2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版》

C
Anyone who has had a long-term illness knows that recovering at home can be boring. This can be especially true of children. They may feel cut off from their friends and classmates. Now, these children may have a high-tech friend to help feel less lonely. That friend is a robot.
The robot is called Avatar 1 (AV1). It takes their place at school. Through the robot, the children can hear their teachers and friends. They also can take part in classes from wherever they are recovering. And the children's school friends must help. They carry the robot between classes and place the robot on their desks.
A Norwegian company called No Isolation created the robot. There are another two co-founders: Karen Dolva and Marius Aabel.
Dolva explains how the robot works. She says from home the child uses an iPad or a phone to start the robot, control the robot's movements with touch, and talk through it. The child can take part in classroom activities. The robot is equipped with speakers, microphones and cameras that make communicating easy. So it's the eyes and the ears and the voice of the child at school. Inside AV1 is a small computer connected to the network. A small camera connected to a small computer could do the job. But that would not be the same.
AV1 was designed to be tough. It won't allow water to pass through it and can take a fall from a desk without damage. AV1 is large and looks like a human for a reason. Dolva says it can't be just a tiny camera because the other kids can't pick it up and take it with them. This is important because the robot is supposed to be a friend to the children.
Hopefully AV1 will help some children feel less lonely while they are absent from class.
28. What is the passage mainly about?
A. The robot has been used widely in many fields.
B. The robot can make friends with sick children.
C. The robot will take sick children to take part in classes.
D. The robot may help sick children feel less lonely.
29. According to the passage, AV1 may be started through
A
.
A. an iPad
B. a camera
C. a computer
D. a speaker
30. What does the underlined word "tough" in Paragraph 5 mean?
A. Strong.
B. Amazing.
C. Attractive.
D. Fancy.
31. Where does this passage probably come from?
A. A tourist guide.
B. An exhibition guide.
C. A science textbook.
D. A science report.
答案: 语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一个名为AV1的机器人,它能代替生病的孩子在学校学习,这样孩子就能听见老师和朋友说的话。在机器人的帮助下,生病的孩子可以在家或者在病床上参加学校的活动,从而减轻孤独。
28.D 主旨大意题。第一段提出患病在家的孩子可以有一个高科技朋友来帮助减轻孤独感,那个朋友就是机器人。下文详细地介绍了这个名为AV1的机器人是如何帮助生病的孩子减少孤独感的。因此文章的主要内容是机器人可以帮助患病的孩子减少孤独感。
29.A 细节理解题。根据第四段中的“She says from home the child uses an iPad or a phone to start the robot”可知,孩子们可以通过平板电脑或者手机来启动这个机器人。
30.A 词义猜测题。根据画线词下文的“It won’t allow water to pass through it and can take a fall from a desk without damage.”可知,它可以防水,从桌子上摔下来也不会损坏。由此推断,它是坚固结实的,即画线词意为“结实的”。
31.D 推理判断题。通读全文可知,本文介绍了一个名为AV1的机器人,它可以帮助在家或者在病床上的孩子参加学校的活动,从而减轻孤独。因此这是一篇关于科技发明方面的文章,由此可知,该文章可能来自一篇科学报告。
D
A new pilot program at an Indiana elementary school is taking food that normally would go to waste and turning it into meals for students in need.
On March 29th, 20 students at Woodland Elementary School in Elkhart took home backpacks filled with frozen meals to feed them through the weekend. Woodland Elementary School was selected for the pilot program because of the high number of students who qualified for free meals.
Bickel takes charge of the pilot program, who is the leader of Cultivate, a non-profit organization based in South Bend. Cultivate's partnerships include the University of Notre Dame, Nelson's Chicken and local restaurants. There is often good food in these places which isn't going to be eaten at the end of the day. Cultivate usually collects, repackages and sends it to people who can use it.
"Elkhart Community Schools has many food service operations, but there is food that goes unused," Bickel points out. In learning this, Cultivate saw a chance to save the food, process it, and create complete frozen meals to give away to the students at Woodland Elementary School to serve their nutritional needs over the weekend. For the pilot program, Cultivate collects food from several Elkhart Community Schools' kitchens that was prepared, but never served. Before now, that food was usually thrown away.
Bickel said, "Elkhart Community Schools' service workers grow to know, love their students and recognize some food insecurities. Meanwhile, they are excited to learn about a way to help the students outside of the school buildings and have better relationships with the students. " She hopes the program will be successful and will continue to grow as more sources of unused food become available. And even though it's only been a week since the pilot program began, other schools are paying attention.
32. What trouble did students at Woodland Elementary School have before?
A. Food shortage.
B. Resource waste.
C. Frozen meal usage.
D. Unhealthy eating habits.
33. How does Cultivate help people in need?
A. Give away food to local restaurants.
B. Raise money as much as possible.
C. Reprocess good unused food.
D. Repack food from Nelson's Chicken.
34. What do we know about Elkhart Community Schools' service workers?
A. They ask schools to focus on food quality.
B. They cook safe food for students in person.
C. They think highly of what Bickel has done.
D. They get on better with students than before.
35. What is other schools' attitude towards the pilot program except Woodland Elementary School?
A. Supportive.
B. Negative.
C. Unsure.
D. Unbelievable.
答案: 语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了印第安纳州一所小学正在进行的一项新的试点项目——将原本会被丢掉的食物收集起来提供给贫困的学生。
32.A 细节理解题。根据第二段最后一句可知,伍德兰小学的很多学生面临饥饿问题。
33.C 细节理解题。根据第三段中的“Cultivate usually collects, repackages and sends it to people who can use it.”和第四段中的“Cultivate saw a chance to save the food, process it”可知,Cultivate加工收集来的食物,然后派发给那些面临饥饿的人。
34.D 推理判断题。根据最后一段中的“Meanwhile, they are excited to learn about a way to help the students outside of the school buildings and have better relationships with the students.”可知,埃尔克哈特学区的服务工作者与那些需要帮助的学生逐步建立了比之前更好的关系。
35.C 观点态度题。根据最后一段最后一句“And even though it’s only been a week since the pilot program began, other schools are paying attention.”可推知,其他的学校对试点项目关注,但文章并未说明其他学校的态度。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭