2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版》

第135页
( )1. From the poster,we can tell that is spoken in the movie.
A. Chinese
B. English
C. Japanese
D. French
答案: B
解析:根据海报中“Language: English”可知电影的语言是英语,故选B。
( )2. The poster shows that the movie lasts .
A. 25 minutes
B. 60 minutes
C. 85 minutes
D. 125 minutes
答案: C
解析:海报中“Running time: 1 hour 25 minutes”,1小时=60分钟,60+25=85分钟,故选C。
( )3. John likes the movie because of .
A. the funny actors
B. the wonderful music
C. the sweet voices
D. the beautiful scenes
答案: D
解析:根据John的评价“It is so well made—some of the scenes are so beautiful.”可知他喜欢电影是因为美丽的场景,故选D。
( )4. Mary and her daughter spent watching the movie.
A. $30B. $40
C. $45D. $60
答案: C
解析:Mary提到“I went to see this movie with my 8-year-old daughter this Tuesday”,周二属于工作日,海报中工作日价格是“$30 (Children under 7)”,Mary的女儿8岁,不享受儿童优惠,所以两人花费$30+$15=$45,故选C。
( )1. Which of the following is TRUE about puppets?
A. Puppet in every place usually has 11 parts.
B. Puppets can only be made of paper.
C. Puppets are of little use in shadow play.
D. People need to do many things to make a puppet.
答案: D
解析:根据文中“Puppets are very important for a shadow play. They are usually made of paper. But making them is not an easy thing.”可知制作木偶不容易,需要做很多事情,D选项正确;A选项“every place”错误,文中说“In the north of China,each puppet usually has 11 parts”;B选项“only”错误,文中是“usually made of paper”;C选项“little use”错误,木偶对皮影戏很重要。故选D。
( )2. Wang used to make shadow plays more interesting.
A. music
B. stories
C. special colours
D. paper
答案: C
解析:根据文中“To make the show more funny and interesting,she used many special colours.”可知王海燕用特殊的颜色让皮影戏更有趣,故选C。
( )3. What can we learn from the passage?
A. Wang was not interested in shadow play when she was a child.
B. Wang’s father is a puppet-maker and he works on shadow play.
C. People can only see shadow plays in the countryside of Shaanxi.
D. Wang had shadow play classes at school to make money in 2016.
答案: B
解析:根据文中“In Shaanxi,there is a man who is very good at shadow play. He is Wang Haiyan’s father.”可知王海燕的父亲擅长皮影戏,是皮影戏从业者,B选项正确;A选项与文中“Puppets are her favourite toys.”不符;C选项“only”错误,文中未提及;D选项“to make money”错误,文中说“she had shadow play classes at school to teach students how to make puppets”。故选B。
( )4. The underlined word “hope” in the last paragraph means “ ”.
A. wish
B. support
C. encourage
D. tell
答案: A
解析:“hope”所在句“I hope more young people can know and learn shadow play!”意为“我希望更多年轻人能了解和学习皮影戏!”,“hope”与“wish”意思相近,都有“希望”之意,故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭