2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版》

Ⅱ. 阅读理解
A
Everyone needs friends. But how do you find real friendship and keep it?
The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends. Sally says founding friendship is just like planting a tree. You plant the seed(种子)and take care of it to make it grow.
First, you should choose a friend. What makes a good friend? It is not because a person has money or good looks. A good friend should be kind and patient. For example, if you have a bad day, a good friend should listen to your complaints(抱怨)and do his or her best to help. To make a good friend, you cannot be too shy. You should make each other happy and share your lives.
But things cannot always be happy. Even the best friends have fights. What should you do when you have a fight with your friend? You have to talk to him or her. When there is no one around, have an honest talk. If he or she doesn't want to talk, you can write a letter. If you want to be friends again, you can take these steps: tell him or her how you are feeling; say what your friend has done wrong; explain why you did this or that.
Remember that friendship is one of the most important things in your life.
1. What does Sally want to tell students?
A. The way to find friends.
B. The way to plant trees.
C. The way to get happy.
D. The way to keep fit.
2. What makes good friends?
A. Having fights.
B. Being kind and patient.
C. Having lots of money.
D. Having good looks.
3. How many steps can you follow to be friends again?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
4. What's the main idea of the passage?
A. Young people and friendship.
B. The problems of growing up.
C. The good friends around you.
D. Ways to find friends and keep friendship.
答案: Ⅱ. A 本文主要讲述了寻找并保持友谊的方法。
1. A 细节理解题。根据第二段中的“The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends.”可知,她告诉学生们寻找朋友的方法。故选A。
2. B 细节理解题。根据第三段中的“What makes a good friend ... A good friend should be kind and patient.”可知,善良和耐心可以帮助成为好朋友。故选B。
3. B 细节理解题。根据倒数第二段中的“If you want to be friends again,you can take these steps:tell him or her how you are feeling;say what your friend has done wrong;explain why you did this or that.”可知,若想再次成为好朋友,可以采取三个步骤:告诉他或她你的感受;说出你的朋友做错了什么;解释你为什么这样或那样做。故选B。
4. D 主旨大意题。根据第一段中的“But how do you find real friendship and keep it?”及全文可知,本文主要向我们介绍了寻找并保持友谊的方法。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭