2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版》

D
A well-organized backpack helps to make sure that your child has everything needed for school. Problems start when it becomes overloaded. Having a heavy backpack can lead to bad posture, back pain and worse.
The problem is so common that the American Occupational Therapy Association created National School Backpack Awareness Day. It’s held every September to share ideas and solve backpack problems to keep kids safe.
You can protect your kids by making sure that their backpacks are properly fitted and loaded. Here’s some advice.
When shopping for a backpack, make sure that its width and length match each child’s body. It shouldn’t hang more than 4 inches below the waist. The bottom of the backpack should be close to the curve of the child’s lower back — if it shakes back and forth, spine problems can develop.
Other features to focus on include wide and adjustable shoulder belts. A waist, hip and chest belt will reduce the load. A backpack with many compartments allows for its contents to be well spaced. For traffic safety, the backpack should have reflective parts that will help car drivers see your child in low light conditions.
Before loading the backpack, have your child put it on and adjust the belts for a fit. Put the heaviest things at the back of the backpack. Arrange the contents so things won’t slide around as your child moves.
When filled, a backpack shouldn’t weigh more than 5% to 10% of your child’s weight, so 8 pounds are at most for a child who weighs 80 pounds. Don’t guess — test it on your own. If the backpack is too heavy, take out a book or another thing that your child can carry in his or her hands or store in a locker.
Finally, make sure your child wears the backpack on his or her back and not depend on just one shoulder.
32. What’s the purpose of National School Backpack Awareness Day?
A.To focus on kids’ health.
B. To keep kids off heavy load.
C. To invent new backpacks for kids.
D. To deal with kids’ safety of backpacks.
33. The reflective parts of backpacks are used to
C
.
A.keep kids’ spine safe
B. get kids’ books well-spaced
C. protect kids in the darkness
D. let cars stopped by the roadside
34. If a kid weighs 100 pounds, the weight of his backpack is at most
C
.
A.5 pounds B. 8 pounds
C. 10 pounds D. 7 pounds
35. What’s the main idea of the passage?
A.How to choose suitable backpacks for kids.
B. Schools put too much load on kids.
C. Kids’ back pain needs dealing with.
D. Never use one shoulder to wear backpacks.
答案: 32. D 细节理解题。根据第二段中的“It’s held every September to share ideas and solve backpack problems to keep kids safe.”可知,这一天主要是关注孩子书包安全问题。
33. C 细节理解题。根据第五段最后一句可知,书包上的反光部分是为了让司机能在光线不好的情况下看到孩子,从而避免交通事故的发生。
34. C 细节理解题。根据文中倒数第二段中的“When filled, a backpack shouldn’t weigh more than 5% to 10% of your child’s weight”可知,书包的重量最多不能超过孩子体重的10%,所以一个体重100磅的孩子的书包最多不要超过10磅。
35. A 主旨大意题。根据文中内容可知,本文主要讲述如何为孩子们选择合适的书包,从而避免沉重的书包给孩子们带来的健康问题。
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
When I told my mother that I was taking up marathon (马拉松) running at the age of 60, she thought I was mad. I saw it as a way of keeping my physical and mental health as I entered my older years. 36 I suppose that just highlights how my generation has come to understand the value of self-care compared with our parents, who believed later life meant a less active one.
37 I realized I needed to look after myself better so I started running on the seafront near my home, as well as in the gym.
When I was 59, I saw a 93-year-old being interviewed on TV, who was running the London Marathon, and I felt inspired (受到鼓舞的). With my sixties round the corner, I didn’t want to sit back and let my health decline (衰退). 38 I wanted to set myself goals. If a 93-year-old could run a marathon, so could I!
Since then I’ve run 12 marathons — once a year. 39 I have some diseases, but because I’m fit and strong, I can manage the conditions and they don’t stop me leading a normal life.
40 I live a happy as well as interesting life. I want to live an active life and look after my body and health.
A.However, she was worried I was too old.
B. And with a marathon every year, I’m never bored.
C. I also didn’t want time to pass without a clear purpose.
D. I took up running in my mid-fifties because of ill health.
E. My mother passed away earlier this year in her nineties.
F. The influences on my physical health have been very big.
G. My wife, three children and six grandchildren are proud of me.
答案: 36. A 由上文可知,作者和母亲对待马拉松的看法不同,故用However连接。由下文中的“compared with our parents”可知,此处将作者和母亲的看法进行对比。
37. D 下一句中的“running”呼应D项中的“took up running”。且由下文中的“When I was 59 ... the London Marathon, and I felt inspired.”可知,开始跑步发生在跑马拉松之前,此时,作者刚开始跑步。
38. C C项中的“I also didn’t want time to”和上文中的“I didn’t want to”构成并列关系,且C项中的“a clear purpose”呼应下文中的“set myself goals”。
39. F 由下文中的“because I’m fit and strong, I can manage the conditions and they don’t stop me leading a normal life”可知,跑马拉松对作者的健康影响巨大。
40. B B项中的“every year”呼应上文的“once a year”“never bored”呼应下文中的“I live a happy as well as interesting life”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭