第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
Ⅴ. 阅读理解
Changzhou, a city in Jiangsu Province, has a new rule for both parents and children. Parents need to make sure their children do about two hours of housework every week. This rule becomes a big hit online.
There are many different ideas about the new rule. Some people think it is good, but others don't think so.
Wang Xing is a middle school student in Changzhou. "I want to help my parents with the housework, but I don't have time to do so," he says. "I just have a few hours to relax every weekend, so doing housework is not on my to-do list." He also says that most of his classmates don't do housework either.
Xiong Bingqi, an expert(专家), says, "To make sure the new rule works well, parents need to help their children learn about some skills and join them to do housework."
"Many parents only focus on children's grades and don't teach them important life skills," Xiong says. "Doing housework can help keep children healthy. It can also make their brains(大脑) work better."
1. According to the new rule, how many hours of housework should children do?
A. About one hour a day.
B. About two hours a week.
C. About three hours a week.
D. About four hours a month.
2. What does the underlined word "it" in paragraph 2 refer to?
A. The new rule.
B. A different idea.
C. Doing homework.
D. Learning a skill.
3. Why does Wang Xing have no time to do housework at weekends?
A. Because he likes to study.
B. Because he doesn't like doing housework.
C. Because he needs to relax.
D. Because he likes doing sport.
4. What can we learn from paragraph 4?
A. Children should work harder.
B. Parents need to learn new skills.
C. Children need to know how hard housework can be.
D. Parents should do housework together with their children.
5. What does the expert think is good for children?
A. Learning about the rules.
B. Getting good grades.
C. Having free time activities.
D. Doing housework.
Changzhou, a city in Jiangsu Province, has a new rule for both parents and children. Parents need to make sure their children do about two hours of housework every week. This rule becomes a big hit online.
There are many different ideas about the new rule. Some people think it is good, but others don't think so.
Wang Xing is a middle school student in Changzhou. "I want to help my parents with the housework, but I don't have time to do so," he says. "I just have a few hours to relax every weekend, so doing housework is not on my to-do list." He also says that most of his classmates don't do housework either.
Xiong Bingqi, an expert(专家), says, "To make sure the new rule works well, parents need to help their children learn about some skills and join them to do housework."
"Many parents only focus on children's grades and don't teach them important life skills," Xiong says. "Doing housework can help keep children healthy. It can also make their brains(大脑) work better."
1. According to the new rule, how many hours of housework should children do?
A. About one hour a day.
B. About two hours a week.
C. About three hours a week.
D. About four hours a month.
2. What does the underlined word "it" in paragraph 2 refer to?
A. The new rule.
B. A different idea.
C. Doing homework.
D. Learning a skill.
3. Why does Wang Xing have no time to do housework at weekends?
A. Because he likes to study.
B. Because he doesn't like doing housework.
C. Because he needs to relax.
D. Because he likes doing sport.
4. What can we learn from paragraph 4?
A. Children should work harder.
B. Parents need to learn new skills.
C. Children need to know how hard housework can be.
D. Parents should do housework together with their children.
5. What does the expert think is good for children?
A. Learning about the rules.
B. Getting good grades.
C. Having free time activities.
D. Doing housework.
答案:
Ⅴ. 1. B 细节理解题。根据"Parents need to make sure their children do about two hours of housework every week."可知,孩子们每周需要做大约两个小时的家务。故选 B。
2. A 代词指代题。根据"There are many different ideas about the new rule. Some people think it is good, but others don't think so."可知,对于新规则,人们有很多不同的看法。有些人认为它很好,但其他人不这么认为。it 指代前句的新规则。故选 A。
3. C 细节理解题。根据"I just have a few hours to relax every weekend, so doing housework is not on my to-do list."可知,王星没有时间做家务是因为他需要休息。故选 C。
4. D 细节理解题。根据"To make sure the new rule works well, parents need to help their children learn about some skills and join them to do housework."可知,家长需要帮助孩子学会一些技巧,并和他们一起做家务。故选 D。
5. D 细节理解题。根据"Doing housework can help keep children healthy. It can also make their brains work better."可知,专家认为做家务可以让孩子们保持健康,也可以让他们的大脑更好地工作。故选 D。
2. A 代词指代题。根据"There are many different ideas about the new rule. Some people think it is good, but others don't think so."可知,对于新规则,人们有很多不同的看法。有些人认为它很好,但其他人不这么认为。it 指代前句的新规则。故选 A。
3. C 细节理解题。根据"I just have a few hours to relax every weekend, so doing housework is not on my to-do list."可知,王星没有时间做家务是因为他需要休息。故选 C。
4. D 细节理解题。根据"To make sure the new rule works well, parents need to help their children learn about some skills and join them to do housework."可知,家长需要帮助孩子学会一些技巧,并和他们一起做家务。故选 D。
5. D 细节理解题。根据"Doing housework can help keep children healthy. It can also make their brains work better."可知,专家认为做家务可以让孩子们保持健康,也可以让他们的大脑更好地工作。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看