2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年人教金学典同步解析与测评八年级英语上册人教版重庆专版》

Ⅰ. 完成句子
1. 他看起来很严格,但实际上他很幽默。
He seems very strict, but
in fact
he is very humorous.
2. 我妈妈生病了。出于这个原因,我必须待在家里。
My mother is ill.
For this reason
,I have to stay at home.
3. 为了能跑步,我每天早起。
I get up early every day
in order to
run.
4. 每个人都应该参与拯救地球。
Everyone should
play a part in
saving the earth.
5. 这片森林是很多动物的栖息地。
The forest
is home to
many animals.
答案: 1. in fact 2. For this reason 3. in order to 4. play a part in 5. is home to
Ⅱ.(教材 p.36 1b 改编)短文填空
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的正确形式填空。
Imagine you go to the supermarket, but you can't find fruits, vegetables, honey, milk, eggs, or chocolate. Maybe you will feel 1. (
disappointed
). You may realize people, plants and animals are all 2. (
connected
). We can't live 3.
without
plants and animals. Bees are one of the best examples of this 4. (
connection
).
Bees' greatest work is pollination. This 5. (
action
) helps plants grow. Bees create honeycombs 6. (
to store
) honey. They can use a dance to 7. (
communicate
). However, 8.
the
number of bees is dropping. We should know the 9. (
importance
) of plants and animals. I think 10. (
humans
) must protect them.
答案: 1. disappointed 2. connected 3. without 4. connection 5. action 6. to store 7. communicate 8. the 9. importance 10. humans
Ⅲ. 阅读理解
“You are going to enter the largest wild seed bank in the world,” said Sharon Balding. She is the Seed Collections manager at the Millennium Seed Bank (MSB). This seed bank is in Sussex, UK. “Inside there are over 39,000 different kinds of seeds from more than 100 countries. That's over 2.8 billion seeds,” Sharon said. She turned a key, and the heavy door slowly opened.
Inside the MSB, there are many glass bottles with seeds. The bottles are named with numbers, not plant names. “This is for safety,” Sharon said. “If someone takes the seeds away, he won't know what they are!” So, is the collection worth a lot of money? “It's invaluable,” said Sharon. “Our future life rests on these seeds. Without them, we could lose important things, like food and medicines.”
Some seeds here have already helped. For example, in early 2020, fires in Australia burned down the natural environment of a special plant. The MSB sent 250 seeds back to the country to help the plant reestablish itself in the wild again.
As the world gets warmer because of climate change, it will be harder for some plants to live in the UK. “One day it may be too warm for some of the UK's trees to grow,” said Owen Blake. He is part of the UK Tree Seed Collecting Team. “So we are looking for and studying trees from other parts of the world. Some of these trees can grow in the warmer UK climate,” he said.
1. What can we know about the MSB in paragraph 1?
A. It only has seeds from the UK.
B. It has less than 2.8 billion seeds.
C. It has more than 390,000 kinds of seeds.
D. It is the largest wild seed bank in the world.
(
D
)
2. Why are the bottles named with numbers, not plant names?
A. To protect the seeds.
B. To find the seeds easily.
C. To show the value of the seeds.
D. To tell how many seeds there are.
(
A
)
3. What does the underlined word “reestablish” probably mean?
A. Take off.
B. Get up.
C. Grow back.
D. Run away.
(
C
)
4. What is Owen working on according to paragraph 4?
A. Planting trees in colder areas in the UK.
B. Working hard to stop climate change in the UK.
C. Finding nice places for plants to grow in the UK.
D. Looking for trees that can grow in the warmer UK.
(
D
)
5. What is the best title for the passage?
A. Seeds for a Safer Future
B. Solutions to Climate Change
C. A Trip to the Millennium Seed Bank
D. Scientists in the UK Tree Seed Collecting Team
(
A
)
答案: 本文介绍了世界上最大的野生种子库MSB,其保存的种子对人类未来生存发展至关重要,可用于重建被破坏的生态系统以及应对气候变化对英国本土植物的威胁。1. D 细节理解题。根据"You are going to enter the largest wild seed bank in the world"可知,MSB 是世界上最大的野生种子库。故选 D。2. A 细节理解题。根据"Inside the MSB,there are many glass bottles with seeds. The bottles are named with numbers,not plant names. 'This is for safety,' Sharon said."可知,瓶子是用数字命名的,而不是植物名称,这是为了安全,即保护种子。故选 A。3. C 词义猜测题。根据"The MSB sent 250 seeds back to the country to help the plant reestablish itself in the wild again."可知,MSB 将 250 颗种子送回该国,以帮助该植物再次在野外重新长出来,故 reestablish 意为"重新长出来",和 grow back 含义相近。故选 C。4. D 细节理解题。根据"So we are looking for and studying trees from other parts of the world. Some of these trees can grow in the warmer UK climate"可知,他们正在寻找和研究世界其他地区的树木,其中一些树木可以在英国较温暖的气候中生长。故选 D。5. A 主旨大意题。本文介绍了世界上最大的野生种子库 MSB,其保存的种子对人类未来生存发展至关重要,可用于重建被破坏的生态系统以及应对气候变化对英国本土植物的威胁,所以 A 项"为更安全的未来播下种子"为最佳标题。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭