2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版》

Ⅰ. 完成句子
1. 他和一些朋友一起来的。
He came
along with
some friends.
2. 让我们先热身十分钟。
Let's
warm up
for ten minutes first.
3. 我每天吃至少一个苹果。
I eat
at least
one apple every day.
4. 桌子上有三盘意大利细面条。
There
are
three ______ ______
plates of
spaghetti on the table.
5. 把牛肉和蔬菜混合在一起。
______
Mix
the beef ______
with
the vegetables.
答案: 1. along with 2. warm up 3. at least 4. are; plates of 5. Mix; with
Ⅱ. (教材 p.46 1b 改编)短文填空
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的正确形式填空。
My grandmother always said, "Cooking is love made visible." The smells and the food's taste, along 1.
with
our conversations, bring us closer.
One of my favourite 2.
memories
(memory) is about my grandmother's pumpkin pie. She made it in autumn, when the weather got colder. Her kitchen was the best place to warm 3.
up
. I still remember the days when the room was 4.
filled
(fill) with the 5.
sweetness
(sweet) of cinnamon. Now, every time I smell cinnamon, I think of my grandmother's pumpkin pie.
Grandma first learnt to make the pumpkin pie from her American 6.
hostess
(host) around Thanksgiving when she studied in the US. Later, she taught me too.
Here is the recipe. First, mix the eggs. Then, add the sugar, cinnamon, salt, pumpkin, and cream. Next, pour the 7.
mixture
(mix) into the pie crust. After that, put the pie in the oven and cook for 40 to 50 minutes. Finally, let it cool for at least an hour before 8.
eating
(eat).
My grandmother loved learning to cook food from different cultures. She taught me the secret to 9.
cooking
(cook): Cook with love. Because 10.
of
her, I love to try new food and new recipes from other countries and cultures.
答案: 1. with 2. memories 3. up 4. filled 5. sweetness 6. hostess 7. mixture 8. eating 9. cooking 10. of
Ⅲ. 阅读理解
Hot dry noodles are a traditional food of Wuhan, Hubei Province. They have a history of about 90 years in Chinese food culture. They are a kind of typical food in Wuhan, and are often sold in streets in other cities. Hot dry noodles can be served as early as 5 a.m. until midnight in Wuhan.
It is said that in the early 1930s, Li Bao had a small restaurant. He made a living by selling noodles and noodle soup in Hankou. One day, he accidentally poured some oil into his boiled noodles. The next day, he boiled the noodles again and added other condiments (调味料). His noodles soon became very popular because they were delicious. Many people asked Li Bao what kind of noodles they were, and Li Bao said they were hot dry noodles.
The recipe for hot dry noodles is different from cold noodles or noodles with soup. First, you should mix the cooked noodles with oil and dry them. When you are about to eat them, put the prepared noodles in boiled water for a while and then take them out. After that, you can mix them with green onions and other condiments. Finally, you can enjoy the delicious noodles.
1. How long can hot dry noodles be served at most in Wuhan every day?
A. For 6 hours.
B. For 8 hours.
C. For 19 hours.
D. For 24 hours.
(
C
)
2. What does the underlined word "accidentally" mean in Chinese?
A. 意外地
B. 故意地
C. 神秘地
D. 突然地
(
A
)
3. What can't we know from the second paragraph?
A. When hot dry noodles appeared.
B. Who created hot dry noodles.
C. How hot dry noodles were made.
D. The price of hot dry noodles.
(
D
)
4. What can we know from the passage?
A. Li Bao's wife made hot dry noodles popular.
B. To make hot dry noodles, the cooked noodles should be mixed with oil first.
C. Making hot dry noodles doesn't need water.
D. Hot dry noodles have a history of over 200 years.
(
B
)
5. What's the best title for this passage?
A. The Way of Cooking Hot Dry Noodles
B. The Importance of Hot Dry Noodles
C. The Reason Why People Like Hot Dry Noodles
D. The Traditional Food of Wuhan—Hot Dry Noodles
(
D
)
答案: 1. C 细节理解题。根据第一段中“Hot dry noodles can be served as early as 5 a.m. until midnight in Wuhan.”可知,在武汉,热干面可以从早上5点供应到午夜,共计19个小时。故选C。2. A 词义猜测题。根据第二段中“One day,he accidentally poured some oil into his boiled noodles. The next day,he boiled the noodles again and added other condiments. His noodles soon became very popular because they were delicious.”可知,李包意外发明了热干面,所以 accidentally 意为“意外地”。故选A。3. D 细节理解题。通读第二段可知,没有提到热干面的价格。故选D。4. B 细节理解题。根据最后一段中“First,you should mix the cooked noodles with oil and dry them.”可知,制作热干面需要先把煮好的面和油拌在一起。故选B。5. D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了热干面的历史以及制作方法。由此可知,D项“武汉的传统美食——热干面”为最佳标题。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭