2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版》

D
Almost half of Australian families are struggling to find enough to talk about over dinner, and may end up arguing instead of conversing, a survey of 1,000 adults shows. And it also shows 80 percent of families sometimes sit in silence, and 92 percent say their digital devices stop them talking to each other.
The survey suggests work is having a big impact on family togetherness, with less than a quarter of Australian parents who work full-time eating dinner with their children. Overall, most Australian parents say their families find it hard to connect and share conversation at dinnertime, with televisions and mobile phones often getting in the way of this.
However, the research conducted by the food company Old El Paso shows many parents want to do things differently, with 95 percent agreeing that conversation improves a meal.
Psychologist Jocelyn Brewer said the findings reflected that Australian was getting busier and more stressful. “It’s not surprising to hear that 95 percent of parents prefer meals at which their family can laugh, connect, tell stories and share food,” she said.
The survey showed the most common dinnertime topic was what’s going on at school or work (74 percent), followed by weekend plans (59 percent). Only one in ten parents liked discussing politics. All parents surveyed said they would like tools such as conversation cards to help improve their mealtimes.
Conversation cards will be a good way to encourage positive family conversations at mealtimes. A conversation starter can be a simple question that each person has the chance to answer. It can be serious or funny but should promote conversation.
32. What keeps most Australian families from sitting together for dinner?
A. Busy work.
B. Digital products.
C. A preference for silence.
D. Argument with each other.
33. What can we infer from Jocelyn Brewer’s words?
A. Australians suffer from the most stress.
B. Australians expect to change their lifestyle.
C. Australians prefer to stay at home to cook.
D. Australians enjoy selecting conversation cards.
34. What do families mainly talk about at mealtimes?
A. Funny stories.
B. Politics of different countries.
C. How they spend their holidays.
D. Kids’ performance at school.
35. What’s the main idea of the passage?
A. How do Australians live their life?
B. How do family members get on?
C. Chatty family dinners are dying out.
D. What do conversation cards mean?
答案: 32.B 细节理解题。根据第一段和第二段内容可知,大多数的澳大利亚父母认为电子设备成了家人共进晚餐时交流的阻碍。
33.B 推理判断题。根据第四段内容可推知,大多数的澳大利亚人希望改变自己的生活方式,能与家人愉快地共进晚餐。
34.D 细节理解题。根据第五段中的“The survey showed the most common dinnertime topic was what’s going on at school or work(74 percent)”可知,学校生活与工作是澳大利亚家庭晚餐中最常见的话题。
35.C 主旨大意题。本文主要讲述澳大利亚人受繁忙的工作、电子设备的影响,在家庭晚餐中大家交流的机会越来越少,针对这一现象人们也在采取措施改变现状。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭