2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第162页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
1. How long have Chinese people used hand fans?
答案:
Since the Han Dynasty (for a very long history).
解析:文中提到团扇在汉代很流行,折扇宋代首次生产,明代流行,说明使用历史悠久,从汉代开始。
解析:文中提到团扇在汉代很流行,折扇宋代首次生产,明代流行,说明使用历史悠久,从汉代开始。
2. What kind of fan could show the owner’s high position?
答案:
The round fans (used by women in the imperial palace).
解析:由“Women,especially those in the imperial palace,liked to use them.”可知皇宫女性使用的团扇能体现高地位。
解析:由“Women,especially those in the imperial palace,liked to use them.”可知皇宫女性使用的团扇能体现高地位。
3. Who liked to use the round fans?
答案:
Women, especially those in the imperial palace.
解析:原文直接指出“Women,especially those in the imperial palace,liked to use them.”
解析:原文直接指出“Women,especially those in the imperial palace,liked to use them.”
4. When did folding fans become popular?
答案:
In the Ming Dynasty.
解析:文中明确说“Folding fans... became popular in the Ming Dynasty.”
解析:文中明确说“Folding fans... became popular in the Ming Dynasty.”
5. Why did the literati prefer to use zheshan?
答案:
Because zheshan was usually made of paper and the literati could paint and write poems on it to show off their skills in literature, painting and calligraphy.
解析:根据“Men,especially the literati,used zheshan because zheshan was usually made of paper and the literati could paint and write poems on it. It was a way for them to show off their skills...”可知原因。
解析:根据“Men,especially the literati,used zheshan because zheshan was usually made of paper and the literati could paint and write poems on it. It was a way for them to show off their skills...”可知原因。
阅读下面的短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺连贯,其中有两项是多余选项。
Miami is one of the most international and attractive cities in the US. 1 The city has also become a heaven for the rich and famous,with plenty of famous people calling Miami home. What makes it so attractive?
South Beach
The most famous section of Miami is South Beach (also known as SoBe). It’s in the heart of the “Art Deco District”. The neighbourhood is colourful and has some truly unique architecture(建筑). South Beach is popular for its shopping and fashionable restaurants,but it’s definitely the section of town where people come to have fun. 2 One of the most popular clubs in South Beach is “Level”,also known as the “Crown Jewel of South Beach Nightlife”.
Eating
Miami has just about any type of food you could imagine. 3 Cuban food is the most popular and you can find it just about anywhere,from the “cafeteria” on the corner to some of the more upscale(高档的)South Beach spots like “Larios”.
Stormy weather
The only bad things about Miami are the tropical(热带的)storms that often hit the area. Miami has always been a hurricane hotbed because of its location on the southern tip of Florida. 4 Actually,Andrew was the most destructive hurricane on record to ever hit the United States. 5 The hurricane was responsible for 23 deaths in the US and three more in the Bahamas. The damage caused by Andrew was estimated(估计)at over 26 billion. Thousands of people were left homeless after the disaster.
A. The hurricane season runs from June to November.
B. One of the worst hurricanes to hit Miami was Hurricane Andrew.
C. In late August of 1992 Andrew hit Florida with winds of over 200 mph.
D. After dinner,the place turns into a bar and the music plays on until 4:00 a.m.
E. It’s at the southern tip of Florida,which is known as the “Sunshine State”.
F. Latin food is extremely popular and has also influenced many other cooking styles.
G. With some of the modern nightclubs in the world,Miami draws DJs from all over the world.
Miami is one of the most international and attractive cities in the US. 1 The city has also become a heaven for the rich and famous,with plenty of famous people calling Miami home. What makes it so attractive?
South Beach
The most famous section of Miami is South Beach (also known as SoBe). It’s in the heart of the “Art Deco District”. The neighbourhood is colourful and has some truly unique architecture(建筑). South Beach is popular for its shopping and fashionable restaurants,but it’s definitely the section of town where people come to have fun. 2 One of the most popular clubs in South Beach is “Level”,also known as the “Crown Jewel of South Beach Nightlife”.
Eating
Miami has just about any type of food you could imagine. 3 Cuban food is the most popular and you can find it just about anywhere,from the “cafeteria” on the corner to some of the more upscale(高档的)South Beach spots like “Larios”.
Stormy weather
The only bad things about Miami are the tropical(热带的)storms that often hit the area. Miami has always been a hurricane hotbed because of its location on the southern tip of Florida. 4 Actually,Andrew was the most destructive hurricane on record to ever hit the United States. 5 The hurricane was responsible for 23 deaths in the US and three more in the Bahamas. The damage caused by Andrew was estimated(估计)at over 26 billion. Thousands of people were left homeless after the disaster.
A. The hurricane season runs from June to November.
B. One of the worst hurricanes to hit Miami was Hurricane Andrew.
C. In late August of 1992 Andrew hit Florida with winds of over 200 mph.
D. After dinner,the place turns into a bar and the music plays on until 4:00 a.m.
E. It’s at the southern tip of Florida,which is known as the “Sunshine State”.
F. Latin food is extremely popular and has also influenced many other cooking styles.
G. With some of the modern nightclubs in the world,Miami draws DJs from all over the world.
答案:
1. E
解析:第一段介绍迈阿密是美国最国际化和有吸引力的城市之一,E选项介绍其地理位置“位于被称为‘阳光之州’的佛罗里达州南端”,符合语境,引出下文。
2. G
解析:第二段讲南海滩是人们娱乐的地方,G选项“拥有世界上一些现代化的夜总会,迈阿密吸引了来自世界各地的DJ”,与下文提到的热门俱乐部衔接紧密。
3. F
解析:第三段讲迈阿密的美食,F选项“拉丁食物非常受欢迎,也影响了许多其他烹饪风格”,引出下文最受欢迎的古巴食物,符合逻辑。
4. B
解析:第四段讲迈阿密的热带风暴,下文提到“Andrew was the most destructive hurricane”,B选项“袭击迈阿密最严重的飓风之一是安德鲁飓风”,起到承上启下的作用。
5. C
解析:上文提到安德鲁飓风,C选项“1992年8月下旬,安德鲁以超过200英里/小时的风速袭击了佛罗里达”,具体介绍安德鲁飓风的情况,与下文的破坏情况衔接。
解析:第一段介绍迈阿密是美国最国际化和有吸引力的城市之一,E选项介绍其地理位置“位于被称为‘阳光之州’的佛罗里达州南端”,符合语境,引出下文。
2. G
解析:第二段讲南海滩是人们娱乐的地方,G选项“拥有世界上一些现代化的夜总会,迈阿密吸引了来自世界各地的DJ”,与下文提到的热门俱乐部衔接紧密。
3. F
解析:第三段讲迈阿密的美食,F选项“拉丁食物非常受欢迎,也影响了许多其他烹饪风格”,引出下文最受欢迎的古巴食物,符合逻辑。
4. B
解析:第四段讲迈阿密的热带风暴,下文提到“Andrew was the most destructive hurricane”,B选项“袭击迈阿密最严重的飓风之一是安德鲁飓风”,起到承上启下的作用。
5. C
解析:上文提到安德鲁飓风,C选项“1992年8月下旬,安德鲁以超过200英里/小时的风速袭击了佛罗里达”,具体介绍安德鲁飓风的情况,与下文的破坏情况衔接。
查看更多完整答案,请扫码查看