第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅱ. 阅读理解
A
Many kids help parents to do chores in the house. They may do the dishes, sweep the floor or take out the rubbish. In return, some kids get money or other rewards from their parents, such as 20 minutes to play computer games.
But some people think that kids shouldn’t get rewards for doing chores. One of them is Susie Walton, a parenting educator(育儿教育者) and family coach. She believes if kids get rewards, they will think that work isn’t worth doing unless they get something in return. For example, kids won’t sweep the floor if they see it is dirty. But they will clean the floor if their parents reward them for it.
“Every house is a team effort,” Walton said. “A home is the living space for everyone in the family. It’s important for kids to see that they all have a responsibility to keep their homes clean.”
Other people hold different opinions. They believe that money or other rewards can encourage kids to do more chores. It also teaches them real-world lessons. They can learn about how they need to work to make money.
Now, there are also apps that encourage kids to do chores. The apps give kids points and digital(数字的) gifts that can be used either online or in life.
With the app Chore Monster, kids can get digital points after doing chores. Kids can exchange their points for real rewards, such as time to play video games or a trip to the mall.
“Our goal is to encourage kids to do chores, so they can get rewards,” says Chris Bergman, founder of Chore Monster. “Kids need positive power to make them do chores.”
1. Why do some children get rewards from their parents?
A. Because they get high marks in the exam.
B. Because they help their parents do chores.
C. Because they never play computer games.
D. Because they have good habits in their daily life.
(
2. According to Susie Walton, ______.
A. kids should be rewarded for doing chores
B. parents decide what kids can do for the family
C. kids should help their parents do chores without paying
D. kids can get extra computer time for doing chores
(
3. What does the underlined word “responsibility” in paragraph 3 mean?
A. Duty.
B. Chance.
C. Hobby.
D. Choice.
(
4. What can kids get by using apps?
A. Get time to play video games.
B. Get real rewards.
C. Get a trip to the mall.
D. Get digital points.
(
5. What is the best title for the passage?
A. How to Do Chores
B. Should Kids Get Rewards for Doing Chores?
C. Kids Shouldn’t Do Chores
D. Kids Should Get Rewards from Their Parents
(
A
Many kids help parents to do chores in the house. They may do the dishes, sweep the floor or take out the rubbish. In return, some kids get money or other rewards from their parents, such as 20 minutes to play computer games.
But some people think that kids shouldn’t get rewards for doing chores. One of them is Susie Walton, a parenting educator(育儿教育者) and family coach. She believes if kids get rewards, they will think that work isn’t worth doing unless they get something in return. For example, kids won’t sweep the floor if they see it is dirty. But they will clean the floor if their parents reward them for it.
“Every house is a team effort,” Walton said. “A home is the living space for everyone in the family. It’s important for kids to see that they all have a responsibility to keep their homes clean.”
Other people hold different opinions. They believe that money or other rewards can encourage kids to do more chores. It also teaches them real-world lessons. They can learn about how they need to work to make money.
Now, there are also apps that encourage kids to do chores. The apps give kids points and digital(数字的) gifts that can be used either online or in life.
With the app Chore Monster, kids can get digital points after doing chores. Kids can exchange their points for real rewards, such as time to play video games or a trip to the mall.
“Our goal is to encourage kids to do chores, so they can get rewards,” says Chris Bergman, founder of Chore Monster. “Kids need positive power to make them do chores.”
1. Why do some children get rewards from their parents?
A. Because they get high marks in the exam.
B. Because they help their parents do chores.
C. Because they never play computer games.
D. Because they have good habits in their daily life.
(
B
)2. According to Susie Walton, ______.
A. kids should be rewarded for doing chores
B. parents decide what kids can do for the family
C. kids should help their parents do chores without paying
D. kids can get extra computer time for doing chores
(
C
)3. What does the underlined word “responsibility” in paragraph 3 mean?
A. Duty.
B. Chance.
C. Hobby.
D. Choice.
(
A
)4. What can kids get by using apps?
A. Get time to play video games.
B. Get real rewards.
C. Get a trip to the mall.
D. Get digital points.
(
D
)5. What is the best title for the passage?
A. How to Do Chores
B. Should Kids Get Rewards for Doing Chores?
C. Kids Shouldn’t Do Chores
D. Kids Should Get Rewards from Their Parents
(
B
)
答案:
1. B 细节理解题。根据“Many kids help parents to do chores in the house. They may do the dishes,sweep the floor or take out the rubbish. In return,some kids get money or other rewards from their parents,such as 20 minutes to play computer games.”可知,因为孩子帮助家长做家务,所以他们得到了一些奖励。故选B。2. C 细节理解题。根据“But some people think that kids shouldn't get rewards for doing chores. One of them is Susie Walton,a parenting educator and family coach.”可知,Susie Walton认为孩子不应该从做家务中得到奖励,也就是他们应该无偿地帮助家长做家务。故选C。3. A 词义猜测题。根据“A home is the living space for everyone in the family. It's important for kids to see that they all have a responsibility to keep their homes clean.”可知,家是家庭中每个人的生活空间,因此孩子要明白他们有责任保持家里干净,面线单词意为“责任”。故选A。4. D 细节理解题。根据“The apps give kids points and digital gifts that can be used either online or in life.”可知,孩子们可以使用应用程序获得积分和数字礼物。故选D。5. B 主旨大意题。本文就孩子帮助家长做家务是否应该得到奖励给出了两种不同的观点,因此最佳标题为“孩子做家务应该得到奖励吗?”。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看