2025年初中英语阅读教程七年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语阅读教程七年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中英语阅读教程七年级英语上册外研版》

<题目>B
① We all have people in our lives whom we look up to. For me, this person is my big brother, John.
② John is a doctor. He always works really hard and is helpful to the other people. He is also good to his family. Though he lives a busy and full life, he always makes time for his little brother. If I need any help, he will be always there.
③ John is nine years older than me. Even when we were kids, he always made a good example, always studying, reading and helping out around the house. But we also always played games together.

④ As men, we don't always say we love each other. But we know. John knows I'm proud of him. But sometimes I've felt a little in his shadow (影子). His noble (高尚的) footsteps can be hard to follow in. Recently, he told me that he is proud of me, too. That really meant a lot.
Choose the best answer.
(
C
) 1.Whom does "his little brother" refer to (指代) in Paragraph 2?
A.John's son.
B.John's father.
C.The writer.
(
B
) 2.What is John like according to the writer?
A.He works so hard that he cares little about his family.
B.He is caring and is always ready to help others.
C.He always gets better grades at school.
(
C
) 3.Why does the writer sometimes feel in his brother's shadow?
A.Because his brother always walks with big steps.
B.Because his brother knows how to live a long life.
C.Because his brother is hard to keep up with.
(
A
) 4.From the story, we can learn that ______.
A.the writer is proud of his brother
B.the writer wants to hear love from his brother
C.the brother doesn't love the writer as before
(
B
) 5.What's the structure (结构) of this article?
答案: 1.C【解析】词义猜测题。由第二段最后一句“If I need any help, he will be always there.”可知选C。
2.B【解析】细节理解题。由第二段中的“He always works really hard and is helpful to the other people. He is also good to his family.”可知选B。
3.C【解析】细节理解题。由最后一段中的“His noble footsteps can be hard to follow in.”可知,他高尚的脚步很难让人跟上。故选C。
4.A【解析】细节理解题。由最后一段中的“John knows I'm proud of him.”可知选A。
5.B【解析】篇章结构题。由第一段最后一句“For me, this person is my big brother, John.”以及第二、三、四段的内容可得出,本文为“总—分”结构,故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭