2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
阅读下列短文,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳选项。
People have wondered about the nature of light and colour since ancient times. Once people thought that light came from the eye rather than coming into the eye. To see,light was projected (投射) from our eyes to illuminate (照亮) things as we look at them. Now we know that what we see is mostly reflected light. For example,the light from the moon is reflected sunlight. Light comes from a light source,such as the sun,and either enters our eyes directly or after it has reflected off something.
In 1666 the English scientist Isaac Newton did an experiment (实验) with a glass prism (棱镜) and discovered that when sunlight passes through the prism,it separates into all of the visible colours. This clearly proved that light is made up of many different colours. The difference between colours is due to their wavelength. A prism separates light into different colours because each colour has a different wavelength. The angle (角度) at which a colour bends (折弯) in a prism depends on its wavelength. Colours with shorter wavelengths bend more than colours with longer wavelengths. This explains why red light bends less than yellow light. The reason is that red light has longer wavelength. Of the visible colours,violet light has the shortest wavelength,so it bends the most.
Further experiments proved that light could be mixed to form other colours. For example,red light mixed with yellow light creates an orange colour. Some colours,such as green light and magenta light,cancel each other out when mixed and result in a white light.
( ) 1. Now it is known that what we see is mostly _______.
A. moonlight
B. sunlight
C. reflected light
D. light from our eyes
( ) 2. What can we infer from Paragraph 2?
A. Light is made up of many different colours.
B. Different colours have different wavelengths.
C. Violet light has shorter wavelength than any other light,so it bends the most.
D. Red light bends less than violet light.
( ) 3. What is the passage mainly about?
A. The nature of light and colour.
B. Isaac Newton's prism experiment.
C. The mixture of different colours.
D. Wavelengths of different colours.
People have wondered about the nature of light and colour since ancient times. Once people thought that light came from the eye rather than coming into the eye. To see,light was projected (投射) from our eyes to illuminate (照亮) things as we look at them. Now we know that what we see is mostly reflected light. For example,the light from the moon is reflected sunlight. Light comes from a light source,such as the sun,and either enters our eyes directly or after it has reflected off something.
In 1666 the English scientist Isaac Newton did an experiment (实验) with a glass prism (棱镜) and discovered that when sunlight passes through the prism,it separates into all of the visible colours. This clearly proved that light is made up of many different colours. The difference between colours is due to their wavelength. A prism separates light into different colours because each colour has a different wavelength. The angle (角度) at which a colour bends (折弯) in a prism depends on its wavelength. Colours with shorter wavelengths bend more than colours with longer wavelengths. This explains why red light bends less than yellow light. The reason is that red light has longer wavelength. Of the visible colours,violet light has the shortest wavelength,so it bends the most.
Further experiments proved that light could be mixed to form other colours. For example,red light mixed with yellow light creates an orange colour. Some colours,such as green light and magenta light,cancel each other out when mixed and result in a white light.
( ) 1. Now it is known that what we see is mostly _______.
A. moonlight
B. sunlight
C. reflected light
D. light from our eyes
( ) 2. What can we infer from Paragraph 2?
A. Light is made up of many different colours.
B. Different colours have different wavelengths.
C. Violet light has shorter wavelength than any other light,so it bends the most.
D. Red light bends less than violet light.
( ) 3. What is the passage mainly about?
A. The nature of light and colour.
B. Isaac Newton's prism experiment.
C. The mixture of different colours.
D. Wavelengths of different colours.
答案:
1. C
解析:根据第一段“Now we know that what we see is mostly reflected light.”可知,我们看到的大部分是反射光,C选项正确。
2. D
解析:第二段提到“Colours with shorter wavelengths bend more than colours with longer wavelengths.”以及“red light has longer wavelength”“violet light has the shortest wavelength”,可推断出红光波长比紫光长,所以红光比紫光弯曲得少,D选项正确;A、B、C选项是文中直接陈述的内容,不是推断得出的。
3. A
解析:文章开头讲人们对光和颜色本质的好奇,接着讲牛顿的实验证明光由不同颜色组成、颜色差异源于波长,以及光的混合,整体围绕光和颜色的本质展开,A选项正确。
解析:根据第一段“Now we know that what we see is mostly reflected light.”可知,我们看到的大部分是反射光,C选项正确。
2. D
解析:第二段提到“Colours with shorter wavelengths bend more than colours with longer wavelengths.”以及“red light has longer wavelength”“violet light has the shortest wavelength”,可推断出红光波长比紫光长,所以红光比紫光弯曲得少,D选项正确;A、B、C选项是文中直接陈述的内容,不是推断得出的。
3. A
解析:文章开头讲人们对光和颜色本质的好奇,接着讲牛顿的实验证明光由不同颜色组成、颜色差异源于波长,以及光的混合,整体围绕光和颜色的本质展开,A选项正确。
查看更多完整答案,请扫码查看