2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版》

第88页
Yellow is the colour of sunshine. It has something to do with joy,happiness,and energy. Light yellow is also associated (关联的) with freshness. Yellow gives us warming feelings,encourages cheerfulness and mental activity,and creates muscle energy. Yellow is often associated with food. Bright yellow can get more attention than other colours. That's why some taxis are painted this colour. When overused,yellow may make people disturbed (烦躁不安的). It is known that babies cry more in yellow rooms. Yellow is seen before other colours when it is put against black. This combination (组合) is often used to give a warning. In some big events,yellow represents honour (荣誉) and loyalty (忠诚). Also,the meaning of yellow is connected with weakness.
People use yellow to call up pleasant,cheerful feelings. They can choose yellow to help sell children's products (产品). Yellow is very useful for catching attention,so people can use it to highlight the most important part of a design. However,men usually think of yellow as a very joyful,childish colour,so it is not recommended to use yellow when selling famous expensive products to men. Nobody will buy a yellow business suit. Yellow is an unstable (不稳定的) colour,so try not to use yellow if you want to suggest stability and safety. Dark yellow represents warning,sickness and jealousy.
( ) 1. The underlined word "highlight" in Paragraph 2 probably means "_______" in Chinese.
A. 强调
B. 削弱
C. 减少
D. 放弃
( ) 2. Yellow is associated with all the following EXCEPT _______.
A. cheerfulness
B. weakness
C. safety
D. food
( ) 3. We can choose yellow _______.
A. to make babies sleep well
B. to help sell children's products
C. to suggest stability and safety
D. to sell famous expensive products to men
( ) 4. Which of the following is NOT true?
A. Yellow can make people cheerful and energetic.
B. Too much yellow is not good for babies' growth.
C. Yellow represents both good things and bad things.
D. A yellow room may help keep babies calm and quiet.
答案: 1. A
解析:根据前文“Yellow is very useful for catching attention”可知黄色有助于吸引注意力,所以用它来强调设计中最重要的部分,“highlight”意为“强调”,A选项正确。
2. C
解析:根据第一段“encourages cheerfulness”“Yellow is often associated with food”“the meaning of yellow is connected with weakness”以及第二段“Yellow is an unstable colour,so try not to use yellow if you want to suggest stability and safety.”可知,黄色与快乐、食物、虚弱有关,与安全无关,C选项正确。
3. B
解析:根据第二段“They can choose yellow to help sell children's products.”可知,黄色可以帮助销售儿童产品,B选项正确。
4. D
解析:根据第一段“It is known that babies cry more in yellow rooms.”可知,黄色房间会让婴儿哭得更多,而不是保持冷静安静,D选项错误;A选项与第一段“has something to do with joy,happiness,and energy”相符;B选项与“babies cry more in yellow rooms”可推断出过多黄色对婴儿不好;C选项黄色有积极含义(快乐、荣誉等)也有消极含义(虚弱、警告等),表述正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭