2025年初中英语阅读教程七年级英语上册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语阅读教程七年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
1. What do you like doing after school?
I play basketball and read books.
答案:
I play basketball and read books.(合理即可)
2. How do your hobbies affect your study?
开放式问题,答题时可以想想你的兴趣爱好对你的心情产生哪些积极的影响,也可以考虑你的兴趣爱好提升了你哪一方面的能力,进而思考你的心情变好或者能力提升对你的学习有怎样的帮助。
答案:
开放式问题,答题时可以想想你的兴趣爱好对你的心情产生哪些积极的影响,也可以考虑你的兴趣爱好提升了你哪一方面的能力,进而思考你的心情变好或者能力提升对你的学习有怎样的帮助。
What are your hobbies? Watching movies? Collecting cartoon figures? Dressing up in hanfu? The same hobby helps different people from all walks of life (各行各业) group into communities (圈子), also called circle
The communities include groups for pen spinners (转笔者), furries (毛绒动物控), journalers (写日记的人), and many more! What do people do in these groups? Why do they love their communities so much? Let's take a look.
Pen spinners
Believe it or not, some people are crazy about spinning pens. They practice hard and use very complex tricks. They share videos and learn from each other in their communities.
Furries
Do you love furry animals? Some people love them so much that they call themselves furries. They love animal characters in movies, books and video games. They enjoy wearing animal costumes and role - playing. They also draw artworks or write stories about furry animals. They sometimes even get over 100,000 views (观看次数) on WeChat.
Journalers
Nowadays, young people are keeping journals in a fun way. They use colorful pens to write and draw, and use beautiful tapes and stickers to decorate their notebooks. "It's a pleasant way to keep a record of your life," said Liu Sihan, a student from Hangzhou. "I get a sense of achievement when I fill up a page." Her journals have brought her 170,000 followers on the Internet. She has even started a business to teach others to make nice journals.
Vocabulary
1. collect ______
2. cartoon figure ______
3. complex trick ______
4. share ______
5. costume ______
6. journal ______
7. sticker ______
8. record ______
Practice
◆ A:Choose the best answer.
(
A. how to choose communities
B. communities bring people together
C. different people have different hobbies
D. people like hobbies very much
(
A. in magazines
B. in class
C. on the Internet
D. in storybooks
(
A. Furries love furry animals.
B. Pen spinners don't practice very often.
C. Liu Sihan isn't interested in keeping journals.
D. Young people are keeping journals in a fun way.
◆ B:Answer the following questions.
1. Why are some people called pen spinners?
2. What do the furries enjoy doing in their life?
3. What has Liu Sihan got from her journals?
◆ C:Fill in the blanks.

What do you think of the communities?
The communities include groups for pen spinners (转笔者), furries (毛绒动物控), journalers (写日记的人), and many more! What do people do in these groups? Why do they love their communities so much? Let's take a look.
Pen spinners
Believe it or not, some people are crazy about spinning pens. They practice hard and use very complex tricks. They share videos and learn from each other in their communities.
Furries
Do you love furry animals? Some people love them so much that they call themselves furries. They love animal characters in movies, books and video games. They enjoy wearing animal costumes and role - playing. They also draw artworks or write stories about furry animals. They sometimes even get over 100,000 views (观看次数) on WeChat.
Journalers
Nowadays, young people are keeping journals in a fun way. They use colorful pens to write and draw, and use beautiful tapes and stickers to decorate their notebooks. "It's a pleasant way to keep a record of your life," said Liu Sihan, a student from Hangzhou. "I get a sense of achievement when I fill up a page." Her journals have brought her 170,000 followers on the Internet. She has even started a business to teach others to make nice journals.
Vocabulary
1. collect ______
2. cartoon figure ______
3. complex trick ______
4. share ______
5. costume ______
6. journal ______
7. sticker ______
8. record ______
Practice
◆ A:Choose the best answer.
(
B
) 1.The main idea of this passage is ______.A. how to choose communities
B. communities bring people together
C. different people have different hobbies
D. people like hobbies very much
(
C
) 2.We see different communities mainly ______.A. in magazines
B. in class
C. on the Internet
D. in storybooks
(
B
) 3.Which of the following is NOT true?A. Furries love furry animals.
B. Pen spinners don't practice very often.
C. Liu Sihan isn't interested in keeping journals.
D. Young people are keeping journals in a fun way.
◆ B:Answer the following questions.
1. Why are some people called pen spinners?
Because they are crazy about spinning pens.
2. What do the furries enjoy doing in their life?
They enjoy wearing animal costumes and roleplaying. They also draw artworks or write stories about furry animals.
3. What has Liu Sihan got from her journals?
She has got a sense of achievement.She has got 170,000 followers on the Internet. She has even started a business.
◆ C:Fill in the blanks.
What do you think of the communities?
They are quite interesting because people can meet friends who have same hobbies there.
答案:
Vocabulary
1. 收集 2. 卡通手办 3. 复杂的技巧 4. 分享 5. 戏服 6. 日记 7. 贴纸 8. 记录
Practice
A:1.B【解析】主旨大意题。本文通篇都在讲述圈子,且圈子将拥有相同兴趣的人带到了一起。故选 B。Skill:Main Idea and Details 文章的主旨(Main idea)为核心,细节信息围绕其展开。文章大意固然重要,但也要靠细节信息来支撑。找出文章细节信息,有助于我们完成总结主旨的任务。文中第三、四、五段分别介绍了不同圈子的人的不同爱好,这些细节均围绕一个共同的主旨。94 七年级上册
2.C【解析】推理判断题。由三个圈子的介绍可知,他们或分享视频,或在微信上分享自己的兴趣,由此可知我们主要在互联网上看到不同的圈子。A、D 两项较容易排除。B项为主要干扰项,但考虑到圈子中的人涉及各行各业,覆盖面较广,故可排除 B 项。
3.B【解析】细节理解题。根据 Pen spinners 的介绍可知他们练习很刻苦。故选 B。
B:1.Because they are crazy about spinning pens.
2.They enjoy wearing animal costumes and roleplaying. They also draw artworks or write stories about furry animals.
3.She has got a sense of achievement.She has got 170,000 followers on the Internet. She has even started a business.
C:1.same 2.practice 3.share 4.movies 5.draw 6.decorate
What do you think of the communities?They are quite interesting because people can meet friends who have same hobbies there.(合理即可)
1. 收集 2. 卡通手办 3. 复杂的技巧 4. 分享 5. 戏服 6. 日记 7. 贴纸 8. 记录
Practice
A:1.B【解析】主旨大意题。本文通篇都在讲述圈子,且圈子将拥有相同兴趣的人带到了一起。故选 B。Skill:Main Idea and Details 文章的主旨(Main idea)为核心,细节信息围绕其展开。文章大意固然重要,但也要靠细节信息来支撑。找出文章细节信息,有助于我们完成总结主旨的任务。文中第三、四、五段分别介绍了不同圈子的人的不同爱好,这些细节均围绕一个共同的主旨。94 七年级上册
2.C【解析】推理判断题。由三个圈子的介绍可知,他们或分享视频,或在微信上分享自己的兴趣,由此可知我们主要在互联网上看到不同的圈子。A、D 两项较容易排除。B项为主要干扰项,但考虑到圈子中的人涉及各行各业,覆盖面较广,故可排除 B 项。
3.B【解析】细节理解题。根据 Pen spinners 的介绍可知他们练习很刻苦。故选 B。
B:1.Because they are crazy about spinning pens.
2.They enjoy wearing animal costumes and roleplaying. They also draw artworks or write stories about furry animals.
3.She has got a sense of achievement.She has got 170,000 followers on the Internet. She has even started a business.
C:1.same 2.practice 3.share 4.movies 5.draw 6.decorate
What do you think of the communities?They are quite interesting because people can meet friends who have same hobbies there.(合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看