2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语拓展听力与阅读课堂突破九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第160页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
完形填空
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳选项。
“I’m really thankful to our government,for it provides us with such a good training programme. The training greatly helps us live well. I will certainly study hard and learn the skills. Then I can 1 my family difficulties and do good to other people,” a learner on the job-training programme said,feeling 2 .
The learner’s grandfather is nearly 80 years old,and his mother is 3 in bed. So his father,who is a farmer,is the main 4 of the family. The family is poor. The learner graduated from high school and did not 5 the college entrance exam. The job-training programme helps him learn the skills that he’ll 6 in the workplace.
The story reminds me of another 7 . It goes like this:Once upon a time,there was a man who liked fishing very much,and was 8 to catch lots of fish every day. The man was a kind-hearted person,so he always 9 his fish with his neighbours who did not know how to fish. One day,he thought that it would be 10 if he taught them how to fish. So he 11 his neighbours together and showed them how to fish. Everybody was very happy that they could 12 the fish they themselves caught.
At present,there are still a lot of poor people throughout the world. But it’s not good if we give only 13 to them. 14 ,we should give them a chance to learn new skills. Therefore,a technical training is very important to people in need,and they will learn the ability to 15 money. People can learn a lot of useful things in the training programme and what they learn can help them on the way to find jobs.
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳选项。
“I’m really thankful to our government,for it provides us with such a good training programme. The training greatly helps us live well. I will certainly study hard and learn the skills. Then I can 1 my family difficulties and do good to other people,” a learner on the job-training programme said,feeling 2 .
The learner’s grandfather is nearly 80 years old,and his mother is 3 in bed. So his father,who is a farmer,is the main 4 of the family. The family is poor. The learner graduated from high school and did not 5 the college entrance exam. The job-training programme helps him learn the skills that he’ll 6 in the workplace.
The story reminds me of another 7 . It goes like this:Once upon a time,there was a man who liked fishing very much,and was 8 to catch lots of fish every day. The man was a kind-hearted person,so he always 9 his fish with his neighbours who did not know how to fish. One day,he thought that it would be 10 if he taught them how to fish. So he 11 his neighbours together and showed them how to fish. Everybody was very happy that they could 12 the fish they themselves caught.
At present,there are still a lot of poor people throughout the world. But it’s not good if we give only 13 to them. 14 ,we should give them a chance to learn new skills. Therefore,a technical training is very important to people in need,and they will learn the ability to 15 money. People can learn a lot of useful things in the training programme and what they learn can help them on the way to find jobs.
答案:
1. A
解析:根据上文“learn the skills”和下文“family difficulties”可知,此处指“解决家庭困难”,“solve”意为“解决”,符合文意,故选A。
2. B
解析:根据上文学习者对政府的感谢和对未来的期望,可知他感到“兴奋”,“excited”意为“兴奋的”,符合语境,故选B。
3. A
解析:根据“in bed”可知,母亲“生病”了,“ill”意为“生病的”,符合文意,故选A。
4. D
解析:根据上文家庭情况,父亲是农民,是家庭的主要“支柱”,“support”意为“支柱,支撑”,符合语境,故选D。
5. A
解析:根据“did not... the college entrance exam”可知,此处指“没有通过高考”,“pass”意为“通过”,符合文意,故选A。
6. C
解析:根据“skills that he’ll... in the workplace”可知,是工作中“需要”的技能,“need”意为“需要”,符合语境,故选C。
7. A
解析:根据下文“It goes like this”可知,是另一个“故事”,“story”意为“故事”,符合文意,故选A。
8. D
解析:根据“catch lots of fish every day”可知,他“能够”每天捕很多鱼,“be able to”意为“能够”,符合语境,故选D。
9. A
解析:根据“with his neighbours”可知,他和邻居“分享”鱼,“share”意为“分享”,符合文意,故选A。
10. B
解析:根据“if he taught them how to fish”可知,他认为教他们钓鱼是“好的”,“great”意为“极好的”,符合语境,故选B。
11. C
解析:根据“his neighbours together”可知,他把邻居“召集”起来,“call”意为“召集”,符合文意,故选C。
12. D
解析:根据“the fish they themselves caught”可知,他们能“吃”自己捕的鱼,“eat”意为“吃”,符合语境,故选D。
13. C
解析:根据下文“we should give them a chance to learn new skills”可知,此处指只给“食物”不好,“food”意为“食物”,符合文意,故选C。
14. B
解析:根据上文“not good if we give only...”和下文“we should give them...”可知,此处表示转折,“Instead”意为“相反”,符合语境,故选B。
15. D
解析:根据“ability to... money”可知,是“赚钱”的能力,“make money”意为“赚钱”,符合文意,故选D。
解析:根据上文“learn the skills”和下文“family difficulties”可知,此处指“解决家庭困难”,“solve”意为“解决”,符合文意,故选A。
2. B
解析:根据上文学习者对政府的感谢和对未来的期望,可知他感到“兴奋”,“excited”意为“兴奋的”,符合语境,故选B。
3. A
解析:根据“in bed”可知,母亲“生病”了,“ill”意为“生病的”,符合文意,故选A。
4. D
解析:根据上文家庭情况,父亲是农民,是家庭的主要“支柱”,“support”意为“支柱,支撑”,符合语境,故选D。
5. A
解析:根据“did not... the college entrance exam”可知,此处指“没有通过高考”,“pass”意为“通过”,符合文意,故选A。
6. C
解析:根据“skills that he’ll... in the workplace”可知,是工作中“需要”的技能,“need”意为“需要”,符合语境,故选C。
7. A
解析:根据下文“It goes like this”可知,是另一个“故事”,“story”意为“故事”,符合文意,故选A。
8. D
解析:根据“catch lots of fish every day”可知,他“能够”每天捕很多鱼,“be able to”意为“能够”,符合语境,故选D。
9. A
解析:根据“with his neighbours”可知,他和邻居“分享”鱼,“share”意为“分享”,符合文意,故选A。
10. B
解析:根据“if he taught them how to fish”可知,他认为教他们钓鱼是“好的”,“great”意为“极好的”,符合语境,故选B。
11. C
解析:根据“his neighbours together”可知,他把邻居“召集”起来,“call”意为“召集”,符合文意,故选C。
12. D
解析:根据“the fish they themselves caught”可知,他们能“吃”自己捕的鱼,“eat”意为“吃”,符合语境,故选D。
13. C
解析:根据下文“we should give them a chance to learn new skills”可知,此处指只给“食物”不好,“food”意为“食物”,符合文意,故选C。
14. B
解析:根据上文“not good if we give only...”和下文“we should give them...”可知,此处表示转折,“Instead”意为“相反”,符合语境,故选B。
15. D
解析:根据“ability to... money”可知,是“赚钱”的能力,“make money”意为“赚钱”,符合文意,故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看