2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版》

Ⅰ. 用所给单词的适当形式填空
1. The little girl's dream is to be an ____
actress
.
2. She missed ____
catching
the bus.
3. Do you want ____
to play
tennis with me after school?
4. —What shall we do this weekend?
—How about ____
visiting
the science museum?
5. Let's ____
make
a banana milk shake together.
答案: 1. actress 2. catching 3. to play 4. visiting 5. make
Ⅱ. 完成句子
1. 她看腻了那些老掉牙的电影。
She
is
tired
of
watching the same old films.
2. 我爷爷有每天晚上洗热水澡的好习惯。
My grandpa has a good habit of
taking
a
hot
bath
every evening.
3. 他今天早上起晚了,错过了第一节课。
He
got
up
late
this morning and
missed
the first class.
4. 外面雨下得很大,你最好坐出租车,别走路了。
It's raining heavily outside. You'd better
take
a
taxi
instead of
walking
.
5. 他们打算在哪里举办聚会?
Where
are
they
going
to
have
the party?
答案: 1. is tired of 2. taking a hot bath 3. got up late; missed 4. take a taxi; walking 5. are; going to have
Ⅲ. 阅读理解
People often talk about jobs. But when I tell others what I do for a living, they can hardly believe this career exists (存在). But I'm not joking at all. I spend my days at work eating chocolate! I taste chocolate to make sure that people can get excellent chocolate from our factory.
Every week, I receive chocolate from our factory. I have to check it for taste and smell. I also have to taste raw materials (原材料) we usually use. I spend days choosing the best ones to go into the chocolate.
Just beside my office, I have a kitchen. I test and taste chocolate I make there. My kitchen is full of machines. It's wonderful to work there during the day.
No two days are the same in this job. Sometimes I am in the kitchen. Sometimes I'm out of the country buying the raw materials we need and because I have a young family, that can be difficult. But I love this job. The question is that many people ask me if I get bored with chocolate. I've worked with it for a long time, but I've never felt I didn't want to eat it. In fact, I often eat some more in the morning at home!
1. When the writer tells people about his job, they ____.
A. think he is joking
B. believe it must be very easy
C. tell him some ways of improving it
D. want to know why he chose this kind of job
(
A
)
2. Which of the following does the writer do in his job?
①Selling chocolate machines.
②Testing and tasting chocolate.
③Buying chocolate of different tastes.
④Choosing raw materials of chocolate.
A. ①③
B. ①④
C. ②③
D. ②④
(
D
)
3. What does the underlined word “receive” in paragraph 2 mean?
A. Buy.
B. Eat.
C. Get.
D. Sell.
(
C
)
4. Which can be the best title for the passage?
A. My Job
B. The Beginning of My Career
C. Loving Chocolate
D. Making Chocolate
(
A
)
答案: Ⅲ. 本文主要讲述了一位品尝巧克力的工作者的职业生活和感受。1. A 细节理解题。根据“But when I tell others what I do for a living,they can hardly believe this career exists. But I'm not joking at all.”可知,当作者告诉别人他的工作时,别人并不相信,而认为他是在开玩笑,故选A。2. D 细节理解题。根据“I test and taste chocolate I make there.”及“Sometimes I'm out of the country buying the raw materials we need”可知,作者在工作中测验并品尝巧克力,有时去购买所需要的巧克力原料,故选D。3. C 词义猜测题。根据“Every week,I receive chocolate from our factory. I have to check it for taste and smell.”可知,作者每周从工厂收到巧克力,并检查其味道和气味,所以 receive 在这里的意思是“得到”,故选C。4. A 主旨大意题。通读全文可知,本文作者主要介绍了他的工作是什么,工作都做哪些事情,以及自己对工作的感觉,A 选项“我的工作”最适合作为本文标题,故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭