2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版》

Ⅰ. 根据句意及汉语提示完成句子
1. My mother is tall and
slim
(苗条的).
2. If the engineer keeps the secret to herself, nobody else will know the
fact
(事实).
3. Which city has the second largest
population
(人口) in your country?
4. The
average
(平均的) weight of babies at birth is just over seven pounds.
5. What
pleasant
(宜人的) weather!
答案: 1. slim 2. fact 3. population 4. average 5. pleasant
Ⅱ. 用所给单词的适当形式填空
1. You look a little bit
slimmer
(slim) in this new pair of trousers.
2. To keep healthy, you should eat
less
(little) meat and more vegetables.
3. Which museum is
more beautiful
(beautiful), this one or that one?
4. Look! The red box is as
big
(big) as the yellow one.
5. The higher you stand, the
farther/further
(far) you'll see.
答案: 1. slimmer 2. less 3. more beautiful 4. big 5. farther/further
Ⅲ. 阅读理解


1. When did Mike and Victor become friends?
A. When Victor was ten years old.
B. Three years ago.
C. When Mike was ten years old.
D. Ten years ago.
2. From the above information, what do we know about Lisa?
A. She likes swing dance best.
B. She plays basketball twice a week.
C. She is good at drawing.
D. She is good at maths.
3. Who are quiet according to the above information?
A. Mike and Monica.
B. Victor and Ben.
C. Monica and Ben.
D. Monica and Tara.
4. Which of the following is TRUE?
A. Mike and Victor play tennis three times a week.
B. Grace doesn't enjoy dancing at all.
C. Tara is different from Lisa.
D. Eric is a quiet boy.
5. Where is the material probably from?
A. A science book.
B. A life magazine.
C. A travel guide.
D. A notice from the school.
答案: 1. C 细节理解题。根据迈克所说的“We became friends when I was ten years old.”可知,他们是在迈克十岁时成为朋友的。故选 C。
2. D 推理判断题。根据塔拉所说的“Lisa is also hard-working. She studies better than me and she always helps me with my maths.”可推知,莉萨擅长数学。故选 D。
3. C 细节理解题。根据莫妮卡所说的“I'm a little quiet.”及埃里克所说的“My best friend is Ben ... He is quiet.”可知,莫妮卡和本都安静。故选 C。
4. A 细节理解题。根据迈克所说的“We play tennis three times a week”可知 A 选项是正确的。故选 A。
5. B 推理判断题。四个人介绍了自己与他们最好的朋友的性格特点、兴趣爱好等。由此推断,本材料最有可能来自生活杂志。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭