2025年初中英语阅读教程七年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语阅读教程七年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中英语阅读教程七年级英语上册外研版》

1. Which do you like better as pets, dogs or cats? Why?
I like dogs better as pets. Because dogs are loyal and can protect our home. They are also friendly and can bring us a lot of joy.
答案: I like dogs better as pets. Because dogs are loyal and can protect our home. They are also friendly and can bring us a lot of joy.
2. List some differences between dogs and cats.
Dogs like bones but cats like fish; dogs like staying with people but cats like staying alone.
答案: Dogs like bones but cats like fish; dogs like staying with people but cats like staying alone.(合理即可)
Reading

Cats and dogs are some of the most popular pets. There is an old question—which one is better and why?
If you ask me, I'm a cat person through and through. To me, there is nothing better than having a cat of my own. Every time I see a cat, I am filled with so much joy! Don't even mention all of the cute cat videos online.

Cats are very independent animals. They like to have their own space. But this doesn't mean that they don't love their owners. Cats may seem stand-offish at first, but they can quickly get familiar with their owners and become their very best friends.
Even though they are independent, cats can also bring a lot of responsibilities and hard work.
For example, cats like to be clean. You usually don't need to give them baths, but you do need to keep their fur clean and clean their litter boxes every day.
Not only this, cats also need exercise and a healthy diet. Cats don't need to go outside for daily walks like dogs, but it's important to give them a lot of exercise through playtime.

For me, cats are the perfect friends. There's nothing better than a cat sitting next to me after a long day of work.
Vocabulary
1. through and through
彻头彻尾地

2. be filled with
充满

3. owner
主人

4. stand-offish
冷漠的

Practice
◆ A: Choose the best answer.
(
C
) 1. The writer wrote this passage in the theme of ______.
A. animal protection
B. taking care of animals
C. the reasons for preference for cats

D. feeding dogs and cats
(
C
) 2. This passage is probably from ______.
A. a storybook
B. an education program
C. a magazine
D. a science book
(
D
) 3. The writer thinks that cats ______.
A. need daily walks
B. need baths usually
C. need no exercise
D. need exercise and a healthy diet
◆ B: Answer the following questions.
1. How does the writer feel when she sees a cat?
Every time the writer sees a cat, she is filled with so much joy!

2. How do the cats seem at first?
They may seem stand-offish.

3. What does the writer think of cats' independence?
Although they are independent, cats still need to be taken care of carefully.

◆ C: Fill in the blanks.

1. popular 2. space 3. clean 4. fur 5. litter boxes

Post reading

1. List more living habits about cats.
They like drinking running water.(合理即可)

2. What do you think of cats?
They are cute.(合理即可)
答案: Vocabulary
1. 彻头彻尾地 2. 充满 3. 主人 4. 冷漠的
Practice
◆ A:1.C 【解析】主旨大意题。整篇文章都在阐述作者喜欢猫的原因,故答案选C。
2.C 【解析】推理判断题。这篇文章主要介绍作者对猫的喜爱,通过排除,可知可能出自一本杂志。
3.D 【解析】细节理解题。根据倒数第二段中“...cats also need exercise and a healthy diet.”可知答案为D。
◆ B:1.Every time the writer sees a cat, she is filled with so much joy!
2.They may seem stand-offish.
3.Although they are independent, cats still need to be taken care of carefully.
◆ C:1.popular 2.space 3.clean 4.fur 5.litter boxes
Post-reading
1.They like drinking running water.(合理即可)
2.They are cute.(合理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭