2025年能力素养与学力提升八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年能力素养与学力提升八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年能力素养与学力提升八年级英语上册译林版》

五、根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文完整通顺。
Ben could hear strong winds outside his home in Alabama. Black clouds were making the s 1 very dark. With no l 2 outside,it felt like midnight. The news on TV r 3 that a heavy rainstorm was in the area.
Everyone in the neighbourhood was b 4. Dad was putting pieces of wood over the windows while his mum was making sure the flashlights and radio were w 5. She also put some candles and matches on the table.
Ben was helping his mum make dinner when the rain began to beat heavily against the windows. After dinner,they tried to play a card game,b 6 it was hard to have fun with a serious storm happening outside.
Ben could not s 7 at first. He finally fell asleep when the wind was dying down at around 3:00 a.m. When he w 8 up,the sun was rising. He went outside with his family and found the neighbourhood in a mess. Fallen trees,b 9 windows and rubbish were everywhere. They joined the neighbours to help clean up the neighbourhood together. Although the storm broke many things apart,it brought families and neighbours c 10 together.
1.
sky
2.
light
3.
reported
4.
busy
5.
working

6.
but
7.
sleep
8.
woke
9.
broken
10.
closer
答案: 1. sky 2. light 3. reported 4. busy 5. working 6. but 7. sleep 8. woke 9. broken 10. closer
六、阅读理解。
Known as Earth's “kidneys(肾)”,wetlands play an important part in the ecosystem. However,about 35% of natural wetlands have been lost in the past 50 years,said the UN. Hoping to do their part in wetland protection,Lyu Haoyan and Cui Luoyao,two 14-year-old girls from Beijing made a mudskipper amphibious robot(弹涂鱼两栖机器人).
They won the Gold Award of the 19th Soong Chingling Award for Children's Invention on Aug 17.
“We wanted to make a simple robot to help collect data(数据),but traditional robots faced problems in wetlands,”Cui told Teens.
As an amphibious fish,mudskippers are small and can move freely in wetlands. Inspired(启发)by the little creature,they added a special chest(胸腔)and tail fin(鳍)to their robot. The fin can help the robot move freely on land and swim underwater. They also learned coding(编程)to control the robot with their phones from far away,up to 300 metres. What's more,they put in different sensors(传感器)to see plants and check water cleanness.
But things didn't always go well. How to keep the main electronics(电子元件)dry when the robot went underwater was a big problem during testing. “The 3D printed parts we used couldn't seal(密封)well,”Lyu told Teens. After trying different methods,they found that placing rubber(橡胶)rings in the gaps(缝隙)worked well to stop water from getting in.
After successfully controlling their robotic mudskipper on land and underwater,they were happy with their success. “I feel so proud because our robot can help look into the places that people cannot reach,”said Cui.
(
A
)1. Why did Cui Luoyao and Lyu Haoyan made the robot?
A. To protect wetlands.
B. To finish their schoolwork.
C. To deal with water pollution(污染).
D. To learn more about amphibious fish.
(
A
)2. What does “the little creature” in Paragraph 4 refer to?
A. Mudskippers.
B. The inventors.
C. The robot fish.
D. Wetlands.
(
D
)3. Why did the girls choose to make the robot based on(基于)a mudskipper?
A. Because mudskippers can clean the water.
B. Because mudskippers can talk on the phones far away.
C. Because mudskippers would make the robot look cool.
D. Because mudskippres can move freely on land and in water.
(
D
)4. How did the girls keep the electronics dry when it was underwater?
A. By sealing the robot with tape.
B. By adding a special cover to it.
C. By using more 3D printed parts.
D. By putting rubber rings in the gaps.
(
D
)5. What would be the best title for the passage?
A. The Importance of Wetlands.
B. How Sensors Help in Wetlands.
C. Difficulties in Studying Wetlands.
D. Students Build a Robot to Save Wetlands
答案: 1. A 2. A 3. D 4. D 5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭