第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅰ. 完形填空
My dream was to become a doctor when I was in primary school. As a little boy, I did not know 1(
My grandfather suffered from cancer(患癌) 4(
I know it is difficult to become a great doctor. So I am going to enter a good university for higher 9(
1. A. weekly
B. clearly
C. quietly
D. seriously
2. A. off
B. on
C. up
D. down
3. A. role
B. hobby
C. relationship
D. prize
4. A. and
B. when
C. but
D. if
5. A. question
B. meaning
C. beginning
D. result
6. A. seemed
B. chose
C. sent
D. liked
7. A. discussed
B. talked
C. told
D. questioned
8. A. lucky
B. successful
C. healthy
D. famous
9. A. team
B. place
C. work
D. education
10. A. promise
B. become
C. act
D. improve
My dream was to become a doctor when I was in primary school. As a little boy, I did not know 1(
B
) what doctors do in fact. After I grow 2(C
), I know what being a doctor means. Doctors play an important 3(A
) in saving lives.My grandfather suffered from cancer(患癌) 4(
B
) I was eight years old. The 5(D
) was that my mum spent much time taking care of him. Once she took me to see my grandfather and he 6(A
) to be in great pain(痛苦). Then I 7(D
) my mum about the reason. She said that my grandfather got sick(生病的) and that the doctors would make sure my grandfather got 8(C
) again. At that time, this gave me some hope and I started to believe that doctors would always save lives.I know it is difficult to become a great doctor. So I am going to enter a good university for higher 9(
D
) and read lots of books after class. And I am going to try being an intern(实习医生) in the hospital to 10(D
) myself. I can also help those sick people in that way. I hope the world can become better because of those great doctors.1. A. weekly
B. clearly
C. quietly
D. seriously
2. A. off
B. on
C. up
D. down
3. A. role
B. hobby
C. relationship
D. prize
4. A. and
B. when
C. but
D. if
5. A. question
B. meaning
C. beginning
D. result
6. A. seemed
B. chose
C. sent
D. liked
7. A. discussed
B. talked
C. told
D. questioned
8. A. lucky
B. successful
C. healthy
D. famous
9. A. team
B. place
C. work
D. education
10. A. promise
B. become
C. act
D. improve
答案:
1. B 句意:作为一个小男孩,我并不清楚医生实际上是做什么的。weekly 每周的;clearly 清楚地;quietly 安静地;seriously 严重地,认真地。根据下文"After I grow ..., I know what being a doctor means."可知,作者还小的时候,并不清楚医生是做什么的。故选 B。
2. C 句意:长大后,我知道当医生意味着什么了。根据上文"As a little boy,I did not know ... what doctors do in fact."可知,前面说的是小时候不清楚医生是做什么的,此处说的是长大后终于明白了。grow up 意为“长大”,符合句意。故选 C。
3. A 句意:医生在拯救生命方面起着重要作用。role 角色,作用;hobby 爱好;relationship 关系;prize 奖。根据下文"I started to believe that doctors would always save lives"可知,作者认为医生在拯救生命方面起着重要作用。play an important role in 意为“在……中起重要作用”,符合句意。故选 A。
4. B 句意:在我八岁的时候,我的祖父患上了癌症。空格后为"I was eight years old",此处指的是当作者八岁时,祖父患上了癌症。故选 B。
5. D 句意:结果是我妈妈花了很多时间照顾他。question 问题;meaning 意义;beginning 开始;result 结果。根据上文"My grandfather suffered from cancer"可知,作者的祖父患上癌症所造成的结果就是作者的妈妈花费了很多时间去照顾他。故选 D。
6. A 句意:有一次她带我去看祖父,祖父看上去非常痛苦。seem 看来;choose 选择;send 发送;like 喜欢。根据上文"My grandfather suffered from cancer"可知,作者的祖父患癌,作者根据看到的祖父的样子推断他似乎很痛苦。故选 A。
7. D 句意:然后我问妈妈原因。discuss 讨论;talk 谈论;tell 告诉;question 问。根据下文"She said that my grandfather got sick and that the doctors would make sure my grandfather got ... again."可知,此处是作者在问妈妈原因。故选 D。
8. C 句意:她说我的祖父病了,医生会确保我的祖父恢复健康。lucky 幸运的;successful 成功的;healthy 健康的;famous 著名的。根据上文"the doctors would make sure my grandfather"可知,医生会确保祖父恢复健康。故选 C。
9. D 句意:所以我要进入一所好的大学接受高等教育,并在课后读很多书。team 团队;place 地点;work 工作;education 教育。根据上文"So I am going to enter a good university"可知,进入大学是要接受高等教育。故选 D。
10. D 句意:我打算试着在医院当实习医生来提高自己。promise 承诺;become 变成;act 行动;improve 提高。根据上文"And I am going to try being an intern in the hospital"可知,在医院当实习医生是为了提高自己的医术水平。故选 D。
2. C 句意:长大后,我知道当医生意味着什么了。根据上文"As a little boy,I did not know ... what doctors do in fact."可知,前面说的是小时候不清楚医生是做什么的,此处说的是长大后终于明白了。grow up 意为“长大”,符合句意。故选 C。
3. A 句意:医生在拯救生命方面起着重要作用。role 角色,作用;hobby 爱好;relationship 关系;prize 奖。根据下文"I started to believe that doctors would always save lives"可知,作者认为医生在拯救生命方面起着重要作用。play an important role in 意为“在……中起重要作用”,符合句意。故选 A。
4. B 句意:在我八岁的时候,我的祖父患上了癌症。空格后为"I was eight years old",此处指的是当作者八岁时,祖父患上了癌症。故选 B。
5. D 句意:结果是我妈妈花了很多时间照顾他。question 问题;meaning 意义;beginning 开始;result 结果。根据上文"My grandfather suffered from cancer"可知,作者的祖父患上癌症所造成的结果就是作者的妈妈花费了很多时间去照顾他。故选 D。
6. A 句意:有一次她带我去看祖父,祖父看上去非常痛苦。seem 看来;choose 选择;send 发送;like 喜欢。根据上文"My grandfather suffered from cancer"可知,作者的祖父患癌,作者根据看到的祖父的样子推断他似乎很痛苦。故选 A。
7. D 句意:然后我问妈妈原因。discuss 讨论;talk 谈论;tell 告诉;question 问。根据下文"She said that my grandfather got sick and that the doctors would make sure my grandfather got ... again."可知,此处是作者在问妈妈原因。故选 D。
8. C 句意:她说我的祖父病了,医生会确保我的祖父恢复健康。lucky 幸运的;successful 成功的;healthy 健康的;famous 著名的。根据上文"the doctors would make sure my grandfather"可知,医生会确保祖父恢复健康。故选 C。
9. D 句意:所以我要进入一所好的大学接受高等教育,并在课后读很多书。team 团队;place 地点;work 工作;education 教育。根据上文"So I am going to enter a good university"可知,进入大学是要接受高等教育。故选 D。
10. D 句意:我打算试着在医院当实习医生来提高自己。promise 承诺;become 变成;act 行动;improve 提高。根据上文"And I am going to try being an intern in the hospital"可知,在医院当实习医生是为了提高自己的医术水平。故选 D。
Ⅱ. 阅读理解
If you wake up one day and decide to build a house, how will you begin? Get some tools and build it at once? Or think carefully and prepare everything first? Of course, the second way is better. Why? Because you make a plan for your goal!
Many people have goals like getting better grades or finding a better job. But without a plan for reaching those goals, only 8 percent of these people will finally be successful. ▲? First, it stops you spending time on meaningless things. Also, it helps you know better what to do step by step. What's more, if you make a good plan, you'll be surprised at how many goals you can reach. Last, by making a plan, you will know the problems you meet on the way to success and try your best to solve them.
The importance of having a plan is now clear, but do you know how to make your own plan?
Step 1: Put your goal down on a piece of paper. In this way, you will be more sure about it.
Step 2: Cut your goal into small parts and make plans for them. So you will be clearer about what you can do step by step.
Step 3: Read your plan every day. Believe it or not, a plan is no good if you never look at it.
Step 4: Tell a friend about your plan. You may need his or her help when you can't follow it.
Remember: “A goal without a plan is just a wish.” Once you make a plan for your goal and try your best to follow it, you will hardly be unsuccessful.
1. How does the writer start the passage?
A. With an example.
B. With some facts.
C. With some numbers.
D. With a long story.
2. Which of the following sentences can be put in “▲”?
A. How can we make our own plans
B. Why is making plans so important
C. What do good plans have in common
D. What's the right time to make plans
3. What do we need a friend to do for us?
A. To make a plan for us.
B. To discuss the steps.
C. To read the plan for us.
D. To help us follow the plan.
4. Why does the writer write this passage?
A. To teach people to build a house.
B. To talk about good life goals.
C. To share his plans with the readers.
D. To advise people to make plans.
If you wake up one day and decide to build a house, how will you begin? Get some tools and build it at once? Or think carefully and prepare everything first? Of course, the second way is better. Why? Because you make a plan for your goal!
Many people have goals like getting better grades or finding a better job. But without a plan for reaching those goals, only 8 percent of these people will finally be successful. ▲? First, it stops you spending time on meaningless things. Also, it helps you know better what to do step by step. What's more, if you make a good plan, you'll be surprised at how many goals you can reach. Last, by making a plan, you will know the problems you meet on the way to success and try your best to solve them.
The importance of having a plan is now clear, but do you know how to make your own plan?
Step 1: Put your goal down on a piece of paper. In this way, you will be more sure about it.
Step 2: Cut your goal into small parts and make plans for them. So you will be clearer about what you can do step by step.
Step 3: Read your plan every day. Believe it or not, a plan is no good if you never look at it.
Step 4: Tell a friend about your plan. You may need his or her help when you can't follow it.
Remember: “A goal without a plan is just a wish.” Once you make a plan for your goal and try your best to follow it, you will hardly be unsuccessful.
1. How does the writer start the passage?
A. With an example.
B. With some facts.
C. With some numbers.
D. With a long story.
2. Which of the following sentences can be put in “▲”?
A. How can we make our own plans
B. Why is making plans so important
C. What do good plans have in common
D. What's the right time to make plans
3. What do we need a friend to do for us?
A. To make a plan for us.
B. To discuss the steps.
C. To read the plan for us.
D. To help us follow the plan.
4. Why does the writer write this passage?
A. To teach people to build a house.
B. To talk about good life goals.
C. To share his plans with the readers.
D. To advise people to make plans.
答案:
1. A 写作手法题。根据第一段可知,作者先列举盖房子的例子,然后提问是直接行动,还是先做计划再行动,从而引出制订计划这个话题。故选 A。
2. B 推理判断题。根据"First,it stops you spending time on meaningless things. Also,it helps you know better what to do step by step. What's more,if you make a good plan,you'll be surprised at how many goals you can reach. Last,by making a plan,you will know the problems you meet on the way to success and try your best to solve them."可知,下文介绍制订计划的重要性,因此此处问为什么制订计划如此重要。故选 B。
3. D 细节理解题。根据"Tell a friend about your plan. You may need his or her help when you can't follow it."可知,朋友可以帮助我们执行计划。故选 D。
4. D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了制订计划的重要性以及如何制订计划,因此作者的目的是建议人们制订计划。故选 D。
2. B 推理判断题。根据"First,it stops you spending time on meaningless things. Also,it helps you know better what to do step by step. What's more,if you make a good plan,you'll be surprised at how many goals you can reach. Last,by making a plan,you will know the problems you meet on the way to success and try your best to solve them."可知,下文介绍制订计划的重要性,因此此处问为什么制订计划如此重要。故选 B。
3. D 细节理解题。根据"Tell a friend about your plan. You may need his or her help when you can't follow it."可知,朋友可以帮助我们执行计划。故选 D。
4. D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了制订计划的重要性以及如何制订计划,因此作者的目的是建议人们制订计划。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看