2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第113页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
任务型阅读
A
阅读下面的短文,根据短文内容回答问题(不超过8个单词)。
How important is music? When they are asked this question, some students and parents usually answer that music is nice, but not very important. It is often considered only as entertainment, but not the first choice for education. This opinion is short-sighted(目光短浅的). In fact, music education is necessary and important for all students.
Music tells us who we are. Music reflects the creators' thinking and values, as well as the social environment it came from. For example, just as Mozart's music represents a lifestyle, rock music represents a lifestyle too.
Music provides a kind of ability to know the world. Science explains how the sun rises and sets. Music tells the emotive(有感染力的) meanings. We need every possible way to discover and respond to our world because no one way can get it all.
Music is a form of thought, as powerful as science. It is a way we human beings "talk" to each other. Through the language we express our feelings, our discoveries, our ideas, our imagination and our hopes so that they can be shared with others. When we do not let our children receive good music education, we take away from them the meanings that music expresses. Science does not tell us what it means to be human. Music does. So music education is much more necessary than people generally realize.
1. What do some students and parents think of music according to this passage?
A
阅读下面的短文,根据短文内容回答问题(不超过8个单词)。
How important is music? When they are asked this question, some students and parents usually answer that music is nice, but not very important. It is often considered only as entertainment, but not the first choice for education. This opinion is short-sighted(目光短浅的). In fact, music education is necessary and important for all students.
Music tells us who we are. Music reflects the creators' thinking and values, as well as the social environment it came from. For example, just as Mozart's music represents a lifestyle, rock music represents a lifestyle too.
Music provides a kind of ability to know the world. Science explains how the sun rises and sets. Music tells the emotive(有感染力的) meanings. We need every possible way to discover and respond to our world because no one way can get it all.
Music is a form of thought, as powerful as science. It is a way we human beings "talk" to each other. Through the language we express our feelings, our discoveries, our ideas, our imagination and our hopes so that they can be shared with others. When we do not let our children receive good music education, we take away from them the meanings that music expresses. Science does not tell us what it means to be human. Music does. So music education is much more necessary than people generally realize.
1. What do some students and parents think of music according to this passage?
答案:
Nice but not very important.
解析:文中明确提到“some students and parents usually answer that music is nice, but not very important.”,直接提取关键信息即可。
解析:文中明确提到“some students and parents usually answer that music is nice, but not very important.”,直接提取关键信息即可。
2. What does music reflect besides the social environment it came from?
答案:
The creators' thinking and values.
解析:“Music reflects the creators' thinking and values, as well as the social environment it came from.”,除了社会环境,还反映创作者的思想和价值观。
解析:“Music reflects the creators' thinking and values, as well as the social environment it came from.”,除了社会环境,还反映创作者的思想和价值观。
3. What can music provide according to the passage?
答案:
A kind of ability to know the world.
解析:“Music provides a kind of ability to know the world.”,直接可得答案。
解析:“Music provides a kind of ability to know the world.”,直接可得答案。
4. What is music according to the last paragraph?
答案:
A form of thought.
解析:最后一段开头“Music is a form of thought...”,明确指出音乐是一种思想形式。
解析:最后一段开头“Music is a form of thought...”,明确指出音乐是一种思想形式。
5. Why is it necessary for students to have more music education? (请自拟一句话作答)
答案:
Because music tells us what it means to be human.
解析:文中提到“Science does not tell us what it means to be human. Music does.”,这是音乐教育必要的一个重要原因,符合要求。
解析:文中提到“Science does not tell us what it means to be human. Music does.”,这是音乐教育必要的一个重要原因,符合要求。
查看更多完整答案,请扫码查看