2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年高中同步单元滚动强化卷高中英语必修第二册北师大版》

C
Have you ever lost your car on a parking lot? It happens. You park and go shopping. When you get back, you don’t know where your car is. Then you start clicking on the panic button on your car keys so the alarm goes off. It can be frustrating, especially on a hot day.
No, you don’t need to install an expensive GPS system to track your car. That’s too expensive. You would need to pay a monthly subscription fee just to use it.
But is there a way to track your car without spending money? Yes, now there is! A California-based start-up company is able to make this a reality. They created a device that works with your smartphone, and it is exactly what you’re looking for! It’s called TrackR. It is a state-of-the-art tracking device, the size of which is about a quarter. It’s changing the way we track important things in our lives.
It’s easy to operate. Install the free TrackR app on your smartphone, connect the app to your device and you’re ready to go! Simply attach TrackR to whatever you want to watch. The entire process of setting it up only takes 5 minutes or less.
You can attach it to your keys, briefcases, wallets and anything else you don’t want to lose. Then use the TrackR app to locate your missing items in seconds.
Forget expensive GPS systems or tracking services.
Nobody wants to pay expensive monthly subscription fees. We understand how stressful these things can be, and this is the reason why
TrackR was created. This device is your VIP when you need to take care of more important things in the life.
If you have TrackR, you can just hide it under your car’s floor mat, in the trunk or in the glove compartment. It won’t be found if your car gets stolen.
28. The underlined word “install” in the second paragraph probably means “
B
”.
A.purchase
B. put in
C. settle firmly
D. keep off
29. What’s the author’s purpose of writing this text?
A.To introduce the GPS system.
B. To show you how to track your car.
C. To advertise a device called TrackR.
D. To present the wide use of smartphones.
30. What is the biggest advantage of the TrackR app over the GPS system?
A.Being advanced.
B. Being invisible.
C. Being quicker.
D. Being free.
31. What can you do with TrackR to track your car?
A.Fix it on your phone.
B. Put it on the floor mat.
C. Hide it in the trunk.
D. Attach it to your screen.
答案: 28.B 29.C 30.D 31.C
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一款用于追踪定位的新设备TrackR。该设备优于GPS定位系统的一点是它不需要每月支付昂贵的费用。
28.B 词义猜测题。根据第二段内容可知,此处表示安装一款昂贵的GPS系统。put in意为“安装,安置”,符合题意。
29.C 写作意图题。根据全文内容可知,其主要目的是介绍一种新型的追踪定位设备TrackR。
30.D 细节理解题。根据第二段中的“That's too expensive. You would need to pay a monthly subscription fee just to use it.”和第四段中的“Install the free TrackR app”可知,GPS定位系统太贵了,你需要每月支付订阅费才能使用它。TrackR app是免费的。
31.C 细节理解题。根据最后一段内容可知,可把TrackR藏在汽车的后备厢里来追踪汽车。
D
In 11 states across the United States, school buses are now doing more than just sending students. They also carry advertisements on the outside. Restaurants, companies, banks and other businesses pay for the ads, hoping to attract more customers. And it’s a way for the schools to make money.
“We’ve seen a lot of income produced by the advertisements,” said Devra Ash, who is the spokesperson for the Colorado Springs School District 11 in Colorado Springs, Colorado. She is also the mother of a third-grader. Last year, District 11 made more than 15,000 from school bus ads.
Besides Colorado, states such as Arizona, New Jersey and Texas allow ads on the outside of their school buses. The idea appears to be spreading. In Georgia, some school district leaders are suggesting putting ads on their buses too.
“School districts need to make sure that the ads are proper for kids,” according to Michael Beauchamp, CEO of Alpha Media. This company works with businesses in several states to create ads for school buses. “The districts won’t allow ads for things like beer, cigarettes or politics,” Beauchamp said.
But not everyone is in favour of school buses having ads on the outside. That includes Georgia Department of Education. Spokeswoman Dorie Nolt said, “We strongly believe that advertising on the outside of school buses distracts drivers and children.”
Parents also hold different opinions about this. “If the advertisements can bring in money for the schools and help save some programs, that is great,” said Glenn Herdling of River Vale, New Jersey. His son is in second grade. Cindy Tomarchio of East Windsor Township, New Jersey, thinks differently. “I know schools can make money, but kids already see enough advertisements no matter which way they turn,” she said.
32. Why are advertisements put on the outside of school buses?
A.To make some money for schools.
B. To draw the attention of the public.
C. To win the support of other organizations.
D. To make students learn about advertisements.
33. In the opinion of Michael Beauchamp,
C
_ .
A.students should be taught what kinds of ads are proper
B. all kinds of ads should be allowed to be on school buses
C. ads about beer, cigarettes or politics are improper for kids
D. kids should be forbidden from watching proper ads anytime
34. Who are against the idea of putting ads on the outside of school buses?
A.Glenn Herdling and Dorie Nolt.
B. Dorie Nolt and Cindy Tomarchio.
C. Devra Ash and Michael Beauchamp.
D. Michael Beauchamp and Glenn Herdling.
35. What is the best title for the text?
A.Advantages of School Bus Ads
B. School Buses and Education
C. Effects of School Bus Ads
D. Debate on School Bus Ads
答案: 32.A 33.C 34.B 35.D
语篇解读:本文是一篇议论文。在校车上做广告是好还是坏呢?不同的人对此持不同的观点。有的人认为这样做学校可以赚一些钱,而有的人认为这样做会分散司机和孩子的注意力。
32.A 细节理解题。根据第一段中的“And it's a way for the schools to make money.”可知,在校车上做广告是学校赚钱的一种方法。
33.C 推理判断题。根据第四段最后一句“‘The districts won't allow ads for things like beer,cigarettes or politics,’Beauchamps said.”可知,他认为有关啤酒、香烟或政治等的广告不适合学生,所以才会禁止做这些广告。
34.B 细节理解题。根据第五段第三句和最后一段最后两句可知,Dorie Nolt和Cindy Tomarchio对在校车上做广告持反对意见。
35.D 标题归纳题。本文论述了人们对“在校车上做广告是好是坏”这一话题的意见。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭