2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
B
One winter, a fisherman — Jim Savage — was braving the freezing temperatures when he noticed a baby dolphin struggling to free herself from another fisherman’s trap — the fishing net. Jim spoke to her and she calmed down as he cut her free from the net. Seeing she was too tired to swim away, he called the Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolphin, named her Winter and took her to the center to get treatment.
Winter was placed in a holding tank and the team put a feeding tube in her throat. Soon, though, Winter learned how to eat from a bottle. But the net wrapped around Winter’s tail had caused her tail to fall off piece by piece. Eventually all that was left was a flesh stump (残肢). Though Winter did eventually start to swim, she taught herself an entirely original way — to swing her tail stump from side to side like a fish.
She learned very well and learned how to trust and love the people who cared for her. And she made a new non-human friend — Panama, another rescued dolphin. The two became lifelong friends, completely inseparable.
But the trainers were worried. Her original moving way prevented her from growing properly. Then Kevin Carroll, a dolphin lover and maker of prosthetic limbs (假肢) for people, stepped in. With a team of experts, vets, and trainers, Kevin developed a new tail for Winter. Winter was retrained to use the device to swim properly, and with lots of hard work she did it!
Word about the disabled dolphin got out and everyone could relate to the dolphin. Now she seems to be connected with everyone — from adults with prostheses to a little girl who didn’t want to wear her hearing aid until she met Winter.
24. What made Winter calm down?
A. The fishing net. B. Jim’s words.
C. The rescue team. D. The new tail.
25. Why did Jim phone the Wildlife Conservation Commission?
A. To cure the baby dolphin.
B. To deal with the fishing net.
C. To rescue the other fisherman.
D. To look at the baby dolphin.
26. What made the trainers worried?
A. Winter’s relationship with Panama.
B. Winter’s popularity with visitors.
C. The effect of the damage on Winter.
D. Winter’s moving style like other dolphins.
27. How would the author feel about the outcome of the event?
A. It’s beautiful. B. It’s controversial.
C. It’s humorous. D. It’s discouraging.
One winter, a fisherman — Jim Savage — was braving the freezing temperatures when he noticed a baby dolphin struggling to free herself from another fisherman’s trap — the fishing net. Jim spoke to her and she calmed down as he cut her free from the net. Seeing she was too tired to swim away, he called the Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolphin, named her Winter and took her to the center to get treatment.
Winter was placed in a holding tank and the team put a feeding tube in her throat. Soon, though, Winter learned how to eat from a bottle. But the net wrapped around Winter’s tail had caused her tail to fall off piece by piece. Eventually all that was left was a flesh stump (残肢). Though Winter did eventually start to swim, she taught herself an entirely original way — to swing her tail stump from side to side like a fish.
She learned very well and learned how to trust and love the people who cared for her. And she made a new non-human friend — Panama, another rescued dolphin. The two became lifelong friends, completely inseparable.
But the trainers were worried. Her original moving way prevented her from growing properly. Then Kevin Carroll, a dolphin lover and maker of prosthetic limbs (假肢) for people, stepped in. With a team of experts, vets, and trainers, Kevin developed a new tail for Winter. Winter was retrained to use the device to swim properly, and with lots of hard work she did it!
Word about the disabled dolphin got out and everyone could relate to the dolphin. Now she seems to be connected with everyone — from adults with prostheses to a little girl who didn’t want to wear her hearing aid until she met Winter.
24. What made Winter calm down?
A. The fishing net. B. Jim’s words.
C. The rescue team. D. The new tail.
25. Why did Jim phone the Wildlife Conservation Commission?
A. To cure the baby dolphin.
B. To deal with the fishing net.
C. To rescue the other fisherman.
D. To look at the baby dolphin.
26. What made the trainers worried?
A. Winter’s relationship with Panama.
B. Winter’s popularity with visitors.
C. The effect of the damage on Winter.
D. Winter’s moving style like other dolphins.
27. How would the author feel about the outcome of the event?
A. It’s beautiful. B. It’s controversial.
C. It’s humorous. D. It’s discouraging.
答案:
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了渔夫Jim Savage和野生动物保护委员会以及其他人救助一只小海豚的故事。
24.B 细节理解题。根据第一段中的“Jim spoke to her and she calmed down as he cut her free from the net.”可知,Jim的话让这只小海豚平静了下来。
25.D 推理判断题。根据第一段中的“Seeing she was too tired to swim away, he called the Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolphin”可知,Jim看到这只小海豚太累不能游走,就给野生动物保护委员会打电话,他们随后救助了这只小海豚。由此可推知,他打电话是为了让他们来查看并救助这只小海豚。
26.C 细节理解题。根据第四段中的“But the trainers were worried. Her original moving way prevented her from growing properly.”可知,受伤对这只小海豚产生了很大的影响,这使训练员们很担忧。
27.A 根据第四段最后一句表述的这只小海豚又能正常地游动了和最后一段中的“Now she seems to be connected with everyone ... until she met Winter.”可推知,这个救助海豚的事件的后续发展是好的,因而作者应该会认为它的结局是美好的。
24.B 细节理解题。根据第一段中的“Jim spoke to her and she calmed down as he cut her free from the net.”可知,Jim的话让这只小海豚平静了下来。
25.D 推理判断题。根据第一段中的“Seeing she was too tired to swim away, he called the Wildlife Conservation Commission and they rescued the dolphin”可知,Jim看到这只小海豚太累不能游走,就给野生动物保护委员会打电话,他们随后救助了这只小海豚。由此可推知,他打电话是为了让他们来查看并救助这只小海豚。
26.C 细节理解题。根据第四段中的“But the trainers were worried. Her original moving way prevented her from growing properly.”可知,受伤对这只小海豚产生了很大的影响,这使训练员们很担忧。
27.A 根据第四段最后一句表述的这只小海豚又能正常地游动了和最后一段中的“Now she seems to be connected with everyone ... until she met Winter.”可推知,这个救助海豚的事件的后续发展是好的,因而作者应该会认为它的结局是美好的。
查看更多完整答案,请扫码查看