’t put that book down since you gave it to him. It’s the first book he’s ever actually owned.”
Fighting back tears, I approached Ronny and asked, “Will you read me your book, Ronny?” He glanced up and nodded.
And then, for the next few minutes, he read to me with more expression, clarity, and ease than I’d ever thought possible for him. When he finished reading, Ronny closed his book and said with great satisfaction, “Good book.”
At that moment, I knew I would get serious about my own writing career and do what that author had done, and probably still does — care enough to write a story that changes a child’s life, care enough to make a difference.
I want to be that author.
24. The underlined word “impediment” in Paragraph 2 probably means “
A. style
B. anxiety
C. disability
D. technique
25. The author gave a book to Ronny because
A. she wanted to encourage Ronny
B. Ronny had made great progress
C. she knew Ronny didn’t have any books
D. the book could help Ronny improve his reading
26. How did the author feel when Ronny read the book to her?
A. Proud and curious.
B. Moved and surprised.
C. Satisfied and relieved.
D. Confident and excited.
27. What is the author?
A. A teacher.
B. A writer.
C. The mother of Ronny’s classmate.
D. A volunteer for a writing program.
At first glance, Ronny looked like every other kid in the first-grade classroom where I volunteered as the Reading Mum. However, he arrived at school dirty every morning, and along with his outward appearance, Ronny stood apart from his classmates in other ways, too. His home was a mess and his parents never settled in one place. He had yet to live a full year in any one place.
Every time when it was Ronny’s turn to read, he would sit close to me. I watched his fingers move slowly under each letter as he struggled to sound out “Bud the Sub.” It sounded more like “Baw Daw Saw” when he said it because of his speech _impediment_ and his difficulty with the alphabet.
The year passed quickly and Ronny had made some progress but hardly enough to bring him up to grade level. A few weeks before the school year ended, I held an awards ceremony. It took me a while to figure out where Ronny fit; I needed something positive, but there wasn’t really much. I finally decided on “Most Improved Reader”. I presented Ronny with his certificate and a book.
A few days later, I returned to the school to visit. I saw Ronny read the book. His teacher appeared beside me. “He hasn’t put that book down since you gave it to him. It’s the first book he’s ever actually owned.”
Fighting back tears, I approached Ronny and asked, “Will you read me your book, Ronny?” He glanced up and nodded.
And then, for the next few minutes, he read to me with more expression, clarity, and ease than I’d ever thought possible for him. When he finished reading, Ronny closed his book and said with great satisfaction, “Good book.”
At that moment, I knew I would get serious about my own writing career and do what that author had done, and probably still does — care enough to write a story that changes a child’s life, care enough to make a difference.
I want to be that author.
24. The underlined word “impediment” in Paragraph 2 probably means “
C
”.A. style
B. anxiety
C. disability
D. technique
25. The author gave a book to Ronny because
A
.A. she wanted to encourage Ronny
B. Ronny had made great progress
C. she knew Ronny didn’t have any books
D. the book could help Ronny improve his reading
26. How did the author feel when Ronny read the book to her?
A. Proud and curious.
B. Moved and surprised.
C. Satisfied and relieved.
D. Confident and excited.
27. What is the author?
A. A teacher.
B. A writer.
C. The mother of Ronny’s classmate.
D. A volunteer for a writing program.
答案:
24.C 词义猜测题。根据第二段中的“he struggled to sound out‘Bud the Sub.’It sounded more like‘Baw Daw’”及“his difficulty with the alphabet”可知,Ronny读不清单词,认字母也费劲,由此可推测,Ronny有言语障碍,即在言语这方面“缺乏能力”。
25.A 推理判断题。根据第三段内容,尤其是“I needed something positive”可推测,作者给Ronny颁发了“最佳进步读者奖”并送了他一本书是为了鼓励他。
26.B 推理判断题。根据第五段中的“Fighting back tears”可知,作者带着感动的心情去听Ronny给她读书;再根据第六段中的“he read to me with more expression,clarity,and ease than I'd ever thought possible for him”可知,作者没想到Ronny能读得那么好,由此可推测,Ronny的进步让作者有些惊讶。
27.B 推理判断题。根据倒数第二段中的“my own writing career”及最后一段“I want to be that author.”可推断作者是一位作家。
25.A 推理判断题。根据第三段内容,尤其是“I needed something positive”可推测,作者给Ronny颁发了“最佳进步读者奖”并送了他一本书是为了鼓励他。
26.B 推理判断题。根据第五段中的“Fighting back tears”可知,作者带着感动的心情去听Ronny给她读书;再根据第六段中的“he read to me with more expression,clarity,and ease than I'd ever thought possible for him”可知,作者没想到Ronny能读得那么好,由此可推测,Ronny的进步让作者有些惊讶。
27.B 推理判断题。根据倒数第二段中的“my own writing career”及最后一段“I want to be that author.”可推断作者是一位作家。
查看更多完整答案,请扫码查看