第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅳ. 阅读理解
Ma Yue is a girl from the countryside of Hebei.
When she was in the third grade,she and her classmates started to learn ballet(芭蕾舞)with the help of volunteers(志愿者)of the “Ballet on the Field” project.
In 2012,Guan Yu,a ballet teacher,set up the ballet lesson in Duancun,Hebei Province. Every Sunday,he and students of the Beijing Dance Academy went to teach children to learn ballet. With the help of them,children danced better and better.
In 2016,Ma Yue went to the Liaoning Ballet,making herself the first in the group of girls to “go out” of the countryside. Her parents were very happy.
Ballet means a lot to Ma Yue. “Life without dance,” she said,“is meaningless. Every time I meet difficulties,I’ll practise dancing. Then I’ll feel the world is great again.” Today,like the teachers who helped her in the past,Ma Yue has been to the countryside to help more children to make their ballet dream come true. A child who is watered by love will give love when he or she grows up.
1. When did Ma Yue start to learn ballet?
A. In Grade Three.
B. In Grade Four.
C. In Grade Five.
D. In Grade Six.
(
2. What does the underlined word “them” refer to?
A. Ma Yue and her classmates.
B. Teachers in Ma Yue’s school.
C. Guan Yu’s parents and teachers.
D. Guan Yu and students of the Beijing Dance Academy.
(
3. What happened to Ma Yue in 2016?
A. She set up the ballet lesson in Duancun.
B. She did well in the ballet competition.
C. She went out of the countryside to learn ballet.
D. She came back to her home to teach ballet.
(
4. Which of the following is the structure of the passage?

(
Ma Yue is a girl from the countryside of Hebei.
When she was in the third grade,she and her classmates started to learn ballet(芭蕾舞)with the help of volunteers(志愿者)of the “Ballet on the Field” project.
In 2012,Guan Yu,a ballet teacher,set up the ballet lesson in Duancun,Hebei Province. Every Sunday,he and students of the Beijing Dance Academy went to teach children to learn ballet. With the help of them,children danced better and better.
In 2016,Ma Yue went to the Liaoning Ballet,making herself the first in the group of girls to “go out” of the countryside. Her parents were very happy.
Ballet means a lot to Ma Yue. “Life without dance,” she said,“is meaningless. Every time I meet difficulties,I’ll practise dancing. Then I’ll feel the world is great again.” Today,like the teachers who helped her in the past,Ma Yue has been to the countryside to help more children to make their ballet dream come true. A child who is watered by love will give love when he or she grows up.
1. When did Ma Yue start to learn ballet?
A. In Grade Three.
B. In Grade Four.
C. In Grade Five.
D. In Grade Six.
(
A
)2. What does the underlined word “them” refer to?
A. Ma Yue and her classmates.
B. Teachers in Ma Yue’s school.
C. Guan Yu’s parents and teachers.
D. Guan Yu and students of the Beijing Dance Academy.
(
D
)3. What happened to Ma Yue in 2016?
A. She set up the ballet lesson in Duancun.
B. She did well in the ballet competition.
C. She went out of the countryside to learn ballet.
D. She came back to her home to teach ballet.
(
C
)4. Which of the following is the structure of the passage?
(
C
)
答案:
1. A 细节理解题。根据"When she was in the third grade, she and her classmates started to learn ballet with the help of volunteers of the 'Ballet on the Field' project."可知,马悦在三年级的时候开始学习芭蕾。故选A。2. D 代词指代题。根据"In 2012, Guan Yu, a ballet teacher, set up the ballet lesson in Duancun, Hebei Province. Every Sunday, he and students of the Beijing Dance Academy went to teach children to learn ballet."可知,每个周日,关宇和北京舞蹈学院的学生都去教孩子们学习芭蕾,此处 them 指的是关宇和北京舞蹈学院的学生。故选D。3. C 细节理解题。根据"In 2016, Ma Yue went to the Liaoning Ballet, making herself the first in the group of girls to 'go out' of the countryside. Her parents were very happy."可知,2016年,马悦走出村子,去了辽宁学芭蕾。故选C。4. C 篇章结构题。本文第一段总起全文,引出马悦这个人物;第二至四段介绍马悦学习芭蕾的经历;第五段总结全文。因此选项C的结构图符合文章内容。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看